Mikä olikaan corrugator?!

Oletko joskus pohtinut mikä kumma lihas on vaikkapa platysma? Tai ne zygomaticukset, joista joskus mainitsen jotain, tai levator palpebrae superioris? Nyt ei enää tarvitse pohtia (tai katsoa wikipediasta :P), vaan voi kurkata Carolyn’s Facial Fitnessin sivuilta. Carolyn on lisännyt sivuilleen kasvojen lihaskartan, josta voi kurkistaa missä päin kasvoja mikäkin lihas luuraa. Samaisella sivulla kerrotaan myös mihin lihaksiin mikäkin CFF:n jumppaliike vaikuttaa, jos sellainen asia jotakuta uteluttaa. Lihaskartasta näkee aika hyvin, että kasvojumpan liikkeet eivät suinkaan kohdistu kovin tarkasti vain yhteen tai kahteen lihakseen, vaan usein jumppaamiseen osallistuu aika moni lihas.

CFF:n sivut ovat muutenkin melkoinen tietopaketti kasvojumppaamisesta. Niillä tietenkin puhutaan lähinnä CFF:stä ja siihen liittyvistä asioista, mutta kyllä sivuja kannattaa lukea, vaikkei juuri CFF kiinnostaisikaan, sillä joukosta löytyy ihan yleistäkin kasvojumppajuttua. Carolyn esimerkiksi pitää blogia (joskin kirjoittaa hyvin harvakseltaan), josta löytyy ihan mukavaa luettavaa. Samoin hänen FAQ:ssaan on mukana monenmoista kiinnostavaa juttua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.