Käsijumppaohjeita

Tähän on koottuna löytämiäni käsijumppaohjeita. Ne ovat joko netistä vapaasti löydettävissä tai niin vanhoista kirjoista, että niitä on niin hankala saada käsiin, että en tunne rikkovani kenenkään copyrightia lainatessani tekstejä 🙂

Käsijumppa kannattaa aina aloittaa siten, että ottaa pois käsistä kaikki korut: sormukset, rannekorut ja kellon. Kädet myös kannattaa rasvata kevyesti ennen jumpan aloittamista tai käyttää jumppaa apuna rasvan imeyttämiseen käsiin.

————–

Carolyn’s Facial Fitnessin sivuilla on kiva käsijumppaohje (sivun lopussa), jolla Carolyn itse ainakin sanoo saaneensa kätensä nuorekkaamman näköisiksi:

  1. Ensin otetaan käsistä ja ranteista korut pois. Sitten molempien käsien päälle levitetään pieni määrä käsivoidetta ja voide hierotaan nopsaan käsiin ja sormiin, etenkin kämmenselkään.
  2. Laita sitten vasen käsi vaakaan vatsaa vasten ja aseta oikean käden sormet vasemman käden keskirystysille. Liu’uta sitten oikean käden sormia samalla kevyesti painaen kohti vasemman käden rannetta. Eli tavallaan silität ihoa sormissa ja etenkin käden päällä. Aloita silittely vaikkapa peukalon reunasta kättä, sitten silität toisen kerran keskeltä kättä ja kolmannen kerran pikkurillin reunasta. Kannattaa tehdä ainakin kolme kierrosta (eli 3*3 = 9 silitystä yhteensä).
  3. Sitten käy sormi kerrallaan läpi kaikki vasemman käden sormet, myös peukalo.  Hiero oikealla kädellä jokainen vasemman käden sormi kämmenestä sormenpäähän. Muista hieroa myös kynsien reunat ja itse kynsi. Minä teen tämän usein kaksi kertaa jokaiselle sormelle.
  4. Käännä vasen käsi kämmen ylöspäin. Tartu oikealla kädella vasemman käden ranteeseen siten, että peukalo on kämmenen puolella ja muut sormet toisella puolella rannetta. Hiero oikean käden peukalolla vasemman käden kämmentä aloittaen ranteesta kohti pikkurilliä. Jatka sitten hieromalla taas ranteesta kohti nimetöntä – käy läpi koko kämmen siten, että aina aloitat ranteesta ja hierot peukalolla kohti sormia. Peukalon kohdalla hiero peukalon kärkeen asti, muissa sormissa voit lopettaa siihen mistä sormi alkaa.
  5. Nipistä sitten oikean käden peukalolla ja etusormella vasemman käden peukalonhankaa. Tarkoitus on, että tunnet sormesi ihon läpi. Ota oikein kunnolla kiinni ja painele ja hiero sormia toisiaan vasten. Se voi sattua ihan kohtuulllisesti, joten tee vähän varoen. Itse käyn yleensä vielä sitten kaikki sormien välit samalla lailla läpi, mutta sitä ei alkuperäisessä Carolynin ohjeessa ole.
  6. Käy lopuksi läpi oikea käsi vastaavasti.

Carolyn sanoo, että jos tätä käsijumppaa tekee pari kertaa päivässä molemmille käsille, niin neljän viikon sisään pitäisi alkaa näkyä mukavia tuloksia sekä käsien ulkonäössä että siinä, miltä kädet tuntuvat.

————–

Irma Andersinin kirjassa Kauneuden kirja – Terveyden- ja kauneudenhoidon ohjeita naisille vuodelta 1950 on myös käsijumppaohje:

Käsijumpassa käsiä pyöritellään ranteesta sisään ja ulospäin, avataan ja suljetaan käsiä voimakkaasti, avataan ja suljetaan sormia ja lopuksi kädet pannaan sormet levällään vastakkain, painetaan lujasti toisiaan vasten ja väännellään käsiä ylös- ja alaspäin. Lopuksi hierotaan käsiä: sormi kerrallaan koko sormen pituudelta, sitten koko kättä pyörivin liikkein sormenpäistä aina kyynärpäähän asti.

————-

Coffret de Maquillage -blogissa on hyvä käsien hierontaohje, aika saman tyyppinen kuin Carolynin ohje.

————-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.