Miksi, oi miksi kampaajat eivät kysy asiakkaalta mitä tämä haluaa…

Sain viime kesänä hienon idean siitä, miten kasvattaisin otsikseni pitkäksi ja toispuoleiseksi. Kärsin ylipitkäksi kasvanutta otsista kolme kuukautta. Menin sitten kampaajalle, joka leikkasi otsikseni juuri sellaiseksi kuin halusin ❤ Mutta sitä piti vielä kasvattaa kuitenkin, että siitä tulisi just oikean mallinen. Kasvatin sitä koko syksyn ja aina välillä vähän itse limpsaisin jostain, että malli pysyisi jonkunlaisena. No, ajattelin sitten mennä joulun kunniaksi kampaajalle, että hän viimeistelee mallin, kun nyt jo oli jotain mistä taas vähän muotoilla.

Mutta tällä kampaajalla oli paljon asiaa pikkujouluista ja lapsen koulunkäynnistä. Kyllä minä tykkään jutella kampaajan kanssa, mutta … Yritin väliin pistää muutaman sanan siitä, mitä haluan. Kuvittelin että kampaaja näkisi siitä, millaiset hiukseni sillä hetkellä olivat, että millaiseksi ne pitäisi leikata. Puhuin siistimisestä. Joo-o. Huomasin kyllä, että lattialle tippui aika paljon pitempiä hiuksia ja enemmän kuin oletin, mutta ilman silmälaseja en nähnyt mitä tapahtui. Ja ajattelin että kampaaja osaa asiansa.

No, nyt minulla on siisti vino otsis. Suoraan ja nätisti leikattu. 15 senttiä pitkät karvat pätkäisty 5-10 senttiä pitkiksi. Onhan se siistitty, joo! Ei ole enää sekainen ja rikottureunainen. Itku melkein pääsi, kun työpaikalla katsoin peiliin. Aiemmin minulla oli sekaisen ja huolettoman näköinen, rikottureunainen ”otsis”, kauniisti toisen puolen kasvoja päällä, hyvää vauhtia kasvamassa molemmilta sivuilta pitemmäksi. Nyt se on … en tiedä. Kamala. Suora. Ohut toisesta reunasta ja ylipaksu toisesta (no ei ihme, kun se paksumpi puoli oli aikaisemmin kymmenen senttiä pidempi). Mutta kun olen kiltti, en kampaajalla sanonut mitään. Ja no, en kyllä olisi tätä kampaajaa uskaltanut enää päästää ”korjaamaankaan” hiuksiani – ne pari korjausta, mitä siellä pyysin, tarkoittivat käytännössä sitä, että hän veti hiuksia aina vain lyhyemmiksi. Hienoa. Puolen vuoden hiustenkasvatus meni hukkaan ja palkintona hiukset ovat niin kuin kanan takalisto. Hiukseni olivat paremman näköiset ennen leikkausta ja itse olisin saanut ne ihan siedettävän näköisiksi, mutta ajattelin että kampaaja on taitavampi… Joo.

Mitenkäs tästä keksisi aasinsillan kasvojumppaan. Ei taida tällä kertaa löytyä, kenkuttaa niin paljon 😦

3 ajatusta artikkelista “Miksi, oi miksi kampaajat eivät kysy asiakkaalta mitä tämä haluaa…

 1. Kata

  Monen vuoden kokemuksella: otsis on aina syytä leikata itse jos sakset vaan yhtään pysyy kädessä. Otan osaa karvojen menetykseen – kokeile niihin jatkoja!

  Vastaa
 2. Minx

  Mun luottokampaaja leikkasi niin hienosti otsiksen viimeksi, että ajattelin että kampaajathan on sittenkin taitavampia kuin minä – siihen asti olin aina leikannut otsiksen ite. Mutta toisin kävi tällä kertaa. No, pohdin asiaa tän päivän ja proosallisesti päädyin siihen, että soitan huomenna aamulla ekana sinne kampaajalle ja kysyn koska siellä olis töissä joku muu kuin se … nainen. Tän nimittäin sais kyllä vähän vähemmän tätimäiseksi, jos ees suoraksi pätkäistyt osat hapsuttaisi jotenkin. Oon sitä tehnyt itekin, mutta toisaalta tiedän, että parempi tulee, jos kampaaja sen tekee. No, katotaan ehdinkö saada korjausta ennen joulua.

  Vastaa
 3. Minx

  Huh, nyt on hiukset taas siedettävän näköiset! Luottokampaaja oli ihana ja teki tilaa täpötäyteen päiväänsä ja onnistui onneksi korjaamaan otsista sen verran, että en enää ole ihan niin tätimäisen kanan takaliston näköinen ❤ Onhan ne ankean lyhyiksi kynityt edestä, mutta edes kohtuullisen hyvän näköisesti kynityt 😀

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.