Ennen ja jälkeen -kuvia

Valitettavasti edelleen osa blogini kuvista on kadoksissa sen jäljiltä, että vaihdoin palveluntarjoajaa blogissa. Korjailen ne paikalleen ajan kanssa, mutta ensin pitäisi onnistua löytämään ne jostain omien arkistojeni syövereistä. Sen vuoksi siis tästäkin osiosta puuttuu suuri osa kuvista.

Räpsin itsestäni aina silloin tällöin valokuvia, että olisi todistuskappaleita siitä, miten kasvojumppa on (tai ei ole) tehonnut. Kuvia voi sitten laittaa vieretysten ja vertailla, ja joskus näkee hämmästyttäviä ja ilahduttavia muutoksia, joita ilman kuvien vertailua ei olisi ehkä huomannut lainkaan (kas kun omia kasvojaan katselee joka päivä peilistä ja muutokset tapahtuvat pitkän ajan kuluessa, niin ne voivat tosiaan jäädä ihan huomaamatta).

Näiden vertailukuvien ottamisen ongelmista valittelen täällä blogissani tasaiseen tahtiin. Perusperiaatteita olen käynyt läpi esim. tässä postauksessa, mutta ajatuksenahan siis on, että totuudenmukaisia kuvien olisi syytä olla, ettei huijaisi itseään, enkä minä toisaalta lukijoitani tässä blogissani. Kuvat siis pitäisi ottaa mahdollisimman samanlaisessa valaistuksessa, saman väriset vaatteet päällä, samanlainen kampaus, ei meikkiä … jne. Mutta jostain kummasta syystä se vaan ei tahdo onnistua ainakaan minulta. En vaan millään saa kuvista riittävän samankaltaisia, että tuntisin, että ne ovat suoraan vertailukelpoisia. Kuvausolosuhteet kannattaisi kirjata ylös – mikä kellonaika, mikä paikka, kameran asetukset, vaatteet… ja sitten yrittää replikoida tilanne aina mahdollisimman hyvin. Mutta kun tässä ihmisiä ollaan ja muutakin elämää on kuin kasvojumppa, niin minä itse räpsin kuvia aina silloin, kun muistan ja tulee sopiva tilaisuus. Ja kuvista sitten tulee mitä sattuu ja vertailukelpoisuus on mitä on. Yritän tätä kuitenkin taklata isolla otettujen kuvien määrällä.

Mutta asiaan: vaikka vertailukuvien ottaminen onkin hankalaa, niin jonkunlaisia vertailuja olen kuitenkin saanut aikaan.

Nämä vertailut on tehty tässä jumppavuosien varrella, joten missään ei ole oikein kunnolla yhteen koottuna tuloksiani tai vaikkapa dramaattista ”tästä lähdettiin ja näin huikea ero on nyt aikaisempaan” -vertailua (no, oikeasti mitään erityisen uskomatonta ei kasvoissani ole tapahtunutkaan, mutta mukavia muutoksia yhtä kaikki). Harjaantumaton silmä ei myöskään aina tavoita muutosta valokuvista, jos ei kuviin ole selkeästi merkitty missä muutos näkyy. Yritän jatkossa alkaa tehdä tätä enemmän.

Ennen ja jälkeen -kuviani kun tutkailee, on syytä ottaa huomioon se, että olen tässä matkan varrella keräillyt arsenaaliini muitakin työkaluja kuin vain kasvojumpan. Mikroneulaan kasvojani, hieron niitä ja toki rasvoja, seerumeita sun muita olen tässä matkan varrella kokeillut uusia. Niistäkin kaikista tosin blogistani löytyy pohdintoja. Toistaiseksi itse laitan kasvojumpan piikkiin suurimman osan positiivisista tuloksistani. Painoni on vähän vaihdellut kuvien oton välillä, mutta en usko sen näkyvän kuvissa mitenkään – olen välillä lihonut jonkun kilon, välillä laihtunut. Vähän varovaisesti kannattaa johtopäätöksiä kuvista vetää, mutta toisaalta ihan selviä tuloksia kuitenkin on nähtävissä.

2 ajatusta artikkelista “Ennen ja jälkeen -kuvia

  1. Sucks

    Ajattelinkin että mitä paskaa sivustolta löytyy niin pikavippimainoksia pelkästään ”linkkien” alla. YÖKS mikä moraali blogistilla, fy

    Vastaa
  2. kasvojenkohotus Kirjoittaja

    Ihmettelin tosi pitkään mitä tämä lukija tarkoittaa vikavippimainoksilla, mutta sitten hoksasin mistä on kyse: blogin sisäiset linkit ovat olleet ihan levällään ja osoittaneet blogin entiseen osoitteeseen (blogit.fi). Kyseinen palveluntarjoaja ei enää ainakaan tuossa osoitteessa tarjoa blogihostausta ja saattaa tosiaankin olla, että linkit osoittavat minne lie pikavippisivuille. Pahoitteluni! Niiden on kyllä oikeasti tarkoitus olla tämän blogin sisäisiä linkkejä. Olen nyt korjaillut oikeiksi kaikki ne linkit, jotka olen onnistunut löytämään, mutta saattaa niitä vielä jossain silti olla. Mielelläni kuulisin, jos joku tällaisia linkkejä vielä löytää!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.