FlexEffect – uusi entistä ehompi ohjelma

Olen tiennyt jo jonkin aikaa, että FlexEffectiltä on tulossa uusittu versio kasvojumpasta, ja nyt luin muutama päivä sitten, että se on julkaistu. Heti siis tutkimaan FlexEffectin sivuja ja kuolaamaan ja miettimään raaskisko ostaa.

Mikä ihmeen FlexEffect?

FlexEffect on yksi vanhimmista markkinoilla olevista kasvojumpista ja myös yksi selkeästi tehokkaimmista ellei peräti tehokkain. Sen on kehittänyt Deborah Crowley, joka on nyt 62-vuotias ja erinomainen esimerkki siitä, mitä kasvojumpalla voidaan saavuttaa. Hän on aloittanut kasvojumppaamaan jo nuorena, alle kolmikymppisenä, joten hänestä näkee aikaisin aloitetun jumpan positiiviset vaikutukset. Hänestä ei kuitenkaan ole minusta idoliksi sellaiselle, joka aloittaa jumpan vasta, kun kasvoissa on jo muutoksia, kenties isojakin. Tähän minusta parempi esimerkki kasvojumpan toimivuudesta on Carolyn’s Facial fitnessin Carolyn Cleaves, jonka kuvia kyllä sietää katsoa 🙂 Mutta takaisin FlexEffectiin:

Deb itse kertoo seuraavasti:

”I began teaching  facial fitness in the late 1970’s.   At that time, facial isometrics was the only known form of facial training with much of the public considering it risky at best. By 1978,  I became interested in weightlifting. Not long after entering the gym, I decided to step into competitive bodybuilding. This move called for a marked reduction in body fat that consequently had an aging effect on my face. This was not an acceptable trade-off. However, if I were to continue training to compete, increasing my weight would not be an option.

Considering the fact resistance training allows the body a lower percentage of fat without looking too thin, I wondered what effect, if any, resistance training would have on my face. […] So, I converted each facial isometric exercise over to resistance… BINGO!   I found the facial muscles’ to be every bit as responsive to resistance training as any other body part. The result of this training was even betterthan I had hoped. The increase in muscle size created an even greater lift. My face was still thin, but with the extra firmness, I no longer looked gaunt.”

Eli hän harrasti vähän alle kolmikyppisenä kuntosaliharjoittelua ja innostui sitten myös kilpailemaan sillä saralla. Tämän seurauksena hänen täytyi laskea kehon rasvaprosentti niin alas, että se vaikutti kasvoihin ja sai hänet näyttämään vanhemmalta. Mutta kun painoa ei voinut lisätä, piti keksiä jotain muuta. Niinpä Deb alkoi pohtia, voisiko sen aikaista isometristä kasvojumppaa muuttaakin niin, että se sisältäisi vastuksen käyttöä samaan tyyliin kuin kuntosaliharjoittelussakin.  Siitäpä sitten kokeilemaan, hyvin tuloksin, ja sillä tiellä ollaan edelleen kolmekymmentä vuotta myöhemmin.

Tällä hetkellä FlexEffect on kasvojumppien … ajattelin sanoa Rolls-Royce, mutta ei se ole oikein hyvä vertaus 🙂 Ehkä ”kasvojumppien SUV” olisi parempi 😀 Se on kallein (luulen niin, en ole tehnyt tarkkaa vertailua) jumpista, aikaa vievin myöskin, mutta todennäköisesti kaikkein tehokkain. Deb itse puhuu ”facialbuildingistä” (vrt. bodybuilding) ja koko jumpan asennekin on tämä. FlexEffectissä on liikkeitä kaikille kasvojen lihaksille, erilaisia vaihtoehtoja miten liikkeet voi tehdä (kehittyneempiä versioita yms.), lyhyt ohjelma ja pitempi ohjelma. Mukana on myös hierontaohjeet kasvoille.

Uusi FlexEffect

Uusi (kolmas) versio siis juuri ilmestynyt markkinoille ja siitä voi tehdä ennakkotilauksen. Tilauksia aletaan toimittaa asiakkaille 25.1.2010 alkaen. Kun kukaan ei ole vielä uutta ohjelmaa nähnyt, ei tietysti ole täsmällistä tietoa siitä, miten se poikkeaa vanhemmasta versiosta. Mutta kovin kovin houkuttelevalta tämä uusi ohjelma näyttää. Se sisältää: ohjekirjan, ohje-DVD:n, Training Login (tästä en ihan varma ole mitä sillä tarkoitetaan, jonkinlaista aikataulutusta yms. tukea jumppaamisella kuitenkin), CD:n (12 ja 20 minuutin  ohjelmilla) ja pääsyn FlexEffectin suljetuille foorumeilla ja mahdollisuuden saada siellä henkilökohtaista apua.

Uuden ohjelman tarkemmasta sisällöstä kerrotaan seuraavaa:

 • 55 jumppaliikettä
 • kaulaan kohdistuvia teholiikkeitä, joissa yhdistyy normaali jumppa ja kasvojumppa
 • Jotain ihmejuttua, jolla muotoillaan luita(!) ja lisätään luiden tiheyttä (ihan hirveästi uteluttais tästä lukea lisää)
 • ”Ristivenytystä” (Cross Stretching”) eli jotain ihmeellistä ihon uudelleenmuotoilua, joka lisää kollageenia, elastaania ja vähentää arpikudosta
 • ”Painohierontaa” (Pressure Massage), jota tehdään ennen luiden uudelleenmuotoilua (jee 😀 tää kuulostaa ihan mahtavalta)
 • Kasvohierontaa
 • 15 isotonista harjoitusta lihasten kunnon ylläpitämiseksi ja ihon ja lihasten lisähienostukseksi (ehh, keksin uuden sanan, kun en jaksanut miettiä onko joku sana olemassa jo tuota varten)
 • Opas ongelmakohtien treenaamiseen
 • Erilaisia jumppavariaatioita
 • Jumppa-aikataulu, jota voi tviikata oman maun mukaan
 • Opas kasvolihaksista
 • Kysymyksiä ja vastauksia

275 sivua paperilla plus DVD yms. yllä luettelemani. Ihan tuhti paketti siis.

Edullisemmin ennakkotilaajalle

Ja tietysti nyt uuden ohjelman kunniaksi on tarjolla porkkana: jos tilaa uuden ohjelman helmikuun loppuun mennessä, saa ohjelman hintaan $89,95 ja sen jälkeen hinta nousee 120 dollariin. Kovasti tekisi mieleni tilata, mutta aika kallis hintahan tuo on alennettunakin. Ja itse kun vielä vähän epäilen tuleeko minun kuinka paljon jumpattua FlexEffectin mukaan. Olen nimittäin erittäin tyytyväinen Agelessiin ja Carolynin jumppaan.  Toisaalta olisi kiva saada vähän jotain uutta työkalukoppaan ja nuo hieronnat kiinnostavat ihan hirveästi 😀 Decision, decisions… Onneksi on vielä yli kuukausi aikaa pohtia asiaa!

8 ajatusta artikkelista “FlexEffect – uusi entistä ehompi ohjelma

 1. Harper

  Hei! Onpa mielenkiintoinen blogi! Kasvojumppaa olen joskus hajamielisesti pohdiskellut, mutta vielä en ole tavaksi ehtinyt ottaa. Ehkäpä nyt vihdoin?
  Vakuuttunut olen kuitenkin siitä, että jumppa voi muokata kasvoja ihan omakohtaisen kokemuksen vuoksi. Parisen vuotta sitten lopetin nimittäin tupakoinnin, ja ensimmäiset vieroituskuukaudet jauhoin jatkuvasti nikotiinipurkkaa. Nikotiinipurukumi oli ainakin tuolloin paljon normaalia purkkaa sitkaampaa, ja iltaisin naamassa saattoi tuntui jo väsymystä. Siinä vaiheessa en asiaa ihmetellyt sen kummemmin, mutta huomasinpa sitten parin kuukauden kuluttua yhtäkkiä leukalinjan silinneen kauniiksi kaareksi!

  Valitettavasti nikotiinipurkan jauhaminenkin täytyi jättää, väliaikainen lopettamisen helpottajahan se on.

  Hassuahan se oli, ja nyt harmittaa etten ole vastaavaa yhtä helppoa keinoa kasvojen ylläpitoon löytänyt. Kaipa se on jumpan paikka 🙂

  Vastaa
 2. Minx

  Heh, tuo nikotiinipurkan jauhaminen varmaan aika paljon vastaa yhdessä artikkelissa esittelemiäni suuhun laitettavia ”kuolaimia”, joiden avulla jumppaamalla käsittääkseni saadaan suurin teho juuri leuan alueelle, joskin vaikutusta on myös poskiin ja ihan silmiinkin asti. Jos tuommoinen viehättää, niin kovasti laitteiden myyjät ainakin mainostavat, että vain pari minuuttia päivässä riittää.

  Mutta onhan tuota kasvojumppaakin aika pikaista, Ageless if you dare esim kestää vain sen viitisen minuuttia. Joskin tässä jumppaamisessa on se ongelma, että se pitää aina tietoisesti tehdä joskus. Purkkaa kun on niin helppo jauhaa vaan muun touhun lomassa 🙂

  Minulla aina jakso ja into jumppaamiseen kasvaa, kun katsastelen esim. Carolyn’s Facial Fitnessin perustajan Carolyn Cleavesin kuvia – hän on hieno esimerkki siitä, kuinka on mahdollista korjata jo kasvoissa olevia ”vaurioita” jumpan avulla.

  Vastaa
 3. Miuliu

  No nyt sait minutkin innostumaan FlexEffectistä. 🙂 Kävin F:n sivuilla, ja huomasin, että kakkosversiota myydään nyt poistohintaan uuden tieltä… pitäisiköhän…

  Vastaa
 4. Minx

  Toden totta, piti minun siitäkin mainita, mutta unohdin kokonaan. Voisin oikeastaan lisätä sen tuonne blogitekstin joukkoon, jos joku kiinnostunut ei tietoa täältä kommenttien joukosta huomaa.

  Se vanhempi versio on kyllä nyt tosi edullinen ja varmaan oikein hyvä, mutta minua itseäni kutkuttaa juuri tuon uuden version ihmeelliset ”luuhieronnat”. Niitä ei vanhasta löydy. Hmm, taidanpa kirjoitella siitä pikaisesti jotakin 🙂

  Vastaa
 5. Iiris

  Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Mainitsin yhdessä eli toistaiseksi ainoassa viestissäni aiemmin, että vain method Putkiston jutut on jotenkuten tuttuja. Varsinaiset kasvojumpat olen aiemmin liittänyt vain niihin x-y -irvistelyihin yms. vääntelyyn. Mutta täähän on ihan oma tieteenlajinsa tää jumppatouhu! Mulle Putkisto-jutuista jäi käteen oikeastaan tietyt havainnot kasvoistani, erityisesti sen jännitystiloista ja tietoisuus lihaksista ylipäänsä. Seuraavaksi pitäis varmaan ryhtyä tositoimiin kasvolihaskunnon puolesta 🙂

  Vastaa
 6. Minx

  Minun oma käsitykseni Putkistosta on se, että se tietyllä tavalla muistuttaa joogaamista. Kasvojoogaakin muuten on olemassa, mutta en kyllä itse tiedä siitä mitään. Pitäisipä siihenkin tutustua.

  Mutta niin, itse olen kauhean suoraviivainen ihminen eikä esim. joogaminen ole oikein minun juttuni ja ehkä siitä syystä tuo Putkiston kasvokoulun tyyli ei vaan oikein istu minulle. Arvelen, että se on kyllä omalla tavallaan tehokasta ja katsomalla Marja Putkistoa itseään, näkee että on hän selvästi nuorekas kasvoiltaan. Jotenkin minulla on kuitenkin sellainen tuntuma, että Putkiston kasvokoulu ei olisi kaikkein tehokkaimpia jumppia lopputulokseltaan. Mutta voin olla väärässä! Ilomielin olisinkin 😀

  Mielestäni Putkiston jumpat/venytykset ja filosofia jumpan taustalla on upea ja tulokset ovat hienoja. Kovasti haluaisin siis uskoa, että sama pätisi kasvokouluunkin, mutta hiukan epäilevällä kannalla olen. Ehkä yhdistämällä Putkiston kasvokoulun johonkin aggressiivisempaan jumppaan voisi saada todella hienoja tuloksia aikaan 🙂

  Jumppia on aika eri tyyppisiä filosofialtaan, joten kannattaa vähän pohdiskella minkä tyyppisesti itse tykkää muutenkin puuhailla. Minä voin kyllä yrittää vinkata eteenpäin, jos osaat itse arvella onko suoraviivaisempi vai lempeämpi lähestymistapa omempi.

  Vastaa
 7. Iiris

  Kiitos kommentistasi!

  Heh, mulla saattais toimia suoraviivaisuuden ja lempeyden yhdistäminen. Harrastanhan muutoinkin niin vauhdikkaampaa liikuntaa kuin kerran viikossa Pilatesta. Method Putkisto saattaa tosiaan olla sukua joogaamiselle. Kohdallani se lähinnä auttoi paikallistamaan ongelmakohdat kuten sellaisen jutun, että kasvonpuolikkaitteni epäsymmetrisyyys ei välttämättä ihan olekaan täysin syntymässä annettu juttu, vaan sillä saatta olla tekemistä lihasten kanssa. Siis mulla on sillälailla hassusti, että oikea puoli kasvoista, tarkemmin sanottuna yläluomi ja poskiseutu, on valahtanut enemmän kuin toinen puoli. Tätä harrasta keskittyneisyyttä vaativaa Putkisto-menetelmää kokeillessani huomasin, että oikean puolen lihakset toimii jotenkin erilailla, siis ovat vaikeammin hallittavia ja heikompia, kuin toisella puolella.

  Luulenpa, että haluan aggressiivisempaa menetelmää kehiin saadakseni selville, mitä kasvonpuolikkaille sellaista harjoittamalla tapahtuisi! 😀

  Vastaa
 8. Minx

  Luulen että melkein kaikki me olemme vähän toispuoleisia, sitä vaan ei huomaa, kun on niin tottunut omaan naamaan, ennen kuin sitten jostain syystä herää katsomaan kasvojaan tarkemmin ja siinä yhteydessä huomaa. Juuri niin kuin sinulle kävi, kun aloit jumpata. Minullakin on ihan selvästi kasvojen vasemman puolen lihakset vahvemmat, mutta minusta tuntuu, että ehkä asia on hiljalleen vähän korjaantunut.

  Itse osaisin tällä hetkellä ehdottaa kolmea ”aggressiivisempaa” jumppaa vaihtoehdoiksi sinulle – ihan niitä samoja, joita olen täällä muutenkin mainostanut 🙂 Ageless saattaa olla sellainen, jolla saa kaikkein nopeimmin tuloksia (ei tästä kyllä mitään varsinaisia todisteita ole) ja on sillä lailla mukava, kun se vie vain sen 5 minsaa päivässä.

  Carolynin jumppa taas sisältää yhteen integroituna sekä kasvohierontaa että jumppaa että ryppyjen pois silitystä (no, kuulostaa aika pöhköltä, mutta Carolyn on itse elävä esimerkki siitä että se toimii). Se on tehokas ja uskon että pitkäkantoinen, ts. hyvä ja monipuolinen investointi, jumppa josta on monella tavalla iloa. Edelleen minun suosikkini. Aikaa menee noin vartti, 20 min päivässä. Tämä on muuten hiukan semmoinen joogahenkinen jumppa, mukana tulee mm. vuorosierainhengitysohjeet 🙂 (siis vuorosierainhengityshän on ihan älyttömän hieno juttu eikä mitään huuhaata, mutta lasken sen kuitenkin näihin ”henkisiin” puuhiin, jotka eivät ole ihan niin minun juttuni 🙂

  Ja FlexEffect sitten, siitä nyt olen viime aikoina paasannut paljon, enkä ehkä enempää osaa sanoa tässä.

  Jos et osaa heti päättää, niin anna asian muhia vielä hetki. Minä koitan ehtiä lähiaikoina kirjoittelemaan jotain vaikka noista kahdesta muustakin jumpasta lisää.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.