Kahden vuoden saldo

Nyt on jonkunlainen kooste tehty kuvien muodossa kahden vuoden jumppaamisen tuloksista. Edelleenkään kaikkea ei ole saanut dokumentoitua kameralla, mutta jotain kuitenkin.

On todella hankalaa, kun etsii sopivia vertailukuvia toisille esitettäväksi, kun en halua huijata itseäni enkä lukijoitani. Olen ottanut paljon kuvia, mutta sittenkään en läheskään riittävästi, varsinkaan alkuun. En ole ottanut kuvia kaikista niistä kuvakulmista, mistä olisi pitänyt. Osa kuvista on salamalla – tai ilman salamaa – tuloksena joko liian kirkas kuva, jossa kaikki rypyt katoavat tai liian tumma kuva, josta ei saa selvää. En ole alussa osannut ottaa kaikista miinuspuolistani lainkaan kuvia. En siis monestakaan asiasta pysty suoraan sanomaan, mitä kehitystä on tapahtunut tai onko sitä tapahtunut. Mutta onneksi kuvia kuitenkin on ja muutoskin niissä näkyy. Katsotaanpa mitä jumppaamiseni on saanut aikaan:

Iho

Näitä tuloksia ei varmaan kuvissa saa juurikaan näkymään. Mutta tuloksia on ainakin

 • Silmäluomet: paperisilmäluomesta normiluomeksi, eli molempien luomien iho tuntuu nyt samalta – normaalilta, pehmeältä, joustavalta.
 • Kaulan iho: tästä näkyy tuloksia kuvissakin, mutta lisäksi sormissa tuntee sen, kuinka ”renkaiden” kohdalta iho on vähemmän karhea. En ihan varmaksi osaa sanoa, kuinka paljon renkaat ovat todellisuudessa muuttuneet näkymättömämmiksi, mutta sormet tuntevat tuloksen.

Näihin tuloksiin olen todella tyytyväinen ja suorastaan ällistynyt.

Otsan seutu

Otsan vaakarypyistä en kyllä tiedä mitä niille on tapahtunut, jos on tapahtunut mitään. Kuviin en ole saanut oikein näkymään mitään. Arvelen kuitenkin, että jotain muutostakin on olemassa, sillä sormiini rypyt tuntuvat vähemmän syviltä kuin ennen. Mutta mutu-tuntumalla mennään tässä.

Sama tilanne on kulmakurttujen eli kulmakarvojen välissä olevien 11-ryppyjen kanssa. Mitään hyviä kuvia ei löydy, ja osaan tähän sanoa vielä vähemmän kuin otsan ryppyihin

Nenänvarressa silmien välissä minulla on myös vaakaryppyjä – edelleen, ei näy kuvissa mitään tulosta. Luulen, että pientä kehitystä tässä on tapahtunut, mutta varma en ole.

Silmät

No nyt on jo kuvakin tarjolla:

Ilmeeni on minusta paljon valoisampi. Luomet ovat vähemmän raskaat, eivätkä enää roiku niin paljoa ulkonurkista. Silmien alla painaumat ovat ehkä vähän täyttyneet ja nenänvarsi on jotenkin leveämpi, joskaan nämä asiat eivät minusta kauheasti erotu kuvissa.

Vaikka näissä kuvissa periaatteessa näkyy 11-rypyt ja ehkä voisi päätellä, että rypyt ovat laimistuneet, niin en itse uskalla ollenkaan vetää sitä johtopäätöstä. Vanhemmassakaan kuvassa juonteet eivät näy kauhean selvästi, vaikka ne kyllä olivat silloin selvästi olemassa, ja uudemmassa salama latistaa ne täysin. Eipä siis toistaiseksi oteta tähän kantaa.

Poskipäät

Ei kuvia tarjolla. Kaipa posket ovat nousseet, mutta mitään varmuutta minulla ei siitä ole. Tai no. Minulla ei alkujaankaan ollut kovin selvät nenä-suupieli -juonteet, mutta nyt niitä on vielä vähemmän. Juonteiden paikalle on ilmestynyt sen sijaan ärsyttävät rypyt, joita minusta ei siinä aikaisemmin ollut. Eli ovat poskeni siis nousseet ja samalla nostaneet mukanaan nenä-suupieli -linjaa. Pohjalta ovat sitten paljastuneet nuo tylsät rypyt, joita tarmokkaasti hieron pois. Harmi vaan, että kuvia tästä prosessista ei ole tarjolla.

Huulet

Tämä on minusta aika jännä juttu. Jos katsotte alla olevaa kuvaa, niin minusta siinä on nähtävissä, että pystyrypyt huulissani ovat jotenkin tasoittuneet.

Ikuinen huulten rohtumiseni on ollut jo aika pitkään hyvässä mallissa (siis huulet eivät ole olleet siinä kunnossa, että kaipaavat jatkuvaa rasvausta), mutta vuosikymmenten rohtuminen on jättänyt jälkensä huuliini: pystyryppyjä on vaikka kuinka paljon. Mutta luulen että jumppa on vaikuttanut positiivisesti huuliini! Minusta rypyt eivät ole enää niin syviä ja huulten rajoista on ehkä kokonaan kadonnut (?) millin, parin mittaisia ryppyjä. Hmm!

Huulten muotoa ei kannata muuten kauheasti vertailla näissä kuvissa. Eroa on, mutta se saattaa olla ihan vaan joku kuvaustekninen juttu.

Leukalinja

Ikuinen ongelmani… Poskipussit eivät vaan halua nousta. Mutta on tässäkin jotain kuitenkin tapahtunut:

Tuossa vanhimmassa kuvassa ei minusta oikein hyvin näy leukalinjan pussitus, mutta uskokaa pois, siellä ne hamsterinpussit ovat! Joulukuussa 2009 leukalinjani on napakampi, mutta pussit entistä selvemmät. Nyt toukokuussa 2010 toiselta puolelta pussi on jo lähtenyt nätisti siliämään pois, mutta toisella puolella sitä on vielä jäljellä. Toivoa siis on, että joskus leukani olisi yhtä kauniin pyöreä kuin nuorena tyttönä 🙂

Tästä kuvasarjasta muuten näkee jännästi huulten muotoa – ehkä vanhimmassa kuvassa ilmeeni on jotenkin pöljä ja senkin vuoksi huuleni vähän littanat, mutta minusta suuni muoto on muuttunut pehmeämmäksi ja huulet pulleammiksi. Alahuuli hassusti vielä näyttää siltä kuin se olisi erityisesti plumpsahtanut esiin.

Minusta kasvoni ovat jotenkin rennomman näköiset uudemmissa kuvissa.

Kaula

Oih, tässä saa sitten vain huokailla ihastuksesta 😀 Onneksi olen kaulastani onnistunut ottamaan aika … realistisen kuvan aikoinaan, niinpä myös tulokset näkyvät selvästi. Nyt en voi muuta kuin sanoa, että Carolyn, olet ihana ihminen, kun olet kehittänyt jumpan, jolla saa näin hienoja tuloksia ❤ ❤ ❤

Suurimmaksi osaksi tosiaan nämä tulokset ovat CFF:n ansiota. Agelessin kaulajumppaliikettä inhoan, enkä ole sitä juuri tehnyt. Mutta olen kyllä tämän kevään aika armotta käsitellyt kaulani ihoa, hieronut sitä jne., joten siitä on varmasti jonkin verran ollut lisäapua.

Näissä kuvissa näkee hienosti myös sen, mitä leualleni on tapahtunut.

Ainiin! Tiedättekö mitä 😀 Kaulani on selvästi paksumpi kuin ennen.  Ei ehkä kuulosta kauhean positiiviselta asialta, mutta no, ei se ole negatiivinenkaan. Ei mulla vieläkään mikään sikaniska ole 😛 OIkeastihan se vain tarkoittaa, että kaulan lihakset ovat paremmassa kunnossa, ja sitä kautta tietysti sitten kaulakin näyttää paremmalta. Näissä kuvissa tuo muutos ei näy, kun se peittyy tuonne villatakin kaulukseen osittain, mutta edellä olevista leukakuvista sen voi ihan mitata, jos haluaa. Syyttää/kiittää tästä voi varmaan osittain CFF:ää, mutta ehkä enemmänkin ahkeraa kuntosalilla pyörimistä ja pallolla tehtyjä vatsaliikkeitä.

Profiili

Näissä kuvissa näkyy aika kivasti myös leukalinjan muutos ja tietysti se, kuinka kaksoisleuan pieni alku on kadonnut. Ylähuuleni törröttää sievästi ja silmätkin näyttävät avoimemmilta. Poskiin on oikeasti tullut lommoa tuohon poskipään alle, siitä näkyy pieni viite viime joulukuun kuvassa. Sinänsä profiilissani ei  minusta näy juuri muutosta viime joulukuuhun nähden. Tuo joulukuun kuva on kyllä jotenkin yli-imarteleva omasta mielestäni ja esim. poskipussit piilottuvat siinä johonkin varjoon.

Uusimmassa kuvassa taas salama on saanut aikaan melkoiset varjot esim. suupieliini – eivät ne minusta ihan noin ankeasti roiku. Toki tässä kuvasarjassa näkyy ihan selvästi positiivinen muutos, mutta minusta siinä näkyy myös se, kuinka paljon vaikuttaa valaistus ja kuvakulman pienenpienikin muutos (viimeinen kuva on hivenen eri kuvakulmasta). Eikä vireysastekaan voi olla näkymättä kuvissa, ilme kun on valppaampi, niin koko kuva on positiivisemman näköinen.

Tässä siis saldo. Ei hassumpi! Kiva kun tuli tehtyä tämä kooste, niin itsekin näkee konkreettisesti, mitä oikein on tapahtunut. Jos näette kuvissani jotain muuta kuin mitä itse näen, niin kertokaa 😀

Hei, katsokaapa muuten ripsiäni tässä vimpassa kuvasarjassa! Eivätkös olekin selvästi pitemmät mitä pidemmälle ajassa mennään? Haluatteko tietää mistä syystä? 😀 Ei ole pidennyksiä, ei!

15 ajatusta artikkelista “Kahden vuoden saldo

 1. Iiris

  Iso kiitos hienoista ja valaisevista kuvista! Kyllä totisesti jumpasta on ollut hyötyä. Minua varsinkin leukalinjasi kehitys rohkaisee, koska se on itellä ongelma. Mainitset, että joulukuun kuvassa leukalinja on napakampi, mutta pussit entistä selvemmät. Taidan itse olla tuollaisessa vaiheessa, että peilikuvasta pussit hyppää silmille selvemmin kuin ennen. Olen pohtinut, että voisiko se johtua siitä, että aiemmin ei oikeastaan ollut selkeää leukalinjaa, yhtä epämääräistä höttöä vaan 😀 Nyt piirtyy linja leukaperistä alkaen selkeästi – kunnes tulee se hamsterinpussi… Mutta sulla on tilanne parempaan päin menossa. Ehkä minullakin on toivoa 🙂

  Vastaa
 2. Minx

  Asia voisi tosiaankin olla noin mitä sanot! Jumppa nimittäin kyllä ihan selvästi paransi leukalinjaa sinänsä, mutta ehkä nuo pussit vaan ovat sen verran hitaammat nousemaan, että sitten erottuvat tuosta selkeämmästä linjasta enemmän kuin aikaisemmin. Laskisin itse, että olen ihan oikeasti jumpannut tätä aluetta viime elokuusta lähtien ja nyt alkaa näkyä ehkä hiljalleen ihan oikeaa tulosta. Voisikohan vuoden rajapyykki olla ainakin leuan suhteen wau-vaihe? Katsotaan 🙂

  Carolynkin muuten kertoo, että leukapussit hänellä itsellään kestivät pitkään kadota. Sinähän Iiris olet kuitenkin vasta suhteellisen lyhyen aikaa jumpannut – yritän itsekin aina muistutella itselleni, että kasvojumpassa ajan yksikköinä puhutaan vuosista, ei kuukausista 😀

  Vastaa
 3. Minx

  Sain silmälääkäriltä kyllä kinuttua Lumigan-reseptin viime vuonna eli juuri tuota glaukoomalääkettä, suostui tosin antamaan vain yhden ampullin verran, joten sillä ei pitkälle pötkitä, ja avasinkin tuon ampullin vasta aika hiljan. Pääasiassa nämä ripset ovat Revitalashin ja LiLashin tuotosta. Olen netin kautta tilannut, kun aiemmin Revitalashia ei edes saanut Suomesta. Nyt kyllä saa, mutta hinta on aika korkea verrattuna itse maksamaani hintaan.

  Tuuhentuneet ripset eivät ole, mutta pituutta on tullut roimasti lisää. Kuvissa ei minusta itseasiassa näy ripsien kasvu kauhean hyvin, vaikka sitä tuossa mainostankin, mutta kyllä ripseni ovat todella paljon pidemmät nyt kuin aiemmin.

  Vastaa
 4. Parikymppinen

  Oon parikymppinen ja löysin sattumalta kasvojumpan joitain kuukausia sitten. Ei mulla tähän ikään vielä ryppyjä oo ehtiny tulla, mutta silmäpussit on senkin eestä synnynnäisesti turpeat. Ja kyllä sen huomaa että kasvojumppa on tehonnut niihin! Voisin jopa kohta näyttää ihan ikäiseltäni ku silmät ei vanhentaisi.

  Kiitos tästä informatiivisesta blogista ja inspiraatio kuvista! Välillä meinaa into lopahtaa ku menee pitkä aika päivästä jumppaan, mutta näitä kuvia katsellessa saa inspiksen taas takas.

  Viittisitkö tehä sellasen blogimerkinnän jossa olis ihan alottelijoille perus tiedot jumpasta? Joitain simppeleitä liikkeitä kasvoille ja sen sellaista perus tietoa, esim, olen kuullut että kasvot pitäisi rasvata ennen jumppaa, jos näin on niin miksi? Ja onko hieronta tehostava tekijä jumpalle?

  Vastaa
 5. Minx

  Onpa tosi kiva jos jumppa on tehonnut! 🙂 Minä kans aina saan inspiraatiota katsoessani muiden kuvia, tulee uutta fiilistä jumppaamiseen.

  Ethän tee pelkkää silmäjumppaa? 🙂 Tai ainakaan hirveän paljoa juuri sitä? Spot training on ihan oikeasti aika huono asia, ei siitä voi liikaa varoittaa. Saattaa tulla hassuja tuloksia, kun muu osa kasvoista ”jää jälkeen”. Jos teet kuitenkin ihan vaan silmäjumppaa, niin siihen ei ole ”lupa” aikaa kuluttaa montaa minuuttia päivässä! Riittää vaikkapa kolme erilaista liikettä ja niissä jokaisessa max 20 toistoa, eli yhteensä 60. Ja sekin on jo paljon. Muutenkaan jumppaamiseen ei oikein kannattaisi hirveän paljoa aikaa kuluttaa, menee vaan maku koko jumpasta – sitä kun kuitenkin kannattaisi jaksaa tehdä koko loppuikänsä. Minä jumppaan tällä hetkellä epäsäännöllisesti, mutta yritän periaatteessa jumppailla joka toinen päivä ja koko kasvojen jumppaan tällöin menee aikaa n. 15-20 minuuttia kerralla. Sinä kun olet noin nuori, niin ei tarvitsisi jumppaillakaan kuin ehkä pari kolme kertaa viikossa. Taidanpa tästäkin ehtiessäni blogailla jotain 🙂

  Tuosta kasvojen rasvaamisesta olen joskus blogannutkin jotain, jos jaksat kaivella esiin sen postauksen, niin siitä voisi lukea vähän lisää. Harmi kyllä en itse nyt äkkiä löytänyt sitä. Mutta siis tuo rasvaus vähän riippuu siitä kuinka ohut/herkkä iho on. Periaatteessa minä en rasvaisi, koska jumppa on tehokkaampaa silloin, mutta joskus kun omassa ihossani atopia kukkii, niin silloin kyllä rasvaan ennen jumppaa.

  Hieronta on ilman muuta jees, suosittelen. Ja sinullakin jos on silmäpussit, niin se saattaisi viitata nestekertymään, joten lymfahieronta silloin tällöin (ei joka päivä! Ehkä pari kertaa viikossa) olisi varmaan ihan hyvä idea. Mutta siis muutenkin kasvojen hieronta on hyvä asia ja ehdottomasti hyvä kaveri jumpalle, ja oikeastaan on minusta yksi muoto kasvojumppaa.

  Pitää laittaa hautumaan tuo mitä ehdotat aloittelijan ohjeista. Liikkeitä en mielelläni ehdottele, kun olen vakaasti sitä mieltä, että kannattaa vaan ostaa joku hyvä jumppa ja noudattaa sitä. Yksittäisistä netistä (esim. tästä blogista) löytyvistä liikkeistä ei saa kunnollista kokonaisuutta aikaan. Ja kuten olen itsekin kirjoitellut, saattaa tulla vaan hassuja tuloksia ja pettymyksiä, jos lähtee kauheasti sooloilemaan liikkeiden kanssa.

  Vastaa
 6. Parikymppinen

  Joo, en tee spot trainingia vaikka mielessä on käynyt toimisiko se. Hyvä nyt kun sain tietää ettei toimi etten tee virhettä.

  Olen treenannut Carole Maggion Facercise ohjelman mukaan pari kertaa päivässä niinkuin siinä on neuvottu. Joka tuntuu kyllä paljolta, tuo sinun ehdottama tahtisi vaikuttaa paljon mukavammalta. 😀 Toisaalta sitten on kuullut näitä juttuja että aluksi pitäisi jumpata paljon jotta saa lihakset kuntoon ja sen jälkeen voisi treenata vähemmän.

  Eli hieronta on hyvä. Voisinkin lukaista sinun vinkkejäsi siihen kun silmäilinkin nopeasti läpi yhtä hieronta merkintääsi.

  Olet sen verran täynnä tietoa aiheesta että saattaisit vaikka osatakkin koostaa kunnon jumpan aikaiseksi. 😉 Mutta onhan näitä myynnissä vaikka mitä jumppia, niin lähden sillä Maggiolla liikenteeseen.

  Vastaa
 7. Minx

  On totta että varmaan kaikissa paremmissa jumpissa neuvotaan ottamaan alkuun kunnon startti, että lihaksiin tulee voimaa ja sitten jatketaan rauhallisemmalla tahdilla. Et nyt kertonut tarkkoja jumppamääriä, mutta jos ihan joka päivä jumppaat, niin voit minusta ihan rauhassa vähentää jumppakertoja heti tässä alussakin, kun olet noin nuori. Carolynin ohje on, että ekan 4 kk ajan jumpataan kerran päivässä, 3-5 kertaa viikossa. Sitten jatketaan iän mukaisella tahdilla, alle 32-vuotiaat 2-3 kertaa viikossa, 32-42-vuotiaat 3 krt/vko ja tätä vanhemmat 3-5 krt/vko.

  FlexEffectistä en oikein löytänyt vastaavaa tietoa, mutta siinäkin suositellaan, että 5 krt/vko kannattaisi alussa jumpata, mutta ehdottomasti pitää pari lepopäivää viikossa. Tuo kaksi jumppakertaa päivässä kuulostaa tosi hurjalta, jos tehdään kuitenkin sama jumppa molemmilla kerroilla. Jos sen sijaan teet eri jumpan, niin sitten ehkä se kannattaa.

  Carolyn jossain on todennut, että ainakaan hänen kokeissaan ei ole todettu että hyödyttäisi tehdä hänen jumppaansa kahta kertaa päivässä.

  Mutta siis Facercise on kyllä hyvä jumppa joka tapauksessa. Vähän vaan hirvittää se pari kertaa päivässä jumppaaminen ja muutenkin se, jos jumppaan menee kovin paljon aikaa päivässä. Jumppaa kun tosiaan kannattaisi jatkaa koko loppuelämä, niin ei ole kauhean hyvä alku, jos jo heti ekoina viikkoina saa aivan tarpeekseen koko puuhasta 😀

  Vastaa
 8. Minx

  Hmm, pitää nyt jälkijättöisesti kommentoida omia juttujani, kun huomaan että olen joskus kauhistellut Facercisen tekemistä kahdesti päivässä. Mutta nythän Facercisen uudessa versiossa (Ultimate Facercise) nimenomaan on tarkoitus tehdä sama jumppaohjelma kahdesti saman päivän aikana. Ja jumppaohjelma on puristettu aika tiukkaan pakettiin, joten aikaakaan ei mene silti määrättömän paljon.

  Vastaa
 9. katja Lehmus

  Hmm. Ihan hyviä juttuja nuo kasvojumppa jutut,mutta ottamistasi kuvista näkyy aivan selvästi eri valoituksien erot. Kuvat eivät ole vertailukelpoisia,eivät siis kerro mitään. Kuvassa,jossa silmäsi ovat ”kirkastuneet” johtuu yksinkertaisesti kirkkaasta valosta,joka on selvästi nähtävissä kuvasta. Uskon kuitenkin että jumppa kiinteyttää,kuten muutkin jumpat,mutta emme voi nyt tietää todellisia tuloksia,koska kuva olosuhteita ei ole tehty samanlaisiksi.Tämä on myös itsensä huijaamista.

  Vastaa
 10. Minx

  Olen yrittänyt tästä sanoa useammassakin paikassa ja sanon edelleen: kuvat ovat sellaisia kuin ovat ja niihin saa uskoa ken tahtoo. Minulla ei ole mitään taloudellista intressiä tässä mukana, joten ei ole myöskään tarvetta ketään tarkoituksella huijata, ei itseänikään. Räpsin kuvia silloin, kun on sopiva fiilis ja hetki, ja tästä seuraa se että kuvissa on eroa mm. valotuksessa. Kuvien vertailukelpoisuuden saa jokainen itse päätellä ja tehdä omat johtopäätöksensä jumpan tehosta tai tehottomuudesta. Minä itse näen kuvissa muutosta, joissakin enemmän, joissakin vähemmän. Tähänkin silmä harjaantuu, kun osaa katsoa tiettyjä ”kriittisiä” kohtia, joihin jumppa tyypillisesti vaikuttaa (en ala niitä nyt listata tässä). Valotuksen vaikutuksesta puhun itsekin tuossa yllä.

  Vastaa
 11. Anna

  Minä niin haluaisin uskoa että kasvojumpalla voi vaikuttaa vanhenemiseen…. Ensimmäisen ja viimeisen kuvan välillä ei ole minun silmissäni mitään eroa. No, ehkä sekin on hyvä tulos.

  Vastaa
 12. Minx

  Olen itsekin sitä mieltä, että jos tuota profiilikuvasarjaa katsoo, niin viimeinen kuva ei ole erityisen hyvä tai kuvaava, ehkä olisi sama vaikka poistaa se. Omaan silmääni sen sijaan ekan ja kolmannen kuvan välillä on suorastaan dramaattinen ero. Minusta ero näkyy etenkin nenässä sekä ylä- ja alahuulessa. Pitäisi ehkä tehdä sellaisia vertailukuvia, joissa olisi nuo muutokset oikein merkattu paremmin. Tämä on vanha postaus, ehkä voisin vähän taas remppailla ennen ja jälkeen -juttuja ja katsoa saisinko niistä jotain yhtenäisempää kuvausta, jossa muutokset näkyisivät paremmin.

  Joka tapauksessa jumppatulosten esittämisessä on kaksi ongelmaa: Kasvoni kuitenkin olivat vielä ihan kohtuullisessa kunnossa, kun aloin jumpata, eli tulokset eivät ole yhtä näkyviä kuin voisivat olla, jos ”vauriot” olisivat olleet alkujaan pahempia. Ja sitten se ainainen ongelma, että kuvissa ei vaan saa tuota muutosta näkyviin, jos se ei ole todella selkeä. Uudemmissa kuvissa silmistäni on kyllä ihan selkeä ero nähtävissä.

  Mutta aika isolta osin tulokset kyllä jäävät minun sanani varaan 😦

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.