Meneekö sormi suuhun?

Uhhuh, tuntuu vähän lapselliselta puuhalta laittaa sormiaan suuhun, vai mitä? 🙂

Ihmisillä tuntuu olevan vaihtelevia fiiliksiä siitä, haluavatko he kasvojumpatessaan tehdä sellaisia liikkeitä, joissa joutuu laittamaan sormia suuhunsa. Kun olen foorumeita lueskellut, niin jotkut sanovat, että ihan vaan sen takia eivät ole jotain jumppaa pystyneet tekemään, että tuntuu niin inhalta laittaa sormia suuhun jossain jumppaliikkeessä. Ja sitten kehuvat jotain toista jumppaa, kun siinä ei tätä tarvitse tehdä. No, katsotaanpa meneekö sormi suuhun niissä jumpissa, mitä itse tunnen:

Carolyn’s Facial Fitness

Itse siis käytännössä aloitin kasvojumppaamisen tällä jumpalla. Siinä on kaksi liikettä, joissa pitää sormiaan tunkea suuhun:

  • Toisessa laitetaan peukalo poskeen 😛 Eli siis peukalo tosiaan tuonne kunnolla suun sisälle poskeen ja muut sormet pysyvät ulkopuolella. Toiselle poskelle sama homma
  • Toisessa liikkeessä samoin peukalot laitetaan suuhun, tällä kertaa molemmat yhtä aikaa tuohon ylähuulen sisäpuolelle

Itselläni ei tullut mieleenkään, että nämä olisivat jotenkin vastenmielisiä liikkeitä, kunhan vain pidin huolta, että pesen kädet ennen jumppaamista. Hyviä ja tehokkaita liikkeitäkin ovat, varsinkin tuo eka saa poskilihakset oikein uupumaan, kun sen tekee kunnolla 😀

Ageless if You Dare

Sormet pysyvät turvallisesti suun ulkopuolella kaikissa liikkeissä.

Carole Maggion Facercise

Ei sormia suuhun.

Eva Fraser’s Facial Workout (1992)

Väitin aikaisemmin, että tässä jumpassa ei laiteta sormia suuhun, mutta höpönpöpön, huijasin! Tästä jumpasta löytyy peräti neljä eri liikettä, joissa laitetaan peukalot tai etusormet suuhun, joko ylä- tai alahuulen sisäpuolelle tai vähän posken suuntaan. Eva Fraser sanoo, että puuvillakäsineet tai pari palaa pehmeää kangasta ovat näissä liikkeissä ehdottoman tärkeät, että sormet antavat riittävästi vastusta kasvojen lihaksille. Hän tosin suosittelee käyttämään käsineitä siis kaikissa liikkeissä, ei ainoastaan niissä, joissa sormet menevät suuhun.

FlexEffect

Kun en oikeasti ole jumpasta nähnyt uutta enkä vanhaa versiota, niin en tarkkaan tiedä, millaisia liikkeitä on mukana. Mutta jos sormien suuhun laitto epäilyttää, niin ehkä tämä ei sitten ole sinun jumppasi. Tiedän että mukana on sellaisia liikkeitä, joissa esim. jotkut käyttävät ohutta puuvillahansikasta paremman ”pidon” aikaansaamiseksi, ts. kun sormen laittaa suuhun, niin sylki saattaa tietysti tehdä suun limakalvon liukkaaksi ja tämän takia on joskus hyötyä jumpatessa, siitä että ote pysyy paremmin.

Mutta toisaalta, tuskin näitä liikkeitä tässäkään jumpassa läämältään on. Ja no, joistakin kommenteista olen ymmärtänyt, että kyseiset liikkeet ovat myös sieltä jumppaliikkeiden tehokkaimmasta päästä. Eli… enpä sittenkään tiedä kannattaako tämän perusteella tätä ilmeisen hyvää jumppaa hylätä.

Method Putkiston Kasvokoulu (vanha versio)

Varsinaisessa kasvojumpassa ei laiteta sormia suuhun, mutta jumppaohjelman ulkopuolella kuvataan yksi liike, jossa otetaan kielestä kiinni. Putkisto suosittelee, että tässä käyttäisi apuna esim. ohutta harson palaa.

Thomas Hagertyn Shape your face

Yhdessä liikkeessä sormenpäät laitetaan suuhun.

Juliette Kandon Natural Facelift

Huh, tämä on hyvä kirja, mutta siinä on vähän kuvia 🙂 Eli kaikista jumppaliikkeistä ei ole kuvaa siitä, miten liike tehdään, vain teksti. Niinpä minä olin laiska, enkä jaksanut lukea koko kirjaa läpi, mutta pari liikettä onnistuin silti löytämään, joissa tarvitaan sormia suun sisäpuolella aika samantyyppisesti kuin Eva Fraserinkin jumpassa.

——-

Lisäilen tähän jumppia sitä mukaa, kun jotain uutta tulee vastaan.

2 ajatusta artikkelista “Meneekö sormi suuhun?

  1. K.L.

    En nyt jaksa kaivaa kirjaa esille tarkistaakseni mutta Flexeffectissa on muistaakseni näitä ”ällöjä” liikkeitä muutama enemmän kuin muissa ohjelmissa. Mikä on tosin ihan ymmärrettävää kun kyseessä on muutenkin laaja ja perusteellinen ohjelma, jos olen oikein ymmärtänyt.

    Tosi hyvä blogi sinulla, tiivis tietopaketti mukavalla tyylillä kirjoitettuna.:)

    Vastaa
  2. Minx

    Haa, löytyi flexaaja! 😀 Kiitoksia tiedosta, vähän jotain tuommoista olin FlexEffectistä arvellutkin.

    Mukavaa, että olet viihtynyt blogini parissa. Kirjoittelen sitä puoliksi itsellenikin, kun jotain tämmöistä juttua mielelläni lukisin, mutta kukaan muu ei sitä kirjoittele 😛

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.