Kohotusta yläluomille

Roikkuvatko silmäluomesi? Onko otsalihaksesi heikko? Cynthia Rowlandin Facial Magic -jumpan sivuilta löytyy ohje yläluomien kohottamiseksi:

 1. Rentouta kulmakarvojen alue ja aseta kolme keskimmäistä sormea kulmakarvojen alle
 2. Kämmenet poskia vasten
 3. Nosta sormenpäillä kulmakarvoja ylös ja vähän ulospäin
 4. Pidä kulmakarvoja tässä asennossa silmät avoimina
 5. Paina hitaasti kulmia alaspäin sormenpäitä vasten samalla, kun pidät sormilla kulmakarvoja ylhäällä. Pidä jännitystä yllä viiden sekunnin ajan
 6. Ota kädet pois kasvoilta
 7. Hengitä syvään nenän kautta
 8. Toista liike. Tällä kertaa pidä jännitystä yllä 10 sekunnin ajan. Seitsemän sekunnin kohdalla sulje silmäsi ja pidä samalla kulmakarvoja koholla.
 9. Kädet pois kasvoilta. Hengitä syvään nenän kautta. Toista taas liike, pidä jännitystä 10 sekunnin ajan ja sulje silmät 7 sekunnin kohdalla. Toista liike jälleen. Nyt olet jumpannut yhteensä 35 sekunnin ajan.

Tämä jumppaliike ”herättelee” Rowlandin mukaan otsaa. Alkuun kulmien yläpuolelle saattaa muodostua vaakaryppy jumpatessa, mutta se on väliaikainen ja kertoo vain, että otsalihaksesi ei ole oikein hyvässä kunnossa. Ohje löytyy sivustolta myös pdf:nä.

Kuohuviinin juonti näyttää vapun jälkeen jääneen mukavaksi tavaksi. Äitienpäivä alkoi lasilliselle mansikkaista kuoharia ja tänään olen juhlinut ystävättäreni hienoa edistymistä urallaan taas cavan merkeissä. 18 vuotta sitten kun olimme samassa työpaikassa, tämä tilanne olisi tuntunut utopistiselta 😀 Nyt siis lämpöiset onnittelut hienosta saavutuksesta!

2 ajatusta artikkelista “Kohotusta yläluomille

 1. Mummo Itä-Suomesta

  Olen 68 v, mutta monien mielestä kuulemma korkeintaan 50-vuotiaan näköinen. Olen oma-alotteisesti jo kauan suorittanut aamuvoimistelun yhteydessä myös kasvojumppaa. Nyt olen alkanut nukkua kyljelläni ja oikean silmän yläluomi menee hiukan silmän päälle. Kokeilin näitä jumppaohjeita. Katsotaan auttaako vai pahentaa tilannetta.

  Vastaa
  1. Minx Kirjoittaja

   Aika mahtavaa että olet niin hyvin säilynyt 🙂 Sinulla on kenties hyvät geenit, mutta kasvojumppa kyllä on hyvä lisäapu meille kaikille. Toivottavasti silmäjumppa auttaa!

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.