Iiks, olen toispuoleinen, mitä teen?

No juu, olenhan minä tosiaan toispuoleinen (naamastani ja muutenkin, toinen lonkkakin alempana kuin toinen), mutta enemmän tuo otsikko oli tarkoitettu kiinnostavaksi (ehh…) keskustelun aloitukseksi.  Symmetrisyys on kaunista – ihmissilmä rakastaa symmetriaa, myös kasvoissa. Mitä siis tehdä ja ennen kaikkea miten kasvojumpata, jos kasvot ovat selvästi toispuoleiset?

Kasvojumppaan on oikeastaan tällöin kaksi eri lähtökohtaa:

  1. Jumpataan sitä ”huonompaa” puolta enemmän kuin ”parempaa” puolta kasvoista
  2. Jumpataan molempia puolia yhtä paljon.

Kun huonompaa puolta jumpataan enemmän, ajatuksena on se, että jos paremmalle puolelle tehdään esim. aina 10 jumppaliikettä, niin huonommalle puolelle tehdään sitten vaikkapa 15. Huonompi puoli siis saa enemmän jumppaa ja tämän seurauksena kehittyy nopeammin kuin ns. parempi puoli. Lopputuloksena kasvot ovat tasapainoiset. No… Ovat jos ovat. Tästä ajattelumallista sanotaan, että ei se välttämättä tuota kovin hyviä lopputuloksia. Mutta en kyllä itse sanoisi, että tämä ajattelumalli kannattaisi ihan kokonaan hylätäkään, jos kasvoissa on oikein merkittävää toispuoleisuutta.

Jos taas molempia puolia jumpataan yhtä paljon, taustalla on se ajatus, että huonompi puoli kyllä ottaa kiinni paremman puolen, kun jumppaa jatketaan riittävän kauan. Lisälääkkeeksi tarjotaan vielä sitä, että jumpatessa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että huonomman puolen jumppa on intensiivistä. Tähän voi vaikuttaa ihan jo pelkästään sillä, että ajattelee tiiviisti tuota huonompaa puolta, kun jumppaa – oikein perusteellisesti keskittyy tuntemaan liikkeen sillä puolella (mind-body connection!). Olen kyllä itse testannutkin tätä, minusta se tehoaa. Jumpatessa on mahdollista todellakin keskittyä hyvin tiiviisti siihen, mitä tekee, ja liikkeet tuntuvat silloin tehokkaammilta. Liikkeet voi myös tehdä puolihuolimattomasti. Kokeilkaapa.

Asialla on kyllä toinenkin puoli. Aika kivan esimerkin toispuoleisuudesta ja siitä, kuinka se oikeastaan vain tuo viehättävyyttä lisää sen sijaan, että veisi sitä pois, esitti muistaakseni FlexEffectin foorumeilla joku:

Tässä videossa esiintyy Bianca Jagger, jonka kasvot ovat melkoisen toispuoleiset. Hän on kuitenkin eittämättömän kaunis ja persoonallinen nainen. Voisiko osa viehättävydestä olla kasvojen toispuoleisuuden tulosta? Tarvitaanko kauneuteen aina symmetriaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.