Kädet ja dekoltee paljastavat iän … mitäs asialle voi tehdä?

Kun naisen ikä mietityttää, katso hänen käsiään ja dekoltee-aluettaan. Rypyt ja maksaläiskät ovat paljonpuhuvia. Asian voi tietenkin kääntää myös toisinpäin: jos haluat näyttää nuorekkaalta, kiinnitä huomiota kasvojen lisäksi dekolteehen ja käsiisi.

Dekolteehen voi vaikuttaa muutamalla konstilla:

  • Nuku selälläsi = ei jokisuistoa
  • Vältä aurinkoa, käytä korkeita suojakertoimia = ei ryppyjä, ei maksaläiskiä
  • Jos maksaläiskiä ilmestyy, kokeile eri keinoja niihin (tässä en onneksi ole ekspertti, toistaiseksi olen säästynyt maksaläiskiltä). Ainakin sitruunaa tarjotaan tähän lääkkeeksi, samoin apteekista löytyvää Arbutin-tuotesarja, lääkäriltäkin voi löytyä helpotusta. Jos maksaläiskiä ilmestyy, iso apu on ilmeisesti siitä, että käyttää korkean suojakertoimen (30) aurinkovoidetta keväästä syksyyn. Tällöin maksaläiskät eivät tule esiin.
  • Kasvojumpan ne liikkeet, jotka vaikuttavat dekolteen alueelle.

Entäpä kädet sitten? Niihinkin tulee maksaläiskiä, ne myös rypistyvät ja verisuonet käsissä nousevat koholle. Aurinkovoide tietysti auttaa maksaläiskiin käsissä siinä missä kasvoissakin. Tämän lisäksi tiedän vain kaksi tehokasta tapaa pitää kädet nuorekkaina: armoton rasvaaminen ja käsien jumppaaminen.

Käsiä kannattaa tietenkin rasvailla päivisin aina, kun tuntuu, että ihoa kiristää. Pesen aika ahkerasti käsiäni nykyään saippualla ja sen seurauksena kädet tietysti kuivuvat melkoisesti. Kuivaihoinen kun olen, pidän nykyään käsilaukussa mukana Locobase Repair -tuubia ja laitan sitä käsiini useastikin päivässä. Ennen kaikkea illalla kannattaa satsata käsien rasvaamiseen ja levittää käsiin oikein kunnon kerros rasvaa.

Käsijumppaa

Käsien jumppaamiseen löytyy youtubestakin mukavia ohjeita hakemalla sanoilla ”hand massage”. Myös Carolyn’s Facial Fitnessin sivuilla on kiva käsijumppaohje (sivun lopussa), jolla Carolyn itse ainakin sanoo saaneensa kätensä nuorekkaamman näköisiksi:

  1. Ensin otetaan käsistä ja ranteista korut pois. Sitten molempien käsien päälle levitetään pieni määrä käsivoidetta ja voide hierotaan nopsaan käsiin ja sormiin, etenkin kämmenselkään.
  2. Laita sitten vasen käsi vaakaan vatsaa vasten ja aseta oikean käden sormet vasemman käden keskirystysille. Liu’uta sitten oikean käden sormia samalla kevyesti painaen kohti vasemman käden rannetta. Eli tavallaan silität ihoa sormissa ja etenkin käden päällä. Aloita silittely vaikkapa peukalon reunasta kättä, sitten silität toisen kerran keskeltä kättä ja kolmannen kerran pikkurillin reunasta. Kannattaa tehdä ainakin kolme kierrosta (eli 3*3 = 9 silitystä yhteensä).
  3. Sitten käy sormi kerrallaan läpi kaikki vasemman käden sormet, myös peukalo.  Hiero oikealla kädellä jokainen vasemman käden sormi kämmenestä sormenpäähän. Muista hieroa myös kynsien reunat ja itse kynsi. Minä teen tämän usein kaksi kertaa jokaiselle sormelle.
  4. Käännä vasen käsi kämmen ylöspäin. Tartu oikealla kädella vasemman käden ranteeseen siten, että peukalo on kämmenen puolella ja muut sormet toisella puolella rannetta. Hiero oikean käden peukalolla vasemman käden kämmentä aloittaen ranteesta kohti pikkurilliä. Jatka sitten hieromalla taas ranteesta kohti nimetöntä – käy läpi koko kämmen siten, että aina aloitat ranteesta ja hierot peukalolla kohti sormia. Peukalon kohdalla hiero peukalon kärkeen asti, muissa sormissa voit lopettaa siihen mistä sormi alkaa.
  5. Nipistä sitten oikean käden peukalolla ja etusormella vasemman käden peukalonhankaa. Tarkoitus on, että tunnet sormesi ihon läpi. Ota oikein kunnolla kiinni ja painele ja hiero sormia toisiaan vasten. Se voi sattua ihan kohtuulllisesti, joten tee vähän varoen. Itse käyn yleensä vielä sitten kaikki sormien välit samalla lailla läpi, mutta sitä ei alkuperäisessä Carolynin ohjeessa ole.
  6. Käy sitten läpi oikea käsi vastaavasti.

Carolyn sanoo, että jos tätä käsijumppaa tekee pari kertaa päivässä molemmille käsille, niin neljän viikon sisään pitäisi alkaa näkyä mukavia tuloksia sekä käsien ulkonäössä että siinä, miltä kädet tuntuvat. Itse teen tätä jumppaa monesti muiden hommien ohessa. Kokouksessakin saatan napata sormukset pois käsistä ja jumpata käsiä samalla, kun seurailen keskustelua. En kyllä osaa sanoa näyttävätkö käteni melko laiskan jumppaamisen tuloksena sen kummemmilta kuin aikaisemminkaan, mutta ainakaan eivät näytä ryppyisemmiltä 😀

Entäpä sitten jos käsiänsä joutuu pesemään jatkuvasti ties kuinka monta kertaa päivässä? Tai jos tekee käsillään töitä? (siis muutakin kuin tietokoneen näpyttelyä) Tähän en kyllä tiedä sen kummempaa lääkettä. Edelleenkin käsien ahkera rasvaaminen ja niiden jumppaaminen varmasti auttavat, mutta eihän sille mitään voi, että toimettomat kädet varmasti pysyvät siloisempina. Toisaalta… ovatko pehmoiset, sileät, rypyttömät kädet itseisarvo? Eivät tosiaan. Kädet ovat työkalu, jota ihmiset käyttävät eri tavoin. Mielestäni käsiin pätee sama kuin kasvoihinkin: ikä saa kyllä näkyä, samoin kuin se, että käsillä tehdään jotain. Mutta on silti mukava vanheta arvokkaasti ja kauniisti. Niitäkin käsiä, joilla tehdään paljon työtä, voi rasvailla ja jumpata, että ne pysyvät sileinä ja notkeina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.