Tais olla viimeinen kerta …

… kun mikroneulasin kämmenselkäni 😦 Muistan hämärästi, että aiemmillakin kerroilla, kun olen rollannut kämmenselät ja polvet, niitä on molempia kutissut ikävästi muutaman päivän ajan. Mutta tällä kertaa tokana päivänä rollauksesta (eilen siis) käsiäni alkoi sanan mukaen helvetillisesti kutista. Olen tämän talven aikana raapinut itseäni enemmän kuin koskaan eläissäni atopian vuoksi, mutta tämä pari päivää on ollut täysi pohjanoteeraus – tuntuu etten hereilläoloaikana ole kyennyt tekemään juuri mitään muuta kuin raapimaan tai hinkkaamaan käsiäni, jollain tavalla yrittäen lievittää kutinaa.

Kutina varmaan liittyy atopiaani, oletan, koska en muista muiden maininneen tällaisesta ongelmasta. Jostain kumman syystä vain kasvojen rollaus ei saa aikaan mitään kutinaa, vaikka olen rollannut kasvoja paljon roheammin kuin käsiäni, ja kasvoissani on kuitenkin aika ankeita atopialäikkiä. Antihistamiinia en ole voinut kutinaan vielä syödä, kun haluan että kasvojen rollatut kohdat saavat parantua rauhassa. Konstit ovat siis olleet aika vähissä, kun kortisonikaan ei taida tässä tilanteessa auttaa. Epätoivoissani tänään otin taas käyttöön suolavesihauteen käsiini. Suola kirveli kyllä yhtä helvetillisesti, kuin mitä käsiäni kutisi, mutta ainakin tällä hetkellä kutina on pois (huh!). Jaksaisi ja ehtisi nyt vaan värkätä tuon suolan kanssa edes jonkun aikaa, jos vaikka iho siitä taas muistaisi, miten sen pitäisi normisti käyttäytyä.

Niin, viimeksi sanoin että kerron, mitä atopialäikät tuumaavat rollaamisesta tällä kertaa: Kasvoissa ei tunnu tykkäävän yhtään pahaa, ennemmin päinvastoin. Kutinaa on ennemmin vähemmän kuin normaalisti, eikä muutakaan sen kummempaa oiretta ole. Käsissäkään ei mitään ongelmia seurannut juuri tuossa atopialäikkien kohdalla, ne kutiavat samalla lailla kuin aikaisemminkin ja näyttävätkin aika samalta. Tuo sietämätön kutina siis on muualla kuin tavallisesti.

Mitä tästä voisi päätellä: Itse olen tullut siihen johtopäätökseen, että jos ihottumani eivät ole hirveän pahassa kunnossa (verillä, ruvella tms.), niin kasvojani tulen rollaamaan aika huoletta. Mutta käsien kanssa taitaa tosiaan olla viimeinen kerta. Niiden nuorekkaana pitämiseen täytyy keksiä jotain muuta.

Olis kyllä aika kiinnostavaa kuulla, onko kenelläkään muulla vastaavia kokemuksia vai olenko ihan yksin tämän käsien rollausongelmani kanssa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.