Jos nyt alan jumpata, niin kuinka nopeasti alkaa näkyä tuloksia?

Tämä lienee kysymys, jota jokainen kasvojumppaaja pohtii.

FlexEffectin foorumeilla Claudia Crowley kertoo, miten FlexEffectin mukaan jumpatessa tulokset usein näkyvät. Hänen mukaansa

”…people can ”feel” changes in their face within 2-3 weeks, Then they start seeing little things… but can’t tell if it’s the lighting or their mind playing tricks…. In 3-6 months there are noticeable differences to the self… Then others start wondering what’s different but can’t pinpoint it… and ask questions like ”did you do something different with your hair (makeup? Lost weight?)””

Eli itse alkaa tuntea kasvoissaan jotain muutosta kahden, kolmen viikon kuluessa. Sitten alkaa peilissä näkyä häivähdyksiä jostakin, mutta on hankalaa sanoa onko muutos todellista vai vaikkapa vain valaistuksen aikaansaamaa. Kolmen ja kuuden kuukauden välillä alkaa näkyä selviä muutoksia. Sitten jo muutkin alkavat pohtia, mitä oikein on tapahtunut ja kyselevät oletko kenties tehnyt jotain hiuksillesi tai meikillesi tai ehkä hoikistunut. Claudian mukaan vuoden jumppaamisen tuloksena alkaa olla niin selviä muutoksia, että hymy on herkässä, kun katsoo peiliin : )

Carolyn Cleavesin mukaan (CFF) muutokset tulevat hypähdyksinä. Ensin kuluu kolme kuukautta ja mitään havaittavaa muutosta ei ole tapahtunut. Sitten yhtäkkiä huomaatkin, kuinka olet virkeämmän  ja viehättävämmän näköinen kuin aiemmin ja joku ongelmapaikka on kenties silinnyt. Carolynin mukaan näitä hypähdyksiä tulee säännöllisesti ja vaikka jumppaa vuosikausia, niin hyppyjä tulee edelleen, harvempaan tahtiin vain.

Entä jos iän tuomat muutokset kasvoissani ovat vielä aika vähäisiä?

Claudian mukaan mikäli kasvot ovat hyvässä kunnossa siinä vaiheessa, kun aloittaa jumppaamisen, ei kannata odottaa mitään valtaisia muutoksia. Muutokset näkyvät pienissä asioissa – ihon paksuus lisääntyy, hennot rypyt katoavat… Tässä tapauksessa jumppa on ennaltaehkäisevää. On hyvinkin mahdollista, että kukaan muu ei muutoksia kasvoissasi huomaa lainkaan. Näytät vain yksinkertaisesti (vieläkin) paremmalta : ) Kasvojumppaaminen kannattaisikin aloittaa jo nuorena, niin välttyisi monelta rypyltä  ja sen pohtimiselta, millä rypyistä pääsisi eroon. Nuorena jumppaaminen voi olla aika rentoa puuhaa – lihakset ovat hyvässä kunnossa ja niitä vain pitää muistuttaa pysymäänkin hyväkuntoisina.

Näytänhän jumppaamisen seurauksena 20 vuotta nuoremmalta, näytänhän…?

Valitettavasti et : ( Näytät ehkä muutaman vuoden nuoremmalta. Ja ennemminkin: näytät tosi hyvältä ikäiseksesi! Kasvojumppa ei lopeta vanhenemista sinänsä, se vain vähentää vanhenemisen merkkien näkymistä. Eli lopputuloksena on se, että kun olet luokkakokouksessa rinnakkain luokkatoverisi kanssa, joka ei tee kasvojumppaa, näytät todella upeasti ikäiseltäsi. Luokkatoverisi sen sijaan saattaa näyttää kymmenen vuotta ikäistään vanhemmalta.

Vanhenet siis kauniisti. Miten ihana ajatus!

Omia kokemuksiani

Minähän aloin jumpata vajaa kaksi vuotta sitten, pidin taukoa ja jatkoin taas. Huhtikuun 2008  ja lokakuun 2009 välillä omasta mielestäni valokuvissani näkyy merkittävä ero. Aktiivista jumppaa siihen mahtuu ehkä 4-5 kk maksimissaan, yhtäjaksoista jumppaa syksyllä 2009 noin 2,5 kk. Lokakuun ja joulukuun välillä kasvoissani taas näkyy jotain eroa. Tähän päivään mennessä olen jumpannut aktiivisesti yhtäjaksoisesti (eli lasken tämän kauden alkaneen viime elokuussa) aika lailla puoli vuotta. Tuloksia siis näkyy tässä ja lyhyemmässäkin ajassa, mutta ei vielä mitään aivan hirveän selvää. Odotan tuota vuoden merkkipaalua ja wow-efektiä, jota Claudia lupailee niille paikkeille. Minulle kyllä riittää sekin, että leukalinjani tasoittuu, siinä on riittävästi onnellisen ihmettelyn aihetta minulle (huomaattehan optimistisen ja positiivisen suhtautumiseni asiaan – uskon että tämä todella tulee tapahtumaan! : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.