FlexEffect – vanha versio edullisesti ja muutakin jorinaa

Niin, FlexEffectin vanhaa versiota saa tosiaan ostaa nyt poistomyynnistä edullisesti. Artikkelin lopussa tästä lisää. Mutta:

Tarkoitukseni oli FlexEffectin vanhan ja uuden version eroista kirjoitella jotain edelliseen kirjoitukseen, mutta siitä tuli sen verran pitkä, että loppua kohden ehdin unohtaa, mitä olin kirjoittamassa 🙂 Nyt seuraa mutua ja arvauksia ja oletuksia siitä, mitä eroja FlexEffectin vanhemmalla ja nyt tällä uuden uutukaisella versiolla on. En ole oikeasti nähnyt kumpaakaan niistä ja kaikki mitä tässä selitän, perustuu FlexEffectin käyttäjien kommenteihin eri foorumeilta ja siihen mitä olen FlexEffectin sivuilta lukenut. Eli virheitäkin alla olevassa saattaa olla, kun muistinvaraisesti kirjoitan.

Jumppaohjelman perusidea – monipuolisuus

FlexEffectistä huomaa todella selvästi, että sen on laatinut henkilö, joka on harrastanut kehonrakennusta. Tunnistan ihan samanlaiset merkit FlexEffectissä itsessään ja sen kouluttajissa ja innokkaissa harrastajissa kuin mitä löytyy kehonrakentajistakin, kun heidän foorumeitaan lukee 🙂 Siinä ei ole mitään pahaa! Päinvastoin, hyvä vain että asiaan syvennytään ihan kunnolla ja ollaan perusteellisia. Huvittaa vain vähän, mutta itseasiassa ainakin minulle itselleni tuollainen ajattelumalli sopii oikein hyvin.

Aika monessa ellei peräti kaikissa muissa kasvojumpissa keskitytään vain osaan kasvojen lihaksista. Esim. Ageless if you daressa tarkoituksella jopa jätetään joitakin lihaksia jumppaamatta, että nämä lihakset eivät edes tulisikaan kovin hyvään kuntoon. FlexEffectin filosofia kuitenkin on, että kaikkia kasvojen lihaksia on syytä jumpata ja tähän jumppaamiseen on tarjolla aloittelijan versioita, edistyneempiä versioita ja vielä sitten vähän erilaisia liikkeitä, jos tuntuu että haluaisi kokeilla auttaisiko joku muu liike paremmin. Kuulostaako tutulta, kuntosalipuuhia harrastaneet? 😀

Ajankäyttö

Jumppatiheys on aika lailla sama kuin tyypillisesti kasvojumpissa eli suositellaan viiden päivän jumppaamista ja sitten parin päivän taukoa. Tai käytännöllisesti: pyri siihen että jumppaat joka päivä. Kun et kuitenkaan ihan joka päivä siihen pysty, niin jumppaat varmaan kuitenkin riittävästi tällä tahdilla. Ja kun kasvot puolen vuoden, vuoden jälkeen alkavat olla mukavassa kunnossa, niin sitten siirrytään ylläpitovaiheeseen ja vähennetään jumppakertoja.

Vanhassa FlexEffectin ohjelmassa on käsittääkseni DVD:llä 14 (20?) minuutin ohjelma ja varsinainen koko ohjelma kestää n. 40 minuuttia. Tämä pituushan tietysti on se, mikä monia kasvojumppaajia karkottaa – on oikeasti aika hurjaa käyttää joka päivä noin paljon aikaa tämmöiseen asiaan, tai no, melkein mihin tahansa harrastukseen – melkein joka päivä. FlexEffectin ohjaajat kuitenkin muistuttavat aina, kun asiasta tulee puhe, että tuo lyhyempi versio on erinomainen aloitusversio ja siihen voi sitten lisätä uusia liikkeitä sitä mukaa, kun haluaa. Ja toisaalta että joka päivä ei ole pakko tehdä koko ohjelmaa läpi, vaan voi keskittyä joihinkin liikkeisiin ja sitten seuraavana päivänä tehdä loput.

Uudessa ohjelmassa on ilmeisesti yritetty korjata tätä asiaa ja tällä kertaa mukana tulevalla CD:llä on 12 minuutin ja 20 minuutin ohjelmat. Oletan että tämä CD on vastaava kuin Carolynin ”Pacing CD” eli sen avulla voi jumpan tehdä kuuntelemalla ohjeita ja jumppaamalla samaan aikaan.

Kasvohieronnat

Vanhassa ohjelmassa on mukana jonkinlainen kasvohieronta, josta Deborah Crowley itse sanoo, että se on varmaan yhtä tärkeä kuin itse jumppa.

Uudessa ohjelmassa on varmaan se vanha kasvohierontaohje mukana, mutta sen lisäksi kaikkia niitä uusia ihmeellisiä herkkuja, joista tärisin edellisessä blogikirjoituksessani 😀

Sisältö

Vanhassa jumpassa (huh, nyt en kyllä enää muista varmaksi…) oli mielestäni mukana kirjanen, jota jotkut moittivat kovin kotikutoisen tuntuiseksi 🙂 Tosin, semmoisia ne kyllä monet muutkin – Carolynilla ja Agelessissä ainakin. Mutta silti ihan hyviä sisällöltään, vaikka ulkoasu ei ole paras mahdollinen. Kirjasen lisäksi mukana on ilmeisesti DVD, jolla jumppavideo. Ja ei ehkä mitään muuta?

Uuden jumpan sisällön esittelinkin viime kerralla. Kyllä siinä selvästi on enemmän tavaraa kuin tuossa vanhassa.

Hinta

En enää muista mitä vanha jumppa maksoi, mutta enää sitä ei sillä hinnalla saa. Nyt FlexEffect myy kuitenkin vanhoja jumppaohjelmia pois uuden tieltä todella edulliseen hintaan eli $29,95. Mutta tarjolla on enää jumppavideota (VHS siis, US PAL-formaatissa) ja jumppa-DVD:tä. Kyseessä ei siis ole täydellinen FlexEffectin jumppa! He itsekin huomauttavat sivullaan:

”The  DVD / VIDEO consists of 14 Facialbuilding Key Exercises covering each problem area of the face and neck. The exercises are personally demonstrated by Deb showing  FlexEffect’s trademarked technique in the proper way to use your hands.  It is an excellent visual training tool worth a thousand words!

NOTE:  The DVD / VIDEO does not cover all FlexEffect Facialbuilding exercises (1 routine).  It is an excellent jumpstart training routine for what is to come!”

Eli DVD:llä on 14 peruskasvojumppaliikettä kasvojen ja kaulan ongelma-alueille. Tämä on hyvä keino lähteä liikkeelle kasvojumppaamisen kanssa, mutta ei tosiaan ole koko jumppa.

Uusi jumppahan siis maksaa nyt helmikuun loppuun mennessä tilattuna $89,95 ja sen jälkeen $120. Melkoinen hintaero, mutta on toki sisältökin toinen.

Miten jumppa tilataan

Duoda nuin… Tämä on minulle vielä vähän arvoitus. FlexEffectin sivuilla on kaavake, joka täytetään ja siihen laitetaan mukaan luottokorttitiedot. Ja sitten kaavake ilmeisesti lähetetään ihan etanapostina tuonne Jenkkilään. Joku maininta on myös PayPalista, mutta ei mitään ohjeita siitä, miten sillä voisi maksaa.  Kätevästi suoraan netistä ei siis homma kaiketi onnistu, vaan täytyy hoitaa vähän vanhanaikaisesti 🙂

Itse ajattelin, että jos päädyn tilaamaan tuon uuden version jumpasta, niin laitan sähköpostia heille ja kysyn mikä olisi kätevin tapa. Kerron sitten täälläkin tuloksia.

Ostaako vanha vai uusi?

Kannattaako sitten vanhaa jumppa-DVD:tä enää ostaa? No, kyllä minä uskon että kannattaa, jos ei ole erityisen kiinnostunut tuosta uudesta tai jos hinta hirvittää. Minulla on FlexEffectistä kyllä aika positiivinen käsitys ja uskon, että tuo lyhyempikin ohjelma on hyvä. Tosin en muista lukeneeni siitä juurikaan kommentteja suuntaan eikä toiseen. Mutta jos se olisi ihan surkea, niin voisi kuvitella että valituksia piisaisi 😛

Itse jos ostan, niin ostan uuden, koska ne hieronnat kiinnostavat minua niin kovin (hmm, monettakohan kertaa sanon tämän… mutta kun se on totta!). Kertokaahan joku (Miuliu? 🙂 jos innostutte tilaamaan kumpaa vain. Olisi mukava kuulla kokemuksia.

2 ajatusta artikkelista “FlexEffect – vanha versio edullisesti ja muutakin jorinaa

  1. Miuliu

    Vähän pihinä ihmisenä päädyin tilaamaan FlexEffecting poistomyyntiversion. Posti toi DVD:n tiistaina, ja torstaista lähtien olen tehnyt sekä Agelessiä että Flexiä päivittäin. DVD:n ohjelma ei ole kovin pitkä: 14 liikettä, joiden suorittaminen varmasti sujuu nopeasti, kunhan liikkeet oppii ulkoa. Neljässä liikkeessä sormet menevät suuhun, ei ehkä maailman kivoin asia, mutta ihan ehdottomasti tehokasta. Ja kyllä, olen tyytyväinen ostokseeni, kasvolihaksissa tuntuu nyt taas vähän erilaiselta, ja pakko myöntää, että vaihtelu virkistää. 🙂

    Vastaa
  2. Minx

    Uteliaana odotetaan millaisia tuloksia tulee! Muista ne valokuvat… Älä kummiskaan jumppaa liikaa, muista pitää taukopäiviä välillä. Kuukauden päästä aikaisintaan oletan, että kuuluu riemunkiljahduksia siitä, miten joku paikka on ehompi kuin ennen 🙂

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.