Haettiin lämpöä ja historiaa – molempia saatiin. Ja jumpattuakin tuli.

Siellä Lissabonissa siis. Lämpöä saatiin vähän vähemmän kuin toivottiin – sää oli ihan mukavan keväinen, mutta oikeastaan vain parina päivänä oikeasti lämmin eli parikymmentä astetta. Sadettakin saimme jonkun verran. Mutta verrattuna lumiseen Suomeen ero lämpötiloissa oli oikein mukava. Palmuja on aina kiva nähdä, niistä tulee jotenkin hyvät fiilikset 😀 Ja historiaa piisasi. Ihan vähän olin haaveillut, että shoppailemaan olisi ehtinyt enemmän, mutta kyllä se jäi aika vähäiselle. Kasvoihin tuli kivasti vähän väriä ja pisamat tulivat esiin, nyt voi taas unohtaa poskipunan jonnekin laatikon pohjalle. Tässä jonkinmoinen raportti reissusta – en ahdista teitä maisemakuvilla tai perheposeilla, kunhan puran vähän hyviä fiiliksiäni reissusta 🙂

Nähtävyyksiä riittää

Onnistuimme viikossa kiertämään ilmeisesti kaikki Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet, eikä tarvinnut  edes kieli vyön alla laukata. Päinvastoin, aika rauhallista tahtia etenimme. Toki jäi paikkoja käymättä, mutta ei jäänyt sellaista fiilistä, että voi ei, vaikka mitä tärkeää olisi ollut vielä. Hieno kaupunki! Kulttuuria ja historiaa, hyvää ruokaa (no, saatiin kyllä aika huonoakin…), tehokas julkinen liikenne (metrolla ja raitsikoilla oli superhelppoa ja edullista kulkea), keskusta jossa on helppo kävellä, etäisyydet eivät ole suuren suuria, halvat taksit, kauniita rakennuksia, kaiken kaikkiaan viehättävä paikka. Voin suositella!

Portugali – kenkiä, kenkiä

Juuh, onhan niitä, eivätkä ole kalliita (kaikki). Onnistuin kuitenkin tuomaan kotiin vain yhden kenkäparin, eikä sekään edes ole portugalilaista tuotantoa vaan Brasiliasta, Melissan muovikengät. Olen aika pitkään miettinyt ostavani Melissalta yhdet tietyt kengät kaupunkikumisaappaiksi eli nämä Melissa Ashantit (suomalaisten muotiblogaajien rakastama malli 😀 ):

Noh, Vasco da Gaman ostoskeskuksessa oli tarjolla aika monia Melissan malleja puoleen hintaan, mm. nuo Ashantit 45 eurolla. Mutta kävi vähän niin kuin arvelinkin eli en sitten kuitenkaan syttynyt niihin. Sen sijaan löysin toiset Melissan kengät, jotka oli pakko ostaa (alennettu hinta 37,50 €):

Jostain syystä pieni kenkäfriikki minussa huokaa onnellisena. Äkta kierrätysmuovista tehdyt kengät, ekologiset, kauniit, hyvät jalassa, vähän erilaiset kuin muilla ❤ ❤ ❤

Kenkiä olisi kyllä löytynyt tosiaan Lissabonista monenlaisia muitakin, moneen eri hintaan. Suomihinnoissa oli osa, mutta sitten kun osui sopivaan paikkaan, niin hintana oli naurettavat 15 euroa parilta ja ihan päivän muotia olivat. Mulla vaan taitaa olla kenkiä jo riittävästi, että en enää osta kuin ne joita aivan palavasti halajan (niitäkin löytyy turhan usein :).

Jos mielii ostoksia tehdä

En tosiaan juuri ehtinyt ostoksia tuolla reissulla ajatella, perheen nuorin jäsen kun ei niin rakasta tätä puuhaa. Mutta sen verran kuitenkin, että voin vinkata jotain minne kannattaa mennä, jos Lissaboniin päätyy:

  • Matkamuistokrääsää löytyi tietysti vähän joka puolelta, mutta kivoimpia juttuja löysin Castelo de São Jorgen luota matkamuistokaupoista. Siellä oli ihan laadukasta posliinia ja jotain muutakin kivaa käsityötavaraa.
  • Vasco da Gaman ostoskeskus samoin kuin Campo Pequenon ostoskeskus ovat molemmat näppärästi metropysäkin päässä. Molemmat ovat isoja ja täynnä vaikka mitä liikkeitä, muotia lähinnä. Mieleen tulee esim. Itäkeskus tai Kamppi, tai vaikka Ideapark. Ihan halpoja liikkeitä niistä ei kyllä löydä paitsi C&A, jonka hinnat eivät normaalistikaan ole kovin korkeat ja alennuksessa vaatteita saa aika pilkkahintaan.
  • Ympäri kaupunkia oli kaikenlaisia halpismyymälöitä, jotka olivat vähän rotankolon näköisiä 😛 mutta yllättävän muodikasta ja edullista tavaraa niistä löytyi. Kannatti kurkistaa sisälle. Sen sijaan keskustan kalliissa putiikeissa emme käyneet lainkaan, emmekä kiertäneet katuja, joilta olisi löytänyt hienoja merkkituotteita.
  • Paras löytömme olivat Martin Monizin metroaseman kohdalla olevat kauppakeskukset. Niissä aasialaiset kauppaavat säälittävän halpaan hintaan vaikka mitä: vaatteita eniten mutta myös kenkiä, koruja (myös tee-se-itse -tavaraa), ruokaa… Vaatteiden laatu ei välttämättä ole kovin häävi, mutta ei ole hintakaan. Myyjiä oli enemmän paikalla kuin asiakkaita ja kaikki aasialaisia – oli vähän hämmentävää kulkea siellä tyttären kanssa kahdestaan. Erotuimme joukosta aika selkeästi 🙂 Tällä alueella tuli vastaan myös kiinalaisten pitämä jonkun sortin outlet-myymälä, josta löytyi tämä hupsutus, joka oli pakko ostaa 😀

Eli siis tuo takkihan se löytö oli. Kaulus kania ja laatu ihan höpöä, mutta ah niin … no, minun vaatteeni vaan 😀 Ihan tyytyväinen olin Lissabonin tuliaisiini tuon takin ja Melissoideni kanssa.

Martin Monizin aukiolta muuten kun lähti kävelemään kohti Independenten metroasemaa, niin kadun varressa oli muutama hävittömän halpa kenkäkauppa (niitä aasialaisten pitämiä) ja joitakin ehkä vähän kalliimpia, mutta samalla laadukkaampia. Ja pari kivaa halpisvaatekauppaakin.

Kasvojumppaa vielä

Jotta eivät tämän blogin jutut menisi ihan tyystin kasvojumppa-aiheen ohi, niin tässä seuraa pakollinen jumppausosuus tähän kirjoitukseen: Kasvojumpan kanssa kävi aika lailla niin kuin osasin olettaakin – tai oikeastaan paremmin kuin osasin toivoa. Olen viime aikoina yrittänyt jumpata Carolynin jumpan mukaan, mutta eipä sitä aikaa ja ennen kaikkea jaksoa irronnut koko matkan aikana niin paljoa, että olisi saanut käytettyä varttia kasvojumppaamiseen kerralla. Onneksi pelastajana on kuitenkin Ageless! Välillä lauantai-sunnuntai eli matkapäivinä onnistuin tekemään Agelessin jumpan 6 kertaa – siis kolme kertaa koko jumpan läpi. Itseasiassa jumppasin aika lailla Louisen suositusten mukaan. Jos olisi vielä tullut neljäs koko jumpan läpimenokerta, en olisi ollut lainkaan tyytymätön suoritukseeni 😀 Tilanne oli kuitenkin se, että tulimme monena päivänä hotellille vasta klo 22 maissa ihan puhkipoikkikuolleina, joten ymmärrettävästi kasvojumppa ei ekkana silloin tullut mieleen.

Kaiken kaikkiaan reissu oli erinomainen ja arjesta irroittava, ihan niin kuin oli tarkoituskin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.