Kasvojumppa on vaarallista!

Tai ainakin siitä kirjoittaminen 😀 Minua nimittäin komennettiin sähköpostitse oikeustoimien uhalla poistamaan blogistani ja koko Internetistä (sic! kokeilkaapa joskus poistaa jotain koko Internetistä…) yksi lause, koska se oli sopimatonta menettelyä elinkeinotoiminnassa ja kunnianloukkauskin tämän lisäksi. Ilmeisesti olen sitten tämän lisäksi jotenkin muutenkin onnistunut astumaan varpaille esittämällä jotain muita perusteettomia ja epäasiallisia väitteitä, joita ei tosin tarkemmin yksilöity.

Yritin vähän sähköpostissa viritellä keskustelua siitä, että josko oikeustoimiuhkailujen sijaan olisi voitu vaikka positiivisemmassa sävyssä ensin keskustella aiheesta. Varmaan te blogini lukijatkin olette huomanneet, että toisten kunnian tahallinen loukkaaminen tai mielen pahoittaminen ei nyt ihan tämän blogin perusaihepiireihin tai tavoitteisiin eikä minun tyyliini kuulu, ja elinkeinotoiminnan kanssahan tällä blogilla ei ole mitään tekemistä. Vienosti siksi kysyinkin, että minkä vuoksi piti heti kovat piipussa tulla vastaan – olisihan sitä voinut ihan vaan käydä asiallista keskustelua tuon lauseen sisällöstä, ja hyvinkin olisin auliisti voinut tuon lauseen muuttaa tai poistaa, jos olin jotain harkitsematonta kirjoitellut ja aiheuttanut mielipahaa. Olisin voinut vaikka raapustaa jonkun mukavasävyisen postauksenkin, jos olisin saanut lisätietoa jumpasta tai ko. henkilöstä. No, eipä tämä keskustelu lähtenyt käyntiin, vaan edelleen palattiin näihin samoihin uhkailuihin.

Huomattavasti tuntui myös häiritsevän se, että en halunnut näiden oikeustoimiuhkailujen edessäkään esiintyä sähköpostissa omalla nimelläni, vaan tällä samalla nimimerkillä kuin mitä blogissanikin käytän. Pyydän kovasti anteeksi kaikilta minulle sähköpostia kirjoittaneilta, niin vakkareilta kuin satunnaisemmiltakin, jos olette loukkaantuneet minun nimimerkin käytöstäni vastauksissani! 😀 Käytän kyllä sitä silti jatkossakin, kun tämä blogaus on minulle hupipuuhaa, ei työtä. Koittakaa kestää.

No, lopputuloksena nyt on sitten se, että jatkossa blogini tulee olemaan yhtä jumppaa köyhempi. En kyllä enää uskalla koskea tähän jumppaan pitkällä tikullakaan, etten tule taas vahingossa loukanneeksi herkkää hipiää ja saa vastineeksi kutsua raastupaan 😀 Onneksi menetys ei ole suuren suuri, kasvojumppia kun on maailma pullollaan!

4 ajatusta artikkelista “Kasvojumppa on vaarallista!

 1. Iiris

  Olen ihan ymmälläni. En hoksaa yhtään, mihin tuo liittyy. Mielestäni nimenomaan olet pyrkinyt jumppia kuvaillessasi tasapuolisuuteen ja jotenkin teksteissäsi välittyy sellainen viesti, että nämä ovat sinun omia mielipiteitäsi ja olet avoin niitä myös muuttamaan, jos uutta tietoa tulee. Ehkä sitten olet Suomessa kasvojumpan suhteen suurempi auktoriteetti kuin tiedätkään. Mutta kurja juttu ja sellaiset terveiset, ettei tämä lukija ainakaan muista kovin negatiivisia kirjoitteluja lukeneensa.

  Vastaa
 2. Minx

  Tuollainenhan se minun tavoitteeni tämän blogin kanssa on ollut, ja näin ajatusmaailmani yleisemminkin pelaa. En minä mitään universaaleja totuuksia täällä ajattele kirjoittavani enkä kuvittele mikään guru olevani; päinvastoin, aika nöyrällä asenteella olen liikkeellä 😀 Kunhan vain olen luonteeltani ja työnikin puolesta sellainen, että kaivelen itseäni kiinnostavia asioita pohjamutia myöten ja sitten onnellisena paasaan niistä muille.

  Mutta no, olihan tuo yksi lause vähän epäonninen sanavalinnaltaan ja olen toki sen nyt, asiaa hetken harkittuani, poistanut. Noista muista ”epäasiallisuuksista” en tiedä mitä ne ovat, joten en ole voinut niille mitään tehdä, ja mm. sen vuoksi sitten päätinkin, että jatkossa jätän tämän jumpan rauhaan, etten vahingossa päädy taas samaan tilanteeseen. Turhapa sitä on itselle mukavasta asiasta ikävää tehdä.

  Vastaa
 3. Tonja

  Mikä kumma siinä on, että loukattuna ihminen niin herkästi hyökkää ja loukkaa takaisin. Niin minäkin olen tehnyt. Uskon, että tämä henkilö on varmasti ihan oikeasti tuntenut itsensä loukatuksi, vaikka et sitä olisi tarkoittanutkaan. Se on kovin surullista. Mutta toki hänenkin tapansa reagoida kuullostaa olleen ylimitoitettu. Tiedän mistä puhun. Minulla ainakin reaktioni taustalla olivat omat henkilökohtaiset ongelmani, joten älä ole huolissasi. Hienoa, että sait helpotettua hänen oloaan näinkin helpolla 🙂 Delete-näppäin on halpaa terapiaa, vaikka ei toki korvaa ammattilaista näissä asioissa …

  Vastaa
 4. Minx

  Niin… kyllä tämä oli minulle aika hyvä opetus siitä, että sanojansa pitää sovitella vieläkin tarkemmin, ettei tahattomasti loukkaa toisia. Lukaisinpa sitten kaikki blogini tekstit läpi ja vähän muokkailin niitä vielä. Ehkä vieläkin sinne jäi jotain sellaista, mikä jonkun silmää (ja mieltäkin) loukkaa, mutta olenpa ainakin yrittänyt nyt selvästi sanoa, että nämä ovat mielipiteitäni, ja jos joku on eri mieltä, niin var så god ja kertoo minulle, olen valmis mielipiteitäni muuttamaankin. Kaiken kaikkiaan minusta keskustelu on aika hieno asia – tässä elämässä kun on paljon asioita, joista nyt vaan ollaan eri mieltä, mutta yksi elämän suola on juurikin se, että niistä erimielisyyksistä käydään keskustelua! Sehän se vasta tarjoaa molemmin puolin mahdollisuuden kehittyä.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.