Jatkoraportti Carolynin rasvoista

Olen nyt noin puolentoista kuukauden ajan käyttänyt Carolynilta tilaamiani rasvoja ja täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen asiakas – satavarmana tulen tilaamaan lisää, kun purnukat tyhjenevät! Muistin virkistykseksi: ihoni on siis atooppinen, aina välillä siihen tulee kuivia punaisia läikkiä. Vähän herkkä ihoni on myös, hajusteita pelkään kovasti ja aika usein periaatteessa hyvän tuntuinen rasva sitten kuitenkin vaan tuntuu väärältä omalle iholleni. Mutta toisaalta, ehkä kasvojumpan vuoksi(?) ihoni on viime aikoina ollut kyllä tosi hyvässä kunnossa myös talvella, pehmeä, kostea ja joustava (siis jo ennen Carolynin rasvojen käyttöä).

Carolynin aloituspaketissahan on mukana puhdistusmaito, kosteuttava kasvonaamio, jauhemainen kasvonaamio, kuorintavoide, kosteusvoide, C-vitamiinipitoinen seerumi ja vielä toinen seerumi. Tarkoitus on, että kasvot kuoritaan pari kertaa viikossa, molempia seerumeita käytetään joka päivä aamuin illoin, samoin kosteuttavaa kasvonaamiota. Jauhemainen kasvonaamio laitetaan pari kertaa viikossa. Ja puhdistusmaitoa tietysti käytetään aamuin illoin.

Puhdistusmaitoa olen käyttänyt kaikkein laiskimmin. Se on ihanan tuoksuinen (ilmeisesti siinä tuoksuu rooibos aika voimakkaasti) ja jättää ihon miellyttävän kosteaksi poispesemisen jälkeen. Se puhdistaa ihoni ihan hyvin (myös ripsivärit), mutta olen kyllä väärä henkilö sinänsä tähän ottamaan kantaa, koska meikkaan äärimmäisen vähän ja tätä nykyä aina vain vähemmän. Hei naiset, oletteko muuten huomanneet, että meikki saattaa vanhentaa tosi paljon! Minulle yksi ystävätär totesi, että näytän paljon nuoremmalta ilman meikkejä ja … arvatkaas lensikö loputkin meikit roskikseen 😀 Nykyään jos meikkaan, niin laitan vain ripsien kärkiin ripsaria ja hyvin hennot ruskeat rajat silmiin, joskus poskipunaa.

Jauhemainen kasvonaamio (Botanical mask) sekoitetaan johonkin nesteeseen ja levitellään kasvoille mielellään 45 minuutiksi. Se sitten kuivuu ihan aidosti kasvonaamion näköiseksi 😀 Kuten alkuun arvelinkin, tätä minun on tullut käytettyä todella vähän. Jotenkin vaan en saa aikaiseksi värkätä jauheen kanssa. Pari kertaa olen laittanut naamiota aika ohuelti kasvoille, enkä oikeastaan huomannut mitään erityistä. Sitten kerran laitoin oikein reilun kerroksen naamiota ja huh, sillä kertaa kyllä kasvot olivat aika punaisen kirjavat, kun pesin naamion pois. Näki ihan selvästi missä naamiota oli ollut ohuemmalti – ne paikat ihosta olivat vaaleammat. Punaisuus ei kestänyt kovin kauaa, mutta tulkitsin asian niin, että jotenkin naamio ilmeisesti tehosi, sai ainakin veren kiertämään. Sinänsä se kasvoilla tuntuu ihan mukavalta, mitä nyt vähän kiristi, ja jälkikäteen on ihan ok olo.

Kuorintavoidetta olen käyttänyt sen pari kertaa viikossa, mitä on tarkoituskin. Siinä on mukana jotain hellävaraista kuorivaa savea ja lisäksi pieniä vahajyväsiä. Olen tykännyt siitä kovasti, minun iholleni se ainakin tekee vain hyvää. Olen käyttänyt sitä huuliin, silmäluomiin ja punaisiin karheisiin atooppisiin läikkiinkin, eikä ihoni ole tykännyt erityisesti pahaa. Täytyy muuten sanoa, että kyllä ihon kuorinnassa vaan taitaa olla se taika, ettei ihoni niin kesi ahkerasti, kun sitä enemmän rasvailen. Tai siis, kyllähän se uusiutuu samaa vauhtia, mutta kuoriminen saa aikaan sen, ettei poskea hieraistessa irtoa pöperöä sormiin, yök 😛 Pelkkä kasvojen peseminen ei vaan riitä, vaan tuo kuorinta tarvitaan lisäksi.

Kosteuttava kasvonaamio on tarkoitus levittää kasvoille joka päivä aamuin illoin, myös jauhemaisen kasvonaamion käytön jälkeen. Naamiota voi pitää kasvoilla viidestä minuutista 30 minuuttiin. Tämä aine on jotain niiiiin ihanaa, että sitä tulen taatusti tilaamaan lisää! Se on niin hellävaraista, että sitä voi levittää silmäluomiin ja huulille (huuleni ovat tehokkain mittari sille, käykö joku tuote minulle vai ei) ja … No, se vaan on minusta ihan taivaallista ainetta 😀 Sitä minulla on kulunutkin sitten aika reippaasti, olen ehkä turhankin paljon lotrannut sillä. Kasvoni tykkäävät tästä naamiosta todella paljon.

C-vitamiinipitoista seerumia käytetään kerran tai kaksi päivässä (normaalisti kerran, mutta pari kertaa vuodessa tehokuukauden aikana kaksi kertaa). Se laitetaan alimmaiseksi, heti sen jälkeen, kun kosteuttava kasvonaamio on pesty pois. Seerumi kirpaisee aika mukavasti, jos kasvoissa on vaikka pikkuinen haava tms., mutta muuten on ihan lempeää tavaraa. Levittelen sitä silmäluomillekin. Huulille en ole laittanut, jotenkin ei tee mieli ja voi olla, että ei se huulille sopisikaan. Huulten välittömään ympäristöön kyllä laitan. Tämä seerumi on kulunut aika vauhdikkaasti. Pullo on pieni, eikä seerumin luvata säilyvänkään tehokkaana kuin … olikosenyt kolme kuukautta. Jos sitä käyttää kaksi kertaa päivässä, niin se riittää noin kuukaudeksi. Pullo on minulla jo aika lailla vajunut (= melko tyhjä), niin kuin pitäisikin olla, kun on kulunut jo puolisentoista kuukautta.

Sitä Toista Seerumia sitten levitellään kasvoille seuraavaksi. Tämä seerumi on vähän isommassa pullossa ja olen onnistunut kuluttamaan sitä ehkä suhteessa vähemmän. En kyllä ole silti säästellyt sitä mitenkään. Tätäkin laitan silmäluomille, mutta en huulille. En ole huomannut käytössä mitään erityistä tämän kanssa.

Viimeiseksi kerrokseksi kasvoille levitetään sitten kosteusvoide. Tämän levittelen taas silmäluomien lisäksi huulillekin. Voide on miellyttävä, ei rasvainen, mutta mukavasti kosteuttava.

Kasvoille siis laitetaan joka kerta kolme kerrosta tuotteita ja tämä vaikuttaa menekkiinkin tietysti: viimeisenä laitettavaa kosteusvoidetta ei enää tarvitse kovin paksua kerrosta levitellä, kun jo kasvot tuntuvat mukavilta. Carolynkin muistuttaa, että ei kannata turhaan lotrailla aineilla hirveästi. Erillistä silmänympärysvoidetta tai yövoidetta sarjassa ei ole. En kyllä kaipaakaan.

Minun kasvoilleni nämä tuotteet sopivat erinomaisesti. Sinänsä en ole huomannut niillä mitään erityistä vaikutusta ihooni tai ryppyihin (no, en ole tarkkaillut asiaa kyllä mitenkään erityisesti), mutta en kyllä minkään heleyttävän vaikutuksen tai rypynpoiston takia niitä alunperin tilannutkaan, vaan ihan vaan peruskasvovoiteiksi, kun kerran sellaisista minulla oli pulaa. Tulen tilaamaan näitä ilman muuta lisää jatkossa, sen verran paljon niistä tykkään. Ja ehkä niillä sitten on sitä ihon kuntoakin parantavaa vaikutusta.

Carolyn muuten ohjeistaa, että pudistusmaito, kosteuttava naamio ja kosteusvoide hierottaisiin kasvoihin ihan erityisellä tavalla, mikä samalla sitten vaikuttaisi edullisesti ryppyjenkin vähenemiseen. Minä en laiskana ole jaksanut tätä tehdä, vaan olen luottanut siihen, että kasvojumppa hoitaa ryppypuolen. Sinänsä tekniikka  on ihan kiva ja varmaan iholle tekee hyvää, vallankin sellaisella henkilöllä, joka ei erikseen kasvojumppaa.

2 ajatusta artikkelista “Jatkoraportti Carolynin rasvoista

 1. Minx

  Vielä tuosta Carolyn ohjeesta hieroa voiteet kasvoihin – luin yhden hänen haastattelunsa, jossa hän toteaa, että vaikka hänen kasvonsa olivatkin kasvojumpan johdosta sinänsä vailla isompia juonteita ja ryppyjä, niin silti kasvoissa oli itsepintaista pikkuryppyä. Ja Carolyn sanoo, että käyttämällä näitä omia rasvojaan (tietysti! :D) ja ennen kaikkea hieromalla rasvat kasvoihin siten, miten hän ohjeessaan kuvaa, nämäkin pienet rypyt katosivat.

  Mene tiedä! Mutta ehkä minunkin kannattaa alkaa tuota tekemään.

  Vastaa
 2. Minx

  Minä nyt itse kommentoin omia juttujani 🙂

  Kunhan vaan luin taas Carolynin ohjeistusta ja huomasin, että hän puhdistusmaidon kohdalla on todennut, että sitä ei ole tarkoitus pestä pois niin tarkoin, että iho nitisee puhtaudesta, vaan ihon voi jättää hiukan ”kosteaksi”. Järkeenkäyvältähän tuo kuulostaa, kosteuttaahan puhdistusmaitokin osaltaan kasvoja.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.