Kulmakarvojen muoto muuttuu iän myötä

Hmm, tämäpä kiinnostavaa. Taas yksi selitys siihen, minkä vuoksi nelikymppinen ei vaan näytä kaksikymppiseltä, vaikka olisikin hyvin säilynyt. Katsokaapa tässä kuvassa kulmakarvojen muotoa:Numerot kuvissa kertovat kuinka korkealla kulmakarvan yläreuna on viivaan nähden. Nuorella kulmakarvat ovat silmien sisäkulmista selkeästi alempana kuin vanhempana ja toisaalta silmien ulkonurkasta ne nousevat hivenen korkeammalle.  Kokonaisuudessaan nuorten kulmakarvat ovat toisaalta ”matalammalla” eli lähempänä silmää kuin venhempien naisten. Vanhemmilla naisilla kulmakarvat muuttuvat aika vaakasuoriksi; vain silmien sisänurkista ne ovat hivenen matalammalla. Tutkimuksessa vertailtiin kahta ikäryhmää: 20-30 vuotiaita naisia ja 50-60-vuotiaita naisia. Tutkimuksesta jätettiin pois naiset, joille oli tehty otsan alueelle kauneusleikkaus, laitettu botoxia tai jotka nyppivät kulmakarvojen yläreunaa.

Mitään selitystä tuloksille ei tässä artikkelissa annettu, tai ainakaan artikkelin abstraktissa, mutta pohdittiin että tässä voisi olla selitys sille, minkä vuoksi kauneusleikkauksissa ei aina saada silmää miellyttäviä tuloksia kulmakarvojen muodon ja sijainnin suhteen.

Aloin tietysti kiinnostuneena tiirailla omia kulmakarvojani, mutta en oikein ollut varma tuloksista 🙂 Jos oikein tarkkaan katson kulmakarvojen yläreunaa, niin onhan siellä hajakarvoja keskellä aika korkeallakin. Jos ne otetaan huomioon, niin sitten minulla on vielä ”nuorekkaat” kulmakarvat. Mutta jos niitä ei oteta huomioon, sitten olen vanhentunut tuolta osin. Pitäisi päästä lukemaan tuo alkuperäinen artikkeli ja katsoa selittävätkö tutkijat siinä tarkemmin sen, miten ovat kulmakarvoja mittailleet. Katsoin muuten myös tyttäreni kulmakarvoja ja hänellä ne ovat todella vaakasuorat. Tai… jälleen jos otetaan hajakarvat huomioon, niin ovat hyvinkin vinot. Olisko lukijoiden joukossa ketään n. 50-vuotiasta tai vanhempaa, joka voisi kertoa omien kulmakarvojensa tilasta? 😀

Lähde: E. Matros, J.A. Garcia, M.J. Yaremchuk (2009) Changes in Eyebrow Position and Shape with Aging. American Association of Plastic Surgeons Annual Meeting.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.