Argh, olenko pilannut kasvoni lopuksi ikää?!

Yön yli nukuttuani poden hirveitä tuskia siitä, olenko väärin jumppaamalla tehnyt ikuisia tuhoja kasvoilleni … NOT.  No en tosiaan. Se on kyllä ihan totta, että olen pohtinut nyt paljon spot trainingia ja sitä, että kuinka pitkälle Ageless on juuri tätä. Olen itse aina hurskaasti ajatellut, että MINÄ en ainakaan tee spot trainingiä kasvojeni kanssa. Enkä myöskään päädy ”ugly phaseihin” eli ns. rumiin kausiin, joita voi olla seurauksena juuri spot trainingista tai muuten vaan ”epätasaisesta” jumppaamisesta, jossa jotain paikkaa jumpataan liikaa, ja tuloksena on vaikka neanderthalilaisotsa tai lommoposket. Mutta kyllä Carolyn tuntui olevan sitä mieltä, että olen juuri sellaisessa tilanteessa nyt tuon leukani kanssa 😛

Tämä on minusta vähän hankala juttu kaiken kaikkiaan. Olen ihan samaa mieltä kuin Carolyn, eli että kannattaisi jumpata kasvoja kokonaisuutena, muuten voi tulla ongelmia. CFF:ssä jumpataan vartissa läpi kaikki kasvojen lihakset. Toisaalta, Agelessissä Louise sanoo, että hänen mielestään riittää, kun jumpataan tietyt lihasryhmät, koska ne vaikuttavat kasvojen muotoon kaikkein selvimmin ja saadaan nopein tulos. Ja muilla lihaksilla ei oikeasti olisi niin kovasti edes väliä. Ihan kokonaan en tätä kyllä niele, mutta Agelessillä on kyllä saatu aikaan todella hienoja tuloksia ainakin foorumikeskusteluiden perusteella.

Itsehän olen koko ajan suunnitellut, että jumppaan jonkun aikaa Agelessin mukaan ja sitten palaan takaisin CFF:ään, mutta olen kuvitellut, että tuo takaisinpaluu on vasta joskus … ehkä muutaman kuukauden päästä. Sitten kun minulla on poskipäät korkealla 😛 Mutta ehkä oikea aika on nyt. En vakavissani todellakaan usko, että olisin tehnyt kasvoilleni mitään vahinkoa Agelessillä, mutta toisaalta, ehkä olen jotain tärkeitä lihaksia jättänyt liian vähälle jumpalle ja sen vuoksi sitten heltatkaan eivät vielä ole nousseet kokonaan pois. Siispä, CFF rutiiniksi, Ageless kakkoseksi, jota tehdään vain silloin kun aika on ihan kortilla.

Jumppasin muuten eilen ja tänään läpi koko CFF:n ja auts! Kasvolihakseni ovat KIPEÄT 😀 Varsinkin juuri tuolta helttojen kohdalta. Auh auh, jokin tuossa CFF:ssä on kyllä ihan hirveän tehokasta, ainakin kun sen tekee kunnolla! Ainoana ekstrana tein sen, mitä Carolyn suositteli eli erästä jumpan lisäliikettä, joka sekin vaikuttaa juuri helttoihin (yksi niistä liikkeistä, joissa päätä käännetään taakse ja jumpataan kaulaa ja kaulanalusta). Hierontaa Carolyn lisäksi suosittelee joka päivälle, parikin kertaa päivässä. Carolynin hierontaan kuluu aikaa vain minuutti pari, eikä hän itseasiassa kutsu sitä edes hieronnaksi, mutta sellaiseksi minä itse sen luokittelen. Tuolla hieromisellakin saa jo lihakset aroiksi, jos sen kanssa on perusteellinen.

Noniin. Palaan siis takaisin ylistämään CFF:ää. Mutta on se Agelesskin edelleen ihan hyvä 😛

3 ajatusta artikkelista “Argh, olenko pilannut kasvoni lopuksi ikää?!

 1. Iiris

  Jahas, tulipa taas ajattelemisen aihetta. Minulla on nyt takana Agelessia n.2,5 viikkoa. Jumppa on tuntunut jännältä ja tehokkaalta. Tosin monta jumppakertaa meni ennen kuin todella löysin lihakset ja sain kunnon treenin aikaiseksi. Jotain muutosta olen huomannut: ylähuuli on mielestäni jotenkin erilainen positiivisessa mielessä ja toisekseen en tiennytkään, että minullakin on poskipäät :D. Pystyn pitämään ystävällisen näköistä ja ehkä nuorekkaampaakin ilmettä yllä jotenkin helpommin, pienellä lihastyöllä.

  Mutta annas olla, kun kasvot ovat ihan rennot… Voi sitä väsyneen ja tylyn näköistä roikkuposki-mammaa! Viikonloppuna just pohdin, että en kai vain näytä entistä hullummalta ja nyt kun luin nuo Carolynin kommentit sinulle, niin pistäähän se miettimään. No, jatkan vielä kuuliaisesti Agelessin mukaan, pidän suositellut lepopäivät ja katson ajan kanssa, miten jumppaa voisi täydentää muilla liikkeillä.

  Vastaa
 2. Minx

  Kiva että jumppa on tuntunut mukavalta ja alkaa jo jollain tavalla ehkä näkyäkin kasvoissa! En oikein usko että tuossa ajassa olisit voinut ”väärin” jumppaamalla saada aikaan jotain negatiivista. Ehkä kyse on vain … hmm, enpä edes tiedä mistä. Itse ehdottaisin, että jatkaisit jumppaamista vielä jonkun viikon sitkeästi ja ihan rauhassa tuon Agelessin mukaan. Kasvojumpassa kun on se hyvä puoli kuitenkin, että jos jotain ns. virhettäkin tulee tehtyä, niin lopettamalla jumppaamisen joko kokonaan tai ainakin ongelmakohtien osalta kasvot palaavat entiselleen jonkun ajan sisällä. Eli siinä mielessä ”virheet” eivät ole peruuttamattomia.

  Minulla itselläni on takana Ageless-jumppaa jo … oliskohan 2,5 kk ja siihen mahtuu yksi 3 viikon tehojumppakausikin eli ns. virheet ehkä ovat ehtineet enemmän kasautua. Ja siis itseasiassa olen hirveän tyytyväinen kasvoihini ja jumpan tuloksiin, lähinnä vain mietin, että olisivatko tulokset ehkä vielä parempia, jos olisin jumpannut koko ajan CFF:n mukaan.

  Hassua muuten, sinun kommenteissasi Iiris on jotain erikoista, koska kommenttisi meni taas hyväksyntään ja periaatteessa kommenttien ei pitäisi mennä, jos niissä ei ole ”sensuroitavaa” tavaraa O.o

  Vastaa
 3. Iiris

  Heh, eihän mulla tosiaan mitään sensuroitavaa, mistä lie johtuu moinen (jostain minun koneen asetuksista?). Pikemminkin vaan kauniisti kiitän sinua, kun on niin mukava lukea näitä kasvojumppajuttuja 🙂 Olen myös sen verran hurahtanut aatteeseen, että aion sitkeästi jatkaa jumppailua.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.