Hei vaan kaikki pitkäkyntiset

Kynsieni pituus vaihtelee ihan nysästä aika pitkään. Viime aikoina kynnet ovat pysyneet kiitettävän pitkinä huolellisen hoidon ansiosta – siinä on taas muuten yksi asia, johon saa kulutettua uskomattoman paljon aikaa, jos haluaa! Paljonko näitä ”aikaviemäreitä” (time sink) naisen elämään oikein mahtuu… Miesten tarttee vaan ajaa parta ja käydä parturissa ja joskus vähän lyhentää kynsiä 😐 On tämäkin reilua.

Pitkäkyntisenä kasvojumppaaminen ei ole minulle uusi asia, mutta yhdistelmä FlexEffect ja pitkät kynnet on suht tuore tuttavuus, kun olen vasta tänä kesänä alkanut tosissani jumpata FlexEffectin mukaan. Carolyn’s Facial Fitnessissä pitkät kynnet eivät ole minua isommin haitanneet.

Ja nyt täytyy kyllä kysyä: miten kummassa te toiset pitkäkyntiset saatte pidettyä suunne jonkunmoisessa säällisessä kunnossa, kun jumppaatte?!!! FlexEffectissä kun pitää sormet tunkea poskeen sisään ja käyttää voimaa jumpatessa, niin suuparkani limakalvot ovat välillä kyllä aika kovilla 😦 Kesällä kun kynteni olivat lyhyemmät, en kauhean isosti kärsinyt tästä ongelmasta, mutta nyt se manifestoitui sitten kertarytinällä, kun (taas!) sairastamisen takia olen pitänyt pientä taukoa jumpassa, ja pitkästä aikaa jumppasin oikein kunnolla näillä kaunokaisillani. Se nyt tietysti vähän auttaa, kun kynsissä ei ole teräviä kulmia, mutta … aika vähän. Kauhulla odotan sitä, että peukalon kynteni kasvavat vielä pidemmiksi, niin kuin siis hartaasti kuitenkin toivon että tulee tapahtumaan. Mites sitten suu pannaan 😦

Näinköhän siis käy, että joudun uhraamaan kynteni (edes ne peukaloiden kynnet) kasvojumpan alttarille? Neuvoja? Ideoita? Ehdotuksia?

4 ajatusta artikkelista “Hei vaan kaikki pitkäkyntiset

 1. Elmeri

  Sama ”pitkäkyntisen” ongelma on minullakin! Kynnet ovat pitkät ja vahvat (Ehkä syömäni piimaan ansiosta?) Niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin FlexEffectin jumppaa teen paksut taloushanskat kädessä. Aivan hyvin sujuu, eikä kynsiä tarvitse leikata! Loistavaa ja inspiroivaa kevättä Sinulle, Minx! Tätä palstaa on ilo lukea ja olet vastannut jo niiiin moniin minua askarruttaviin kysymyksiin!

  Vastaa
 2. Elmeri

  Hups, tulinpas puhuneeksi puppua, ainakin FlexEffectin sivujen mukaan. Sivustoilta löytyy puuvillaiset jumppakäsineet, ja varoitetaan juuri minunkaltaisiani intoilijoita käyttämästä mitä tahansa käsineitä kasvojumpassa. Hopefully, no harm done!

  Vastaa
 3. Minx

  En tullut aikaisemmin vastanneeksi tähän hanskakommenttiisi, kun jäin miettimään mitä FlexEffectissä oikein hanskojen käytöstä puhutaan. Nyt sitten muistin tarkistaa asian. Ilmeisesti ehkä joskus aikaisemmin jumpassa on tosiaan neuvottu, että voisi puuvillahanskoja käyttää (asia tuntuisi jotenkin tutulta, ootko jostain vanhoista foorumikeskusteluista tms. siitä lukenut?), mutta uusimmassa versiossa jumppaa Deborah Crowley sanoo, että ei kannattaisi käyttää hanskoja, koska ne voivat ärsyttää suun limakalvoja samoin kuin kasvojen ihoa. Mutta ei kai niistä muuten mitään haittaa ole, jos itsellä ei limakalvot ja iho pahastu! 😀 Muistelen muuten että Eva Fraserin jumpassa ilman muuta suositeltaisiin hanskojen käyttöä. Itse en ole tullut kokeilleeksi, mutta jos ne sinulle sopivat, niin anna mennä vaan 🙂 Nyt talvella kynteni ovat olleet lyhyemmät (snif, talvi on rankkaa aikaa kynsille), joten itselläni ongelma ei ole ollut pahimmillaan.

  Vastaa
 4. Minx

  Niin ja on kyllä niiin kivaa kuulla, että blogistani on iloa ja hyötyä 😀 Sen vuoksi sen aikoinaan perustinkin, kun suomeksi asiasta ei ole ollut oikein mitään tietoa ja englanniksikin sitä täytyy haalia ympäriinsä.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.