Kasvojen lymfahierontaa

Lymfa- eli imunestejärjestelmä on kehon kuljetusjärjestelmä vastaavasti kuin verenkierto. Se kattaa koko kehomme ja kuljettaa mm. aineenvaihduntatuotteita paikasta toiseen. Imunestekierto ylläpitää kehon nestetasapainoa ja on mukana hoitamassa kehon puolustusjärjestelmää. Jos imunestettä jää kudokseen, syntyy turvotusta. Tämä voi johtua monista eri syistä. Imunestejärjestelmää, lymfakiertoa siis, voi kuitenkin avittaa lymfahieronnalla ja täten vähentää turvotusta.

Kuivakuppauksen yhteydessä (kasvojen) lymfakierto luonnollisesti tulee esiin, ja kun siitä minulta kyseltiin tarkennusta, niin kaivoin esiin yhden aika kivan ohjeen aiheeseen liittyen. Löysin vinkin siitä (jälleen kerran) Essential Day Span foorumeilta, mutta alun perin tämä ”The Pressure Wash System” ohje on Karin Herzog -tuotesarjaa myyvältä sivustolta. Ohjeessa käytetään tietysti Karin Herzogin tuotteita, mutta olen muuttanut ohjeen tässä yleisempään muotoon ja lisäillyt mukaan yksityiskohtia. Jos tuotteet kiinnostavat, niin ne löytyvät linkin takana olevasta alkuperäisestä ohjeesta.

Hieronnassa käytetään sormenpäitä, sormia niiden koko pituudelta tai koko kättä, mikä mihinkäkin sopii. Painetta on syytä käyttää kohtuullisesti. Ihan höyhenenkeveä hieronta ei ehkä saa aikaan oikein mitään, toisaalta liikaa painaminenkaan ei välttämättä ole hyväksi. Kannattaa kokeilla mikä itselle tuntuu hyvältä. Tässä hieronnassa on tarkoitus, että kädet luistavat sopivasti iholla. On makuasia kuinka paljon luistoa itse kaipaa. Minä käytän kohtuullisen pientä määrää luistoa itse, koska tykkään siitä, että iho saa samalla tehokasta hierontaa. Mutta tässäkin kannattaa kokeilla, mikä on itselle mieluisan tuntuista.

 1. Levitä iholle pieni määrä jotain sopivaa voidetta tai esimeriksi puhdistusmaitoa.
 2. Hiero korvien takaa kevein pyörivin liikkein ja jatka siitä alaspäin kohti kaulaa solisluille asti. Tämä vähentää jännitystä, ”avaa” korvan takana olevan lymfapisteen ja edesauttaa nesteen liikettä. Toista useita kertoja.
 3. Siirrä sormet keskelle otsaa, paina kevyesti mutta varmasti samalla, kun liu’utat käsiä kohti ohimoilla olevia lymfapisteitä. Toista useita kertoja.
 4. Siirrä kädet leukalinjalle. Liikuta sormia leukaluun mukaisesti kohti korvia siten, että sormet painavat leukaluun kaulan puolta. Toista useita kertoja. Suoraan leuan kärjen alla on lymfapiste, leukalinjaa noudattaen useampia, korvien edessä on useampia javähän niiden alla.
 5. Laita sormet nenän ja ylähuulen väliin ja paina, liu’uta sormet suupieliin ja sieltä kohti korvia. Paina.
 6. Laita sormet silmien alle nenän viereen, silmäkuopan reunalle. Liu’uta sormia kohti ohimoiden lymfapisteitä.
 7. Aseta sormet (koko kädet) vaakaan nenän molemmin puolin. Liu’uta poskien yli kohti ohimoita.
 8. Laita lopuksi koko kädet kasvoille nenän viereen ja sivele useita kertoja kohti korvia, tee vastaava otsalla.

Olen tässä maininnut muutamia lymfapisteiden sijainteja. On ehkä helpompi ymmärtää, miksi hieronnassa käytetään juuri näitä edellä mainittuja liikeratoja, kun katsoo alla olevasta kuvasta lymfapisteiden sijaintia ja liittymistä toisiinsa. Hieronnassa siis yritetään pakottaa nestettä liikkeelle sen luonnollisia kanavia pitkin.

4 ajatusta artikkelista “Kasvojen lymfahierontaa

 1. Gna

  Hei, ajattelin tässä aloittaa kasvojumppauksen ja varmaan tuollaista hierontaakin. Blogiasi lukiessani olen saanut sen kuvan että ainakin itse olet kokoenut tuon CFF -jumpan tehokkaaksi? Mistä sen saa ostaa, (nettisivuilta ilmeisesti) ja MINKÄ tuotteen sieltä sitten ostaa, kun näytti olevan erilaisia paketteja?

  Kyselen nyt sinulta, kun tunnut olevan asiantunteva 🙂

  Vastaa
 2. Minx

  Hei Gna, voit katsoa http://kasvojenkohotus.blogit.fi/mita-jumppaa-suosittelet/ mitä kommentoin kasvojumpista. Mutta siis kyllä, CFF on minusta kiva ja tehokas jumppa. Sen pystyy ostamaan useammastakin eri paikasta, mutta CFF:n omilta webbisivuilta ainakin (http://www.carolynsfacialfitness.com/facial-exercise-kits). Tarjollahan on laajempi ja suppeampi vaihtoehto, mutta sinänsä jumppa on ihan sama molemmissa. Minä tykkään käyttää flashcardeja, ne minusta tuossa kalliimmassa paketissa on isoin etu. Eli ihan makuasia minkä haluaa valita.

  Muitakin hyviä jumppia siis löytyy, mutta kyllä minä CFF:ää uskallan ihan varauksetta suositella. Sen verran pitää kuitenkin aina muistaa sanoa, että kaikki jumpat eivät aina käy kaikille, mutta sitä ei voi kokeilematta tietää onko jumppa itselle sopiva vai ei, eikä kukaan sinunkaan puolestasi edes arvata 😀 Samahan on vaikka liikunnassa: toiset lajit vaan sopii paremmin toisille, eikä kokeilematta oikein voi olla varma mikä on itselle mukava.

  Vastaa
 3. anki

  Kuvailemasi hieronta kuuluu kometologien antamaan kasvohoitoon. Olenko oikeassa?

  Vastaa
 4. Minx Kirjoittaja

  Voisin hyvin kuvitella, että se siihen passaa, mutta enpä sen tarkemmin osaa sanoa 🙂 Olen käynyt kasvohoidossa viimeksi niin kauan sitten, että en silloin tainnut vielä kasvojumpata lainkaan, joten en ole osannut silloin kiinnittää asiaan huomiota. Ja ehkä jokaisella kosmetologilla on oma juttunsa miten tykkää tehdä? Jospa blogin lukijoista löytyisi joku kosmetologi, joka osaisi kommentoida asiaa?

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.