11-rypyt eli huolikurtut – pois pois pois?

Minulta kysyttiin vinkkiä 11-ryppyjen lieventämiseen ja tokihan semmoinen täältä löytyy! 11-rypythän ovat ne ikävät kulmakarvojen väliin ilmestyvät huolikurtut, joihin botoxiakin käytetään siloitukseksi. Monella ne ilmestyvät jo aika nuorena ja tietysti syvenevät, kun ikää tulee. Ne ovat siitä kiusalliset, että tekevät ilmeestä helposti aika vakavan, jopa vihaisen näköisen.

Näihin huolikurttuihin on kuitenkin olemassa botoxin ja (tietysti) kasvojumpan lisäksi toinenkin apu: otsan teippaaminen yön ajaksi : D Tähän löytyy ihan oikea sitä varten kehitetty tuotekin, Frownies. Frowniesit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan paperinpalasia, joissa on iholle sopiva liima. Ne sitten liimaillaan kasvoissa sopivaan paikkaan yön ajaksi, ja aamulla naama on sileämpi.

Heh, kuulen taas epäuskoista naurua : ) Ehkä täytyy selittää asiaa tarkemmin.

Miksi teippaaminen toimii?

Huolikurtut sekä kulmien välissä että otsassa johtuvat aika pitkälle siitä, että otsan ja kulmien kurtistelu vaan jää ”päälle” lihaksiin. Näitä lihaksia tulee käytettyä aika paljon päivisin ja hassua kyllä, myös öisin. Eipä tuota itse huomaa, mutta uneksiessa ilmeisesti myös ilmeilemme runsaasti – jotkut vielä enemmän kuin toiset. Otsan ja kulmien lihakset sitten ovat sellaiset, että niihin oikein erityisesti jäävät nämä ilmeet päälle.

Ideana tässä teippien käytössä on yksinkertaisesti se, että kun otsa teipataan sopivasti, niin kulmat ja otsalihakset oppivat, että kurtistelu on turha asia, kun eivät oikein pääse rauhassa kurtistumaan unen aikana. Kuulemma jos kuukauden pitää putkeen öisin teippejä, niin siinä ajassa lihakset jo rauhoittuvat ja sitten ei enää tarvitse ihan joka yö käyttää.

Ostanko siis nyt niitä Frownieseja, kun haluan huolikurtuistani eroon?

No ei tarvitse välttämättä. Frowniesin webbisaittia kannattaa kyllä katsoa,  koska sieltä löytyy vähän lisätietoa asiasta. Minä näin kuitenkin vinkin jollain keskustelupalstalla, että tavallinen kirurgin laastari/kuituteippi olisi yhtä hyvää, ja kyllä se onkin, olen itse kokeillut. Siis, mikähän sen nimi oikeasti on… Tarkoitan sitä valkoista/ihonväristä laastarin tapaista, jolla esim. teipataan käsivarsitaipeeseen se tuppo, kun käyt verikokeessa. Siis sellaista useimmiten valkoista vähän läpinäkyvää ”harsolaastaria”. Sitä on n. 1,5 senttiä leveää ja sitten vähän leveämpää. Minulla on sitä leveämpää (taitaa olla  leveydeltään 2,5 cm), se on minusta parempaa tähän tarkoitukseen. Ja ajaa siis saman asian kuin Forwniesit.

Miten teippaaminen kannattaa tehdä

Minä teen niin, että ensin hieron sen kurttukohdan (eli minullakin juuri tuon kulmakarvojen välin) rennommaksi. Puristelen ja hieroskelen ihoa sormien välissä, kunnes kurttu siitä vähän nousee ylöspäin. Sitten kevyesti levitän kurttua auki ja laitan teipinpalan (ehkä n. 5 cm pituudeltaan) pystysuuntaan kulmien väliin. Siihen voi laittaa vierekkäin/päällekkäin parikin, jos tuntuu että tarvitsee leveämmälle alueella tai tukevammin. Itse laitan sitten joskus vielä kulmakarvojen yläpuolelle vaakaan teipit hillitsemään otsan kurtistelua. Frowniesin sivuilta löytyy otsaa varten tämmöisiä esimerkkiteippauksia:

Ja voi näitä teippejä laittaa muuallekin kasvoihin vastaavaa tarkoitusta varten:

Toimiiko tämä konsti ihan oikeasti???

Kyllä se toimii, olen testannut : D Aamulla kun otan teipit pois, niin otsa ja kulmien väli on todella sileämpi. Päivän aikana se ehkä siitä kurtistuu taas jonkun verran, mutta kyllä tuossa jotain taikaa on. En ole tosin koskaan jaksanut kokeilla tätä kokonaista kuukautta putkeen – aina on tullut välillä jotain muuta tielle, niin että tämmöiset höpötykset ovat jääneet vähemmälle : P

Joskus voi käydä niin, että teipin sijoittelu on vähän väärä tai on liikaa levittänyt otsanahkaa ja sitten teipin reunaan tuleekin toinen kurttu tai se varsinainen, josta haluaa eroon, onkin painuneena siellä teipin sisällä. Mutta tämän hoksaa sitten käytännössä.

En muuten itse edes huomaa noita miksikään nukkuessa.

Ihoni on herkkä, miten saan teipit pois niin ettei se satu?

Minä saan otettua teipit pois sievästi nykimällä ihan sängyssä herättyäni, mutta jos oma ihosi ei oikein tykkää tästä nykimisestä, niin teipit lähtevät helposti pois siten, että kasvopesulla kostuttelee niitä hiukan ja sitten nykäisee pois.

Tämä on ainakin superhalpa ja helppo konsti, jos sitä vaan viitsii kokeilla. Vaarana on kyllä se, että petikaveria voi huvittaa turhankin paljon tällaiset höpötykset. Aiheellisesti tietysti : D

4 ajatusta artikkelista “11-rypyt eli huolikurtut – pois pois pois?

 1. Iiris

  Heti illalla lääkekaapille teippiä etsimään! Mahtaa perheelle tulla lystiä. Putkiston 3d-kasvoklinikan antibotox-liike (vastustetaan sormilla, kun kulmia yrittää kurtistta) on mielestäni jotain pehmennystä huolikurtuissa tehneet, eivät ainakaan ole pahentuneet.

  Tässä kohtaa mainitsen sellaisen asian, että kävin pitkästä aikaa kasvohoidossa. Talvi on ollut iholle ankara ja toisekseen elämäntilannekaan ei ole ollut mitenkään helppo. Ei siitä sen enempää, mutta stressiä ja huolta on ollut ihan riittävästi, minkä voisi olettaa näkyvän myös fyysisellä puolella (sairastelu onkin lisääntynyt) ja ihossakin. Vaan mitä sanoo ammattilainen, joka tuntee ihoni pidemmältä ajalta: ”todella hyvässä kunnossa”.
  Olen nyt 5kk tehnyt Putkisto-juttuja ja 1,5 kk Agelessia. Oliskohan niillä asian kanssa jotain tekemistä?

  Vastaa
 2. Minx

  Olipas mukava kommentti kosmetologilta! Kyllä kasvojumpalla hyvinkin varmaan on tekemistä asian kanssa. Kasvojen jumppaamisella on ihan samoja hyviä seurannaisvaikutuksia kuin muunkin kropan jumpalla, eli itse jumppaaminen saa veren kiertämään, jolloin happea tulee enemmän soluihin. Myös nestekierto paranee, jolloin kuona-aineetkin liikkuvat vilkkaammin pois elimistöstä. Lihakset kun kasvavat (vaikka se kasvu kasvoissa pientä onkin), niin taas happea kulkee paremmin jne. Myös kasvojen ihon manipulaatio on hyväksi, siis hieronta ja nipistely yms., ihan vastaavasti kuin vaikka selluliitin hierominen peffassa 😀

  Kasvojumpallahan saa korjattua jopa auringon tekemiä vaurioita. Näissä kuvissa http://www.flexeffect.com/beforeafter5.htm näkyy kuinka valtavan radikaalin muutoksen ihossa voi jumppaaminen saada aikaan. Eli miksi ei siis sairastelun ja stressinkin tuomia rasitteita voisi kompensoida jumppaamalla.

  Aika kiva juttu! Nyt tuntuu varmaan siltä, että jumppaaminen on kannattanut 🙂

  Vastaa
 3. Migreenikko

  Kokeilin monen kokoisia ja muotoisia teippauksia. Minulle tuli noista teippauksista aina aamuksi päänsärky. Eli ei taida sopia meille ”heikkopäisille” eli migreenikoille. Ei ainakaan minulle.

  Vastaa
  1. Minx Kirjoittaja

   Mullakin on migreeni ongelmana, onneksi tosin nykyään enää harvoin. En ole silti itse koskaan huomannut, että teippaaminen voisi vaikuttaa päänsärkyyn, mutta sinänsä voisin kuvitella, että päänsärkyä voisi hyvinkin tulla siitä, että koko yön yrittää kurtistella otsaansa ja teipit estävät sen. Kokeile joskus teippailla päivällä? Tai älä teippaa, mutta hiero ja ”pyörittele” tuota kulmien väliä etusormilla? Tai hiero koko otsaa kämmenen kannalla, se jättää minulla otsaan aika jännästi ihanan tunteen ja huomaa kuinka otsa on ihan sileä sen jälkeen.

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.