Carolynin käsien hierontaohje suomeksi

Käsien hieromiseen ja jumppaamiseen löytyy youtubestakin mukavia ohjeita hakemalla sanoilla ”hand massage”. Myös Carolyn’s Facial Fitnessin sivuilla on kiva käsien hierontaohje (sivun lopussa), jolla Carolyn itse ainakin sanoo saaneensa kätensä nuorekkaamman näköisiksi. Kysäisin Carolynilta luvan suomentaa jumppaohje ja tässä se nyt on:

 1. Ensin otetaan käsistä ja ranteista korut pois. Sitten molempien käsien päälle levitetään pieni määrä käsivoidetta ja voide hierotaan nopsaan käsiin ja sormiin, etenkin kämmenselkään.
 2. Laita sitten vasen käsi vaakaan vatsaa vasten ja aseta oikean käden sormet vasemman käden rystysille. Liu’uta sitten oikean käden sormia, samalla kevyesti painaen, kohti vasemman käden rannetta. Eli tavallaan silität ihoa sormissa ja etenkin käden päällä. Aloita silittely vaikkapa peukalon reunasta kättä, sitten silität toisen kerran keskeltä kättä ja kolmannen kerran pikkurillin reunasta. Kannattaa tehdä ainakin kolme kierrosta (eli 3*3 = 9 silitystä yhteensä).
 3. Sitten käy sormi kerrallaan läpi kaikki vasemman käden sormet, myös peukalo.  Hiero oikealla kädellä jokainen vasemman käden sormi kämmenestä sormenpäähän. Muista hieroa myös kynsien reunat ja itse kynsi. Minä teen tämän usein kaksi kertaa jokaiselle sormelle.
 4. Käännä vasen käsi kämmen ylöspäin. Tartu oikealla kädella vasemman käden ranteeseen siten, että peukalo on kämmenen puolella ja muut sormet toisella puolella rannetta. Hiero oikean käden peukalolla vasemman käden kämmentä aloittaen ranteesta kohti pikkurilliä. Jatka sitten hieromalla taas ranteesta kohti nimetöntä – käy läpi koko kämmen siten, että aina aloitat ranteesta ja hierot peukalolla kohti sormia. Peukalon kohdalla hiero peukalon kärkeen asti, muissa sormissa voit lopettaa siihen mistä sormi alkaa. Hiero siis koko kämmenen alue.
 5. Nipistä sitten oikean käden peukalolla ja etusormella vasemman käden peukalonhankaa. Tarkoitus on, että tunnet sormesi ihon läpi. Ota oikein kunnolla kiinni ja painele ja hiero peukaloa ja etusormea toisiaan vasten. Se voi sattua ihan kohtuulllisesti, joten tee vähän varoen. Itse käyn yleensä vielä sitten kaikki sormien välit samalla lailla läpi, mutta sitä ei alkuperäisessä Carolynin ohjeessa ole.
 6. Käy sitten läpi oikea käsi vastaavasti.

Ja sama vielä videona:

Carolyn sanoo, että jos tätä käsijumppaa tekee pari kertaa päivässä molemmille käsille, niin neljän viikon sisään pitäisi alkaa näkyä mukavia tuloksia sekä käsien ulkonäössä että siinä, miltä kädet tuntuvat. Itse teen tätä jumppaa monesti muiden hommien ohessa. Kokouksessakin saatan napata sormukset pois käsistä ja jumpata käsiä samalla, kun seurailen keskustelua. Toivottavasti tämä ei häiritse kenenkään kollegaparan keskittymistä 🙂 Omat käteni ovat aika mukavassa kunnossa, mutta olen tämän Carolynin jumpan lisäksi kyllä myös mikroneulaillut kämmenselkiä ja tehnyt vähän ankarampaakin käsijumppaa.

3 ajatusta artikkelista “Carolynin käsien hierontaohje suomeksi

 1. pikkymyinen

  Hei! Olit joskus aikaisemmin julkaissut postjuauksen, jossa oli nenäjumppaohje. Siinä etusormia pidettiin sierainten päälöä mutta itselleni jäi vähän epäselväksi että pitääkö sitte puhaltaa nenän kautta vai miten?

  Vastaa
 2. Minx

  Tarkoitat varmaan tätä postausta: http://kasvojenkohotus.blogit.fi/nena-soreammaksi/ Tuossa jumppaliikkeessä on tarkoitus höristää sieraimia niin kuin hevonen 🙂 Eli laajennetaan sieraimia ulospäin. Joillakin se onnistuu luonnostaan, joillekin se on tosi vaikeaa. Ilmeisesti kaikilla ei välttämättä edes ole juuri niitä lihaksia, mitä tähän tarvitaan (kasvolihaksia voi puuttua tai ne voivat olla vähän eri paikoissa eri ihmisillä) tai sitten tarvitaan harjoittelua, että tuon oppii tekemään.

  Mutta siis ideana on se, että sormilla ikään kuin litistetään sieraimia kevyesti kiinni ja samalla ”höristetään” sieraimia auki. Toivottavasti pääset jyvälle siitä, mitä tarkoitan 🙂 Hengitys ei tähän liity mitenkään, paitsi niin että minä ainakin pidätän vaistomaisesti hengitystä tuota tehdessä ja jos ei välillä hengitä, niin alkaa pyörryttää 😀

  Vastaa
 3. pikkumyinen

  Aivan aivan, kiitos selvennyksestä! 🙂 saa nähdä onnistuuko höristelyt..

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.