Uusi video CFF:stä!

Carolynilta tuli hiljattain uusi uutiskirje, jossa hän esittelee videolla Face Firmer -liikkeen, joka on CFF:n ”perusliike”. Aiemmin tämä liike on kuvattu jumpassa vain tekstinä, mutta nyt siitä on tarjolla video. Ja video on siis tarjolla kaikille kiinnostuneille, ei vain jumpan ostaneille!

Face Firmer (kääntyisiköhän se vaikkapa ”kasvojen kiinteyttäjä”) on liike, joka CFF:ssä on tarkoitus tehdä aina jumpan yhteydessä. Ja jos joskus jumppapäivä jää väliin, niin kannattaisi edes tuo Face Firmer tehdä. Liike perustuu Carolynin jumpan perusideaan: hierotaan lihaksia, jotka ovat jännityksessä. Sama idea näkyy läpi koko CFF:n ja se on ihan omanlaisensa lähestymistapa. Tai no, ainakaan esimerkiksi FlexEffectissä, Facercisessa tai muissa tunnetummissa jumpissa tätä lähestymistapaa ei sellaisenaan käytetä, joskin FlexEffectin uusimmassa versiossa on tietyllä tavalla saman tyyppistä lähestymistapaa mukana. Toki jossakin muustakin jumpasta se voi löytyä. Idea ei ole Carolynin oma. Hän kertoo webbisivullaan seuraavaa:

Another reason CFF is so effective is we contract the muscles first and slide across the skin, a technique used by Dr. Frederick Rossiter, M.D. It was the answer to getting a good-looking build.  He has a little book called “Face Culture” he published in the 1970s. He says because the muscles go through the skin so that we can show facial expression, if you contract them first and slide across the skin you not only build muscle fiber but as you tone the muscles, you bring the skin up with it. It’s muscle resistance training for the face at its best.

Eli CFF:ssä perusideana on tosiaan se, että lihas ensin jännitetään, ja sen jälkeen kättä liu’utetaan ihon poikki. Tämä tekniikka on peräisin Frederick Rossiterilta (jossain mainittiin, että hän olisi ollut anatomian ja fysiologian professori, mutta varmaa tietoa minulla siitä ei ole), joka kirjoitti kasvojumpasta ja kasvojen hieronnasta kirjasen nimeltä ”Face Culture”. Hän oli sitä mieltä, että koska lihakset ovat kiinni ihossa (tästä syystä me voimme ilmehtiä!), jännityksessä olevien lihasten hieronta sekä parantaa lihasten että ihon kuntoa. Sama idea on muuten myös Sanford Bennetillä, josta olen joskus täällä blogissani maininnut, ja jonka kirjoittamaan kirjaan kasvojumpasta löytyy linkki tuosta blogini linkkilistasta.

Face Firmer -video löytyy CFF:n sivuilta. Suosittelen kokeilemaan!

2 ajatusta artikkelista “Uusi video CFF:stä!

 1. Anonyymi

  Hei!

  Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja tämä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta luettavalta! Kasvojumppia olen tehnyt muutaman vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti. Ohjeina olen käyttänyt netistä ja lehdistä löydettyjä ohjeita, joista olen valikoinut mieluisimmat liikkeet käyttöön. Nyt kuitenkin minua kiinnostaisi alkaa jumppaamaan kasvojani säännöllisemmin ja kokonaisvaltaisemmin. Tätä ennen haluaisin kuitenkin vastauksen erääseen kysymykseen: voiko väärin tehdystä kasvojumpasta olla haittaa? Millaista? Osaisitko antaa vinkkejä liikkeistä/ohjeista joita kannattaa välttää?

  Vielä kerran iso kiitos sinulle. 🙂

  Vastaa
 2. Minx

  Kiva että olet tykännyt blogistani!

  Mitähän tuohon kysymykseesi vastaisi… Siihen ei oikein ole kovin suoraa ja selkeää vastausta. Leuan seudun liikkeet, joissa liikutellaan leukaniveliä, voivat olla ihan oikeasti todella haitallisia, jos niitä tekee liialla intensiteetillä, ainakin jos on taipumusta siihen, että leuka ei oikein pysy paikallaan. Näitä liikkeitä on esim. leuan liikuttelu puolelta toiselle tai leuan työntäminen kovasti eteen jne. Ne ovat toisaalta myös ihan hyviä ja hyödyllisiä jumppaliikkeitä juuri tuohon samaan vaivaan, mutta niitä siis pitää tehdä varoen ja kroppaa kuunnellen. Yleisesti ottaen mikä tahansa liike, joka sattuu tai tuntuu kovin epämukavalta, on todennäköisesti sellainen, jota kannattaa tehdä varoen.

  Jos tekee kovasti toistoja (liikaa), niin voi olla, että jotkut lihakset ylikehittyvät ja kasvot näyttävät hiukan hassuilta. Kasvolihakset ovat niin pieniä, että niissä ei saa aikaan mitään ihmeitä, mutta jo pari milliäkin toisaalta voi näkyä aika selvästi. Samoin jos tekee liian yksipuolista kasvojumppaa (ei jumppaa kaikkia kasvojen lihaksia), voi kasvoihin tulla epäsuhtaa. Toisaalta näihin ongelmiin auttaa se, että heittää jumpan joksikin aikaa vaikka ihan kokonaan pois, jolloin lihakset vähän surkastuvat ja näyttävät taas normaalilta.

  Uskallan kyllä aika lailla sanoa, että jos ostat jonkun fiksun jumpan (esim. jonkun niistä, joista täällä blogissani puhun positiivisesti), et saa kasvoillesi aikaan haittaa. Aina pitää kuitenkin muistaa, että olemme yksilöitä, ja aina ei kaikille sovi samat jumpat. Jonkun lihakset ovat nopeampia reagoimaan jumppaan ja sitä kautta vaikkapa epäsuhtaa voi syntyä helpommin, toisen iho on herkempi eikä kestä esim. hierontaa jne. Eli voi olla että kaikki jumpat eivät esim. juuri sinulle sovi, tai että joku jumppa sopii paremmin kuin joku toinen. Mutta sitä ei tietysti kukaan muu voi tietää kuin sinä itse 🙂

  Jos jaksat lukaista blogiani läpi, niin olen epäsuorasti tätä kysymääsi asiaa sivunnut aina siellä täällä. Ihan suoraan ei nyt tule mieleen mitään, mitä ehdottomasti ei kannata tehdä 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.