Kulmien kurtistelulla sileämpi otsa

Flex Effectin vanhoilta foorumeilta löysin tällaisen jumppaliikkeen, joka siloittaa otsaa ja samalla avaa silmiä nostamalla yläluomia:

Aseta neljä sormea molemmista käsistä kulmillesi. Nosta kulmiasi samalla, kun painat kulmakarvalinjaa alas sormilla. Sormilla on tarkoitus painaa kulmia siten, että otsaasi tai kulmakarvojen väliin ei muodostu ryppyjä, kun nostat kulmakarvojasi ylös. Pidä kulmia ylhäällä minimissään 6 sekunnin ajan.

Sen jälkeen aseta kolme sormea juuri kulmakarvalinjan alapuolelle. Nosta sormillasi kulmalinjaa ylöspäin ja samaan aikaan kurtista kulmiasi. Tarkoitus on että annat sormillasi vastusta lihaksille. Samaan aikaan paina kulmia hiukan erilleen siten, ettei kulmakarvojen väliin muodostu ryppyä (eikä myöskään otsaan). Pidä jännitys yllä vähintään 6 sekunnin ajan.

Toista molemmat liikkeet 10 kertaa.

On tosiaan hyvä pitää otsa ja kulmakarvojen väli sileänä jumpatessa jos suinkin mahdollista. Lihaksilla on taipumus jäädä jumpan jälkeen jonkun verran jännitykseen siihen asentoon, miten niitä jumpattiin, ja ei tietysti ole tarkoitus, että otsa olisi jumpan jälkeen kurttuisempi.

Aika monessa jumpassa on vastaava liike otsalihaksen jumppaamiseksi. Ideana on siis antaa lihakselle vastusta sormilla ja näin tehostaa jumppaliikettä. Sormia voi asetella itse sen mukaan, mikä tuntuu mukavalta. Välttämättä ei tarvitse käyttää sormenpäitä (jos on vaikka pitkät kynnet niin kuin minulla), vaan kulmia voi painaa myös esimerkiksi etusormien sivuilla.

2 ajatusta artikkelista “Kulmien kurtistelulla sileämpi otsa

 1. janna

  Otsassakin on poikkiraitoja joo, mutta kerropa millä pääsee eroon silmien alapuolella olevista pusseista? Tai siis ne eivät ole ihan silmien alapuolella vaan oikeastaan poskipäiden yläosassa. Ne on oikeastaan suurin syy, miksi tämä kasvojumppa alkoi alunperin kiinnostaa. Osaatko sanoa, mikä/mitkä olisi parhaita liikkeitä niiden poistamiseksi. Vai onko se ylipäänsä mahdollista?
  Kiitos etukäteen!

  Vastaa
 2. Minx

  Ohhoh, odottipa kysymyksesi pitkään hyväksyntää, anteeksi! Minkähän takia se edes meni hyväksyntään O.o Työkiireet ovat pukanneet niin päälle, että en ole ehtinyt keskittyä olennaiseen lainkaan eli blogaamiseen 😛

  Omissa ennen ja jälkeen -kuvissani ei näy noita mainitsemiasi pusseja juuri tuossa poskipäiden yläosassa, mutta jossain kirjoituksessani taisin mainita, että siellä ne tukevasti ovat ja haluaisin kovasti päästä niistä eroon. Suoraan edestä otetussa kuvassa, jossa varjot tulevat sopivasti, ne näkyvät erittäin ”kauniisti”…

  En ole ihan satavarma siitä, mikä ne aiheuttaa eli että mitä täsmälleen pitäisi jumpata, että pusseista pääsisi eroon. Minulla ne ovat selvästi pienentyneet ja toiselta puolelta on pussi melkein hävinnyt kokonaan nyt, kun olen jumpannut ahkerasti. Ja kun tiedän mitä olen jumpannut, niin voin päätellä, että joko pusseihin auttaa silmänympäryksen jumppa tai poskijumppa. Ehkä molempien yhdistelmä.

  Hämärästi muistelen, että nuo pussit olisivat ainakin osittain rasvaa, joka tulee esiin, kun poskilihas veltostuu ja laskee alaspäin. Tällöin tietysti auttaisi poskilihasten jumppaaminen. Toisaalta silmänympäryslihaksen jumppa myös tavallaan nostaa silmänalusta ylöspäin, jolloin siitäkin voi olla hyötyä tähän ongelmaan.

  Suoraa vastausta minulla ei siis ainakaan vielä ole, mutta toivon, että kun saan FlexEffectin uuden version käsiini (haa! ei ole tullut vielä, tulee varmaan lähipäivinä!), niin ehkä sieltä löytyisi valaistusta asiaan. En tietysti sieltä voi suoraan jumppaliikkeitä tänne blogiini kopioida, mutta voin verrata niitä muihin tietämiini liikkeisiin ja sitten koittaa tarjoilla jotain ”julkisia” liikkeitä ensiavuksi. Pistän asian siis korvan taakse. Ja kun on omakin lehmä ojassa, niin enköhän myös muista sen 😀

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.