Kasvohierontaohjeita

Tähän on koottuna löytämiäni kasvohierontaohjeita.

Kauneuden kirjasta vuodelta 1950

Puhtaita kevyesti rasvattuja kasvoja painellaan, sivellään, vatkataan, nipistellään aika voimalla, naputellaan sormenpäillä, taputellaan, jopa paukutellaan nyrkeillä. Silmänympärystää painellaan ja taputellaan ja naputellaan sormenpäillä kevyesti sisänurkasta ulkonurkkaa kohti. Liian suurta tai turvonnutta nenää avitetaan pienemmäksi lymfahieronnalla eli painetaan molempien käsien sormet vastakkain nenän yläpuolella ja sitten vedetään sormet alas nenänvartta ja poskipäitä myöten kohti ohimoita. Nenää voi myös hieroa tarttumalla nenänpäästä kiinni ja kevein, pyörivin liikkein sormia kohti silmien välistä siltaa siirtämällä. Rypistyvälle suun ympäryställe auttaa se, että etusormien päät asetetaan huulen keskelle rinnakkain (ylähuulessa siis armorinkaarien kohdalle) ja sieltä liu’utetaan suupieliin. Alahuulen kanssa toimitaan vastaavasti.

Kaikki nämä ovat ihan samoja asioita kuin uusimmissakin kasvojumpissa opetetaan!

Japanilainen kasvohieronta

Hieronnan on kehittänyt japanilainen mies, joka on voittanut jonkun japanilaisen kosmetologikilpailun (??? no jonkun kilpailun kuitenkin). Videot ovat japaninkielisiä, mutta aika kivasti niistä saa selvää ihan vain katsomalla  ja ihmettelemällä.

(16.3.2015: Valitettavasti alla olevat linkit eivät toimi, koska kanava on jäädytetty, mutta en poista vielä linkkejä)

1. Silmien alta:

2. Yläluomet:

3. Otsa:

4. Posket:


5. Leuka:


Tein itselleni piirrokset tuosta hieronnasta muistin tueksi.

”Tanaka-hieronta” – toinen japanilainen kasvohieronta

Tämän hieronnan on kehittänyt japanilainen keuneudenhoitoalan asiantuntija Yukuko Tanaka. Videoissa hän näyttää ensin hieronnan tekemällä sen mallille ja malli sitten tekee vielä itse itselleen hieronnan. Näissä videoissa on erittäin hyvä englanninkielinen päällepuhuttu selostus.

Toisessa videossa parin minuutin kohdalla malli alkaa hieroa omia kasvojaan, ja tässä näkeekin sitten paremmin sen, miten omat kädet kannattaa sijoittaa hieroessa.

Kolmannessa videossa malli tekee hieronnan loppuun, ja tämän jälkeen Yukuko Tanaka kertoo tavallisimmista virheistä, joita tulee hieroessa tehtyä. Videon lopussa ja neljännen videon alussa näytetään miten mallin kasvot muuttuvat hieronnan seurauksena. Itseäni eivät nämä aika huonolaatuiset kuvat juurikaan vakuuttaneet tosin 🙂

Hieroessa on tarkoitus käyttää sopivaa määrää rasvaa kasvoilla, että kädet liukuvat iholla. Voimaa käytetään niin paljon kuin mikä tuntuu mukavalta – tarkoitus ei ole, että hieronta sattuu, mutta toisaalta hyvin hellävarainen hieronta ei ole kovinkaan tehokasta. Mikäli käsissä ei tahdo voima riittää, voi vaikka nojata päätänsä seinään ja siten edesauttaa hieronnan tehoa. Yukuko Tanaka sanoo, että hieronta kannattaa tehdä joka päivä, ainakin kerran päivässä. Hän suosittelee, että se tehtäisiin aamulla tai illalla kasvojen puhdistuksen jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.