Itämaisia oppeja

Jaappanin maalla ja muutenkin tuolla idän suunnalla tuntuvat aivan hurahtaneen kaikenlaisiin kasvohierontoihin. Erilaisia foorumeita kun lueskelen, niin vähän näyttää siltä, että kyseiset hieronnat alkavat rantautua Euroopan ja Ameriikankin suuntaan. Itse olen törmännyt usemman eri sorttisiin hierontoihin: osa on ihan selvästi lymfahieronnan tyyppistä, osassa on mukana kasvojumpan piirteitä, sitten on jotain nimeltä ”bone massage”, johon en ole vielä oikein tutustunut muuta kuin nimeltä, akupainantaa… Ja muitakin löytyy. Yksi tunnetuimpia japanilaisia ihonhoidon ja kasvohieronnan puolestapuhujia on Chizu Saeki, jonka nimellä googlaamalla löytyy monenmoista kiinnostavaa luettavaa. Hän on julkaissut mm. kirjan The Japanese Skincare Revolution, joka kutkuttaa minua kovasti – pitäisi päästä ihmettelemään, mitkä oikein ovat hänen oppejaan. Jossu Coffret de Maquillagessa on blogaillut myös hänestä. Kunhan tässä ehdin, niin tutustelen noihin itämaisiin oppeihin tarkemmin ja kertoilen kuulumisia.

Osataan sitä meilläkin

Mutta on näitä hierontoja käytössä jo täällä lännessäkin. Minusta vähän näyttää siltä, että kasvojumppaamisella kyllä pääsee pitkälle, mutta jos jumppaan yhdistää hieronnan, niin pääsee vielä pitemmälle 🙂 Useampikin yksittäinen henkilö on kertonut, että jonkin tyyppinen kasvohieronta on ollut isoksi avuksi. Ja jos katsoo kasvojumppaguruja, niin esimerkiksi Sanford Bennettin opeista suuren osan voi laskea hieronnan tyyppiseksi, FlexEffectin Deborah Crowley on itse sanonut, että ison osan hänen tuloksistaan voi laittaa hieronnan piikkiin, Agelessin Louise Annette kirjassaan puhuu kasvojen ihon manipuloinnista (voi laskea yhdenlaiseksi hieronnaksi), Carolyn on integroinut jumppaansa mukaan kasvohierontaa.

Olen tässä itse pohdiskellut, että kunhan löydän jonkun itselleni sopivan hieronnan, teen sitä aina muistaessani. Monet japanilaisista hieronnoista tuntuvat olevan aika nopeita, eli muutamassa minuutissa samalla kun rasvaa kasvot aamulla ja/tai illalla voi tehdä myös hieronnan.

Japanilainen kasvohieronta

Tässäpä esimerkiksi yksi aika mukava hieronta, jota olen kokeillut itsekin ja tykännyt kyllä.  Löysin linkin siihen Agelessin foorumeilta Moonstonen laittamana. En ole koskaan katsonut peiliin hieronnan jälkeen, joten en tiedä saavuttaako sillä niitä tuloksia, mitä ilmeisesti ”pitäisi”, mutta hyvä fiilis tulee kasvoihin kuitenkin. Hieronnan on kehittänyt japanilainen mies, joka on voittanut jonkun japanilaisen kosmetologikilpailun (??? no jonkun kilpailun kuitenkin). Videot ovat japaninkielisiä, mutta aika kivasti niistä saa selvää ihan vain katsomalla  ja ihmettelemällä.

(16.3.2015 Valitettavasti alla olevat linkit eivät toimi, mutta olen jättänyt ne tähän vielä silti varmuuden vuoksi)

1. Silmien alta:

http://www.youtube.com/user/fine39mucho#p/u/28/3NntZ-br38g

2. Yläluomet:

http://www.youtube.com/user/fine39mucho#p/u/27/pOWBd0oZxQc

3. Otsa:

http://www.youtube.com/user/fine39mucho#p/u/26/LXWkw8RsKQ0

4. Posket:

http://www.youtube.com/user/fine39mucho#p/u/25/Nzs0H417jUc

5. Leuka:

http://www.youtube.com/user/fine39mucho#p/u/24/IUk5IbW_h-s

Tein itselleni hienot (köh…) piirrokset tuosta hieronnasta. Jos onnistun piirtämään ne joskus puhtaaksi tietsikalle, niin laitan sitten tännekin tarjolle tarkempien ohjeiden kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.