”Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet”

Niin se Kipling aikoinaan tuumasi, että itä on itä ja länsi on länsi, eikä ne koskaan oikein kohtaa. Jos ette muuten tämän nobelistin kirjoja ole koskaan sattuneet lukemaan, niin nyt olisi korkea aika. Ne saivat minussa aikoinaan syttymään kaihomielisen rakkauden Intiaan, eikä se parantunut Intian reissulla, oikeastaan päinvastoin, vaikka inhosinkin joitakin asioita Intiassa sydämeni pohjasta. Mutta Intia tuntuu monessa mielessä olevan vielä sama Kiplingin Intia, vaikka se onkin kohdannut rajuja muutoksia ja paljon kehitystä; silti sen lumous vaan on ennallaan.

Ai niin, se kasvojumppa. *Köh*

Kasvojumpankin kohdalla voi pohtia sitä, kohtaavatko itä ja länsi toisiaan. Kasvojumppaa harrastetaan paljon Aasiassa, varmaan enemmänkin kuin täällä lännessä. Idässä myös tykätään kovasti kaikenlaisista ihanista vimpaimista, joilla kasvoja voi hoitaa, slimmata ja jumpata. Ilmeisesti etenkin Korean ja Japanin suunnalta löytyy vaikka mitä höpötyksiä tähän tarkoitukseen, muualtakin toki. (Joojoo, Intiasta Koreaan ja Japaniin on AIKA pitkä matka. Mutta oli toi Kiplingin runon eka säe silti vaan niiiiin hyvä aloitus tälle jutulle. Nih. Ei irvistelyjä.) Aasialaisilla on myös paljon erilaisia kasvohierontoja tarjolla – esimerkiksi monet lymfahieronnat ovat sieltä peräisin ja sieltä on myös peräisin ”bone massage” -idea, eli ns. ”luuhieronta”. Okei, tosi älyvapaa nimi, mutta en vaan osaa suomentaa sitä nyt järkevämmin. Lymfahieronnan idea siis on parantaa kasvojen nestekiertoa, luuhieronnan puolestaan pitäisi jotenkin vaikuttaa kasvojen luustoon ja sitä kautta parantaa kasvojen muotoa. Tanaka-hieronta, jota minäkin olen mainostanut, on vähän yhdistelmä noita molempia.

Jostain syystä en ole koskaan törmännyt varsinaiseen kasvojumppaan, jonka tietäisin olevan peräisin Aasiasta. Jos joku semmoisen tietää, niin vinkatkaa, olisin utelias kuulemaan lisää. Käytännön ongelmanahan tässä tietysti on kieli- (ja kirjain)muuri. Google-kääntäjän avulla pääsee kyllä eteenpäin, mutta aika hassunkurista luettavaa saa monesti eteensä. Mutta en ole siis järjestelmällisesti enkä edes epäjärjestelmällisesti etsinyt mitään idän puolen kasvojumppa-asiaa, lähinnä vaan olen törmännyt niihin erilaisten kasvojumppakeskusteluiden yhteydessä foorumeilla ja youtubessa seikkaillessani.

Niin, se idän ja lännen kohtaaminen. Olen lukenut monenlaisia pohdintoja kasvojumpan ja aasialaisten kasvonpiirteiden yhdistelmästä ja jotkut, lähinnä aasialaista alkuperää olevat, ovat miettineet, että sopivatko ehkä aasialaisten itse kehittämät jumpat/hieronnat paremmin heille (esim. Tanaka-hieronta) ja ovatko länsimaalaisten kehittämät (esim. CFF ja FlexEffect) puolestaan paremmin länsimaalaisille kasvonpiirteille sopivia. Täysin säälittävällä otoskoolla (= muutama  hassu kommentoija foorumeilla) olen tullut erittäin epätieteelliseen johtopäätökseen siitä, että kai tässä ajattelussa joku järki on. Kasvonpiirteet ovat idässä ja lännessä kuitenkin selkeästi erilaiset joiltakin osin, vaikkapa esimerkiksi silmien seudulta.

Jos siis lukijoideni joukosta sattuu löytymään joku eksoottisempi lintu kuin tavallinen suomalainen maatiaiskana, niin kannattanee testailla onko tuossa löydöksessä jotain tolkkua. Olisin kiinnostunut kuulemaan tuloksia! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.