Quest for the perfect pillow continues…

Eli edelleen haeskelen sitä maailman parasta selälläännukkumistyynyä. Karin ja Pirkko vinkkasivat Save my Facen tyynyistä, joita voi käyttää kahdella eri tavalla, joko kyljellään nukkumiseen tai selällään nukkumiseen. Tyynyn pitäisi ehkäistä rypistymistä myös silloin, kun nukutaan kyljellään.

Ideana siis tuossa tyynyssä on se, että kasvot eivät ruttaannu tyynyä vasten, vaan ovat ilmassa. Tällöin kasvoihin ei painu tyynyliinan ryppyjä, eikä myöskään synny ryppyjä siitä, että kasvot itsessään rutistuvat tyynyä vasten. Saman efektin muuten saa ihan normityynylläkin aikaan, jos sitä sopivasti kääntelee vinoon ja tumppaa naamansa ihan tyynyn reunalle. Tuki otsalle on kaikkein olennaisin, sitten lisätuki leualle pitää tulla jostain, vaikkapa peitonnurkasta. Testattu on 😛 No, ei kyllä ole mitenkään paras systeemi, tämä kotikutoinen.

Mutta entä jos haluaa nukkua selällään?

Tässä kuvassa tuo Save my Face -tyyny on käännetty keskeltä kahtia ja on sitten kaulan ja niskan tukena. Suattaapi toimia, vaan suattaapi olla toimimattakin. Olen näitä vastaavia systeemeitä yrittänyt viritellä ja periaatteessa tuo on minusta hyvä idea. Toisaalta, olen myös huomannut, että sekään ei aina toimi.

Tällainen ”Beauty Pillow” löytyy myös:

Täytyy sanoa, että en ole ihan varma miten tämä oikeasti estää ryppyjä kyljellään nukkuessa. Ehkä tämänkin tyynyn kanssa kasvot ovat enemmän ilmassa? Selällään… No, ei tiedä kokeilematta miten tämäkään tyyny toimii.

Sitten löysin CoreProductsilta ihan perustyynyn, joka käy selälläänkin nukkumiseen:

Itseasiassa nukun tällä hetkellä just tuollaisella tyynyllä 😀 Tosin omalla versiollani siitä. Kyllästyin nimittäin Lammas-parkaan ja kaivoin kaappejani ja löysin tyynyn, jossa on mahdollisuus säätää täytteen määrää. Siinä siis on vetoketju toisessa reunassa ja sieltä voi täytettä lisäillä ja poistella oman maun mukaan. Tyyny on jo vähän vanha ja täytteet latistuneet, joten ajattelin että voin uhrata sen kauneuden alttarille. Siispä pohdiskelin sitä, miten oikein nukun ja mihin kaipaan nukkuessa tukea. Sitten otin vaan neulan ja lankaa kauniiseen käteen, siirtelin tyynyn täytteet soppeliin kohtaan, niin että tyynyn keskellä on ihan littana, täytteetön paikka, ja sit vaan ompelemaan. Ompelin (mustalla langalla, että on helppo purkaa :P) siis sellaisen pyörylän tyynyn keskelle, juuri niin kuin tuossa yllä olevassa tyynyssäkin on. Ei muuten ole yhtään hassumpi ratkaisu! Jos täytteet pysyisivät tyynyssä tiukasti paikallaan, niin tuo olisi ihan kohtuullisen hyvä tyyny. Mutta niin, täytteet vähän liikkuvat ja sen seurauksena tyyny ei pidä päätä ihan niin napakasti suorassa kuin voisi toivoa. Tähänkin voisi auttaa lanka ja neula … katsotaan 🙂

Vallan pelottavan teknisen näköinen on Therapeutican tyyny:

Tästä tyynystä Essential Day Span foorumeilla kyllä kuului hyvää, kuulemma pää pysyy hyvin tiukasti suorassa. Tälläkin tyynyllä kyllä voi nukkua kyljellään, jos haluaa. Hitsit kun tämmöiset oikeasti lupaavan tuntuiset tyynyt ovat niin kalliita! Tämäkin maksaa Amazon US:llä 80 taalaa. Tarkemmin en edes jaksanut alkaa etsiä hintoja. Niin, eivät kaikki esittelemäni tyynyt ihan noin kalliita ole, muiden hinnat liikkuvat jossain 40 taalan molemmin puolin (plus postikulut).

Niin muuten, yksi juttu joka aika usein mainitaan näissä ”anti-wrinkle -tyyny” -yhteyksissä (johan tuli väliviivoja O.o mahtoivatkohan kaikki mennä oikein), on satiininen tyynyliina. Sen kaiketi pitäisi jotenkin edesauttaa ihon siloisena pysymistä – taustalla kaiketi ajatus siitä, että iho liukuu satiinin päällä, eikä jää ”jumiin” puuvillaiseen tyynyliinaan. Jotkut tykkäävät, jotkut ovat sitä mieltä että asia on ihan huuhaata. Yhden kommentin luin, jossa sanottiin että satiini oli tosi hikinen nukkua (olisko ollut sitten tekokuitua eikä puuvillasatiinia?). Ja silkkiäkin kehutaan tyynyliinassa, siis käsittääkseni nimenomaan aitoa silkkiä.

Siinäpä taas tyynyasiaa. Olen muuten tähän ikään mennessä ehtinyt nukkua jo 14 vuotta ja ehkä vielä sama mokoma on edessä. Kaipa tähän tyynyasiaan siis on ihan aiheellistakin panostaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.