Mustan kissan paksut posket

Hei, tätä minä en tajua! Miksi halpiskasvojumpissa aina mainostetaan sitä, että paksut lihavat posket kapenevat jumppaamalla ihaniksi lommoposkiksi? Keille nämä mainostekstit on suunnattu? Onko ne suunnattu oikeasti lihaville ihmisille, joilla rypyt kyllä pysyvät aika kivasti kurissa, mutta hintana ovat pyöreät posket? Vai nuorille ihmisille, joilla on vielä ”vauvanpyöreyttä” poskissa? Vai aasialaille, joilla on vähän eri malliset kasvot kuin länsimaalaisilla…? Onko kenelläkään mitään teoriaa tästä?

Oikeastihan jumppaamalla ei saa rasvaa poskista poltettua sen kummemmin kuin mistään muualtakaan kropasta. Rasva katoaa tasaisesti koko kehosta laihtumisen yhteydessä. Jos poskilihakset ovat kovin löysät, niin tietysti jumppaaminen siihen auttaa ja samalla tulee poskiin enemmän muotoakin. Itsellenikin jumppa on palauttanut poskiin tietynlaista ”lommoa”, jota niissä ennen nuorena oli. Mutta kasvojumppaamalla ei siis pala rasva paikallisesti, eikä myöskään katoa vauvanpyöreys.

Oli miten oli, jokin ilmeisesti nimenomaan poskien pyöreydessä ainakin englanninkielisessä maailmassa on ongelma, koska olen todella usein törmännyt mainoksiin, joissa ”fat, chubby cheeks” luvataan parantaa kasvojumpan avulla. Harmi vaan että juuri nämä jumpat ovat niitä kaikkein epäilyttävimpiä laadultaan 😦 En edes kehtaa linkata teille härskeintä esimerkkiä, jossa ainakin osa ennen ja jälkeen -kuvista on ihan selvästi photoshopattuja. Joku lukijoistani kuitenkin menee lankaan ja uskoo lupauksiin ja ostaa ko. jumpan 😀 Uih, uskon minä että te ootte fiksuja ihmisiä, mutta kun nuo lupaukset on vaan niiiiiiiin houkuttelevia aina tyyliin ”jumppasin vain kolme viikkoa ja läskiposkeni ja kaksoisleukani katosivat sen siliän tien”. Itsekin katson niitä kaihoisasti, vaikka kuinka tiedän, ettei niihin ole luottamista. Harmittavaa kyllä se vaan on niin että ”no pain, no gain” á  la Jane Fonda, eli jos et tee hommia, niin tulostakaan ei tuu.

Mutta jos paksut posket ovat huolenasi, niin pohdi ensin voisiko asiaan vaikuttaa ruokavaliomuutoksella ja sitten voit toki siihen kaveriksi ottaa kasvojumpankin. Haittaa siitä tuskin ainakaan on!

10 ajatusta artikkelista “Mustan kissan paksut posket

 1. Elina

  Tuli mieleen että 3 viikon poskijumppaa voi helposti mainostaa vetoamalla että osta tämä niin saat sen ja sen valokuvamallin poskipäät. Näin ainakin siinä yhdessä jumpassa jonka mainoksia tulee postiini ja jonka asiakaspiiri näyttää n.20-vuotiailta. Nuoret eivät oikein osaa arvostaa sitä miten nuorelta pyöreys näyttää. Eri asia on pyöreä ja valahtanut. Siihen auttaa kasvojumppa. Vilkaisin juuri Cynthia Rowlandin videoita, nainen on varsin pyöreäposkinen mutta jänteväkasvoinen kuten hyvä jumppaguru ainakin ja häneltä kuulemma kysytään onko hän 30 (hänen vanhin lapsensa lähenee 50v…)Tuosta aasialaisasiasta: luin että botoxia pistetään sielläpäin innokkaasti alakasvoihin ja leukaan sillä naisihmiselle on kauhistus jos posket ovat lihaksikkaat ja leveät ( jumpatut? )sillä ihannemuoto on pyöreys. Mutta ei ole tietenkään lähempää tietoa asiasta.

  Vastaa
 2. Aloittelija

  Hei! Tosi mielenkiintoinen blogi!
  Selailin noita kokoamiasi kasvojumppaohjeita, ja mieleeni juolahti kysymys, olisiko sulla tiedossa joitain kasvojumppaliikkeitä, joilla saisi huulia treenattua paremmiksi ilman tuota ”simpanssiefektin” vaaraa? Eli liikkeittä, jotka eivät kohdistuisi orbicularis orikseen vaan mm. levator labiin? 🙂
  Lisäksi, olisko sulla vinkkejä, miten noita nenän sivuista suupieliin johtavia kahta ”hymyjuonnetta” saisi treenattua vähemmälle? Jää nimittäin noista poskipäihin kohdistuvista hymyilyharjoituksista ainakin hetkeksi näkyviin pienet juonteet, jotka varmaan iän myötä syvenee…
  Hyvä kesän alkua sulle!

  Vastaa
 3. Minx

  Huh, mulle on napsahtanut paljon kommentteja lyhyen ajan sisällä ja tietysti juuri silloin, kun ei tahdo ehtiä vastailla 🙂

  Tuo Elinan poskijumppajuttu on kyllä niin totta! Korkeilla poskipäillä kun oikeastikin on tosi paljon merkitystä ja sitten jos on sopivasti iän tuomaa kypsyyttä kasvoissa, niin a vot 🙂 Sitten kun kasvot ovat lisäksi ”oikealla tavalla” pyöreät, niin ikävuodetkin näyttävät vähemmiltä. Omia ylioppilaskuviani kun olet katsonut ja seuraillut parikymppisten kasvoja tässä ympärillä, niin kyllä sellainen tietty vauvanpyöreys vaan näyttää niin nuorelta ja viehättävältä 🙂 Aasialaiset muuten pysyvät länsimaisten silmiin pitkään todella nuoren näköisinä – olisiko osa tai’asta juuri tuossa alakasvojen pyöreydessä? Enpä ole aiemmin ajatellut asiaa.

  Aloittelija, mun täytyy kyllä vähän ajan kanssa pohdiskella näitä sun kysymyksiäsi ja katsella vähän minkä tyyppisiä liikkeitä jumpissa on. Huoletta voin sanoa, että Carolynin jumpalla tuskin tulee simpanssiefektiä, mutta en ole oikein analysoinut sitä, että minkä vuoksi – hän selvästikin välttää jumpassaan hirveän tehokasta orbicularis oriksen jumppaa ja keskittyy kasvojen kokonaisvaltaisempaan jumppaamiseen. Ja sehän varmaan se oikea vastaus viime kädessä tietysti onkin. Mutta pistetään mietintään. Sama koskee hymyjuonteitakin. Mutta voisit kyllä tuosta hymyjuonnejutusta kertoa tarkemmin eli mitä jumppaa teet ja mitkä liikkeet saavat tuon efektin aikaan? Mulla on aika monta jumppaa itselläkin, joten voin ihan testailla itse ko. liikettä ja ihmetellä asiaa siten 🙂

  Mukavaa kesän alkua sinnekin päin! Ekat hyttysenpistot on jo saatu 😀

  Vastaa
 4. Ingrid

  Hei! Löysin kivat sivusi ja kahlasin kaikki kirjoitukset läpi 🙂 Ihanaa omistautumista, kiitos siitä! Sitten minulla olisi tietty pari kysymystä: ajattelin tilata Carolynin paketit, ystävät tulee sieltä päin visiitille niin saisin heidän mukanaan. Kannattaako tilata pelkästään ”value pack” vai kokonainen ”full kit”?? Ja toinen kysymys, koska haluaisin aloittaa treenauksen heti, niin mikä ilmaisjumppa netistä olisi mielestäsi paras? (Haluan näyttää fressimmältä jo kuukauden päästä… 😉 Olen aika ajoin palannut Marja Putkiston kasvojumppaan mutta en saa itseäni syttymään sille.
  Aurinkoisin terveisin Ingrid (joka toivoo välttävänsä Restylancen….)

  Vastaa
 5. Minx

  Kiva että tykkäät, Ingrid!

  Minä itse ostaisin full kitin Carolynilta, koska siinä tulevat mukana ”flash cardit” eli siis jumppaohjelma on n. A6-kokoisilla korteilla, aina yksi liike per kortti. Käytän itse sitä jumppaamiseen edelleen, vaikka tunnen joka liikkeen kyllä hyvin. Katson siitä jumppajärjestyksen ja kuvista ja teksteistä voi tarkistaa miten liike tehdään ja montako toistoa. Instruction workbookista löytyy vielä muutama lisäliike, joita melkein kaikkia minä teen. Mutta muuten varmaan se value pack riittänee kyllä, jos nuo asiat eivät kiinnosta.

  Ehkä voisit aloitella vaikkapa Tom Hagertyn Shape your face -jumpalla nyt odotellessa! Ja Carolynin sivuilta löytyy hänen jumppaliikkeitään aina joku malliksi, niitä voisit kans tehdä. Carolyn myös lähettää sähköpostissa heti tilauksen saatuaan yhden jumppaliikkeen, jota kannattaa tehdä joka päivä. Sillä on hyvä myös aloitella 🙂 Hmm. Tai sitten täällä minun blogissani on ilmaisjumppaliikkeiden joukossa sellainen lista, jossa on ”Carolynin vanhoja liikkeitä”, joita joskus löysin eräästä toisesta blogista. Ne ovat hyvä setti. Toivottavasti tykkäät CFF:stä sitten kun saat sen. Se on edelleen minun lempijumppani 🙂

  Vastaa
 6. Iiris

  Itse tilasin value packin ja hyvin olen silläkin pärjännyt jo vuoden verran eli makuasia tuo on.

  Vastaa
 7. Ingrid

  Kiitos paljon Minx ja kiitos Iiris!! Mulla homma vähän repesi kädestä ja tilasin jo mimilift -videon kirjastoon, 5 minute face liftin (saanut hyviä arvioita amazonilla), Catharine Pezin kirjan, sekä divarista löysin Joseph Corvon ihan kuriositeettina 🙂 Tilaan varmaan tuon value packin nyt alkuun sitten! Lupaan kommentoida miten homma lähtee käyntiin!

  Vastaa
 8. Minx

  Tuohon Corvon kirjaan en olekaan tutustunut – täytyypä pitää silmät auki divareissa! Vaikkei ihan kaikkia ohjelmia noudattaisikaan 😛 niin niitä lukemalla kuitenkin aina oppii jotain uutta.

  Jäädään odottamaan mielipiteitä, kokemuksia ja tuloksia!

  Vastaa
 9. Pirjo

  Kiitos sivustostasi, se on mielenkiintoinen.

  Itse uskon kasvojumppaan mutta se on kyllä
  vähän raskasta ja siksi se varmaan ei ole saavuttanut
  tuloksia ja sitähän ei mainosteta.

  Hyvä kumminkin, että Sinä kirjoitat tästä asiasta.
  Itse teen kasvojumppaa satunnaisesti.

  terv. Pirjo

  Vastaa
 10. Minx

  Olet oikeassa, Pirjo, kasvojumppa ei ole mitään kevyttä hommaa! Sitähän pitäisi ehtiä tehdä monta kertaa viikossa, usein vähintään vartti kerralla ja joidenkin jumppien tekemiseen menee kokonaista tunti, ja itse jumppa voi joskus olla fyysisestikin raskas. Tämä aika kun pitäisi löytää kaiken muun kauneuden- ja terveydenhoidon lisäksi, niin ei ole ihme jos uuvahtaa jumppaamiseen. Aika epätoivoisena itse välillä mietin missä välissä pitäisi ehtiä lenkille 3 krt/vko (aerobista kuntoa), kuntosalille 2 krt/vko (lihaskuntoa), kasvojumppaa 4-5 krt /vko, ihon kuivaharjausta joka päivä, rollausta joka toinen päivä (tehoaineiden imeytystä varten), kasvojen rasvaukseenkin menee puoli tuntia iltaisin, kun ensin aina pitää jonkun aineen saada imeytyä, kynsiä pitää hoitaa pari kertaa viikossa ainakin tunti kerralla, … on noita lisääkin, kyllä te kaikki tiedätte mitä kaikkea kummaa pitäisi ehtiä tehdä sen lisäksi, että tekee pitkää työpäivää, hoitaa omakotitalon ja ruokkii perheen, harrastaa jotain sivistävää ja mieltäylentävää (tai edes vaan viihdyttävää), kirjoittaa blogia, muistaa joskus aviomiestäkin …

  No arvaatte kai että noista karsitaan aika rankalla kädellä 😀 Tällä hetkellä pidän kiinni kasvojumpasta ja lenkillä käynnistä ja hoidan työn ja vähän miestä ja lapsia. Siinäkin jo on tekemistä ihan riittävästi.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.