Kasvojoogaa tällä kertaa, olkaa hyvät

Käykäähän hyvät ihmiset kurkistamassa Trendi-lehden sivuilta Virpi Mikkosen blogia ja ennen kaikkea sen kasvojumppapostausta! Itse blogi on sinänsä mukavaa luettavaa, mutta minua tietysti kasvojumppafanina aina kutkuttaa, kun joku kirjoittelee positiiviseen sävyyn kasvojumppaamisesta. Etenkin tässä tapauksessa oli mukava postaus kyseessä, kun siinä on mukana Trendi-lehdessä vuonna 2008 julkaistun kasvojoogan ohjeet!

Tässä kasvojoogassa on kolme tärkeää osiota: lihasharjoittelu eli se ihan varsinainen jumppaaminen, rentoutus jolla lihaskireydet saadaan kasvoista pois ja hengitys ja mieli, jossa hengityksen avulla rentoutetaan myös mieli. Ihan perusjooga-asiaa siis. Hyvältä kuulostaa.

Jumppaohjeessa on 11 liikettä, jotka kerrotaan kuvien ja tekstin avulla. Liikkeissä on toistoja 3-8 eli vähän vaihtelee liikkeen mukaan. Tässä jumpassa ei juuri käytetä vastusta, vaan jumppa perustuu pitkälti todellakin lihasten rentouttamiseen. Jumppa ei siis näytä näytä olevan niitä kaikkein tehokkaimpia, mutta Virpi Mikkonen itse kertoo saaneensa sillä positiivisia tuloksia aikaan. Eli ei tämä siis mikään turha jumppa ole. Menkää ja kokeilkaa! Jumppa on lyhyt ja nopea tehdä ja itse ainakin voisin kuvitella tekeväni tuollaisen jumpan esimerkiksi kerran viikossa vastapainoksi aggressiivisemmille jumpille. Rentouttamisella ja venyttelyllä on aina paikkansa ankaran lihastreenin lisänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.