Lupa nauraa osa 2: Pysytään dekolteessa

Eli jatketaan unikurttujen estämistä dekolteen alueella, mutta tällä kertaa vimpaimien avulla! Siinä vaiheessa, kun huomasin jokisuiston dekolteessani, aloin etsiä keinoja sen estämiseen. Selällään nukkuminen oli tietysti yksi vaihtoehto, mutta alkuun se tuntui tosi ankealta ja inhottavalta ajatukselta. Minulla on ollut ihana ja turvallinen nukahtamisasento niin kauan kuin muistan: vasemmalla kyljellä, oikea käsi tyynyn alla. Siinä asennossa uni tulee hetkessä, jos on tullakseen ❤ Tuntui tosi vastenmieliseltä ajatukselta luopua tästä.

Tavoilleni uskollisena aloin siis perkata nettiä löytääkseni apuvälineitä jokisuiston kurissa pitämiseen. Yllättävän vähän niitä itseasiassa löytyi, mutta muutama ihan näppäräntuntuista ”vimpainta” tuli vastaan, kun googlailin sanayhdistelmällä ”decollete wrinkle”. Ensimmäisenä esiin pompahtaa Intimian Breast and Chest Pillow – Wrinkle Prevention For Your Cleavage And Comfort For Your Breasts. Kyseessä on hassu rintojen väliin yöksi laitettava tyyny, joka puetaan päälle aika lailla niin kuin rintsikat ja näyttääkin urheilurintsikoilta, joissa vaan ei ole kuppeja rintoja varten 🙂

Tyynyä mainostetaan myös, että se tekee nukkumisen mukavammaksi, jos rinnat ovat jostain syystä arat hormonaalisista syistä tai rintaleikkauksen takia. Imettävälle äidillekin tyynyn mainostetaan olevan mukava. Ehkä onkin, varsinkin isorintaiselle imettävälle naiselle(?). Itse en kyllä oikein osaa kuvitella, että tyynystä olisi ollut vauvan kanssa muuta kuin riesaa öisin.

Käyttäjien kokemukset tyynystä ovat (tietysti) positiivisia:

”My friend gave me your pillow as a gift after my cardiac surgery. It helped enormously with the healing process because it hurt so much to sleep on my side. The pillow gave me comfort and eased my pain. It should be given to all cardiac surgery patients.” Denise E.

Eli sydänleikkauksen jälkeen kyljellään nukkuminen oli kivuliasta ja tyyny auttoi nukkumaan paremmin.

”It really works, if I don’t use it, I get wrinkles on my chest, I love it!!!”  Irene S.

Siis tyyny auttaa jokisuiston estämiseen.

”I am very grateful to you for designing such a wonderful and easy to use product. I used the pillow right after breast reduction surgery to make it easier to turn from side to side; I am thin and the change was a challenge at first. The pillow was a huge help and I am very grateful. The surgery was so successful that I really do not need the support now.” Teresa W.

Rintojen pienennysleikkauksen jälkeen tyynyn kanssa oli helpompi kääntyä kyljeltä toiselle. Vastaavan tyyppinen kommentti oli rintojen suurennusleikkauksesta.

No, käyttäjäkokemuksia voi tietysti webbisaitille naputella kuka tahansa hihasta, hatusta tai jostain muualta, joten piti kurkistaa, mitä Essential Day Span foorumeilla asiasta keskustellaan. Tulos oli kyllä aika heikko. Ainoa kommentti, johon todella voisin ajatella luottavani, oli negatiivinen – jokisuistoon ei vaikuta tyynyn käyttäminen rintojen välissä. Muihin ongelmiin se toki voi auttaa. Oli palstalla hyvin positiivisiakin kommentteja, mutta EDS:ssä näkee kirjoittajasta kuinka tuore tapaus tämä on foorumeilla ja en oikein osaa luottaa sellaisiin, joiden kohdalla lukee ”new member” ja jotka hehkuttavat jotain tuotetta yltiöpäisesti tai moittivat jotain muuta. Hauskin kommentti foorumeilla oli kyllä tämä: ”Just bunch up your covers and stuff them between your breasts right before you go to sleep. No wrinkles in the morning”. Eli ryttäähän peittosi mukavasti ruttuun ja asentele rintojesi väliin ennen nukahtamista – kas siinä ryppyjenestovimpain. No, en kyllä oikeasti usko, että tuo kamalasti auttaa, mutta kokeilkaa joku ihmeessä ja raportoikaa! Isorintaisilla ja levollisesti nukkuvilla se voisikin ehkä toimia.

Vastaavia tuotteita löytyy myös Chestsavers-nimiseltä yritykseltä, mm. ihan tavallisen näköiset rintaliivit, joiden rakenteessa väitetään olevan jotain mullistavaa:

Mutta itse en muuten nukkuisi rintaliivit päällä. On ehkä kaupunkitarina, että rintaliivien käyttö lisäisi rintasyöpäriskiä, mutta minusta on kuitenkin aika loogista, että liivien painaumat ja häiriytynyt verenkierto rinnoissa, rintakehässä ja hartiaseudulla on jollain lailla vahingollista keholle. Aiheuttaako se sitten rintasyöpää, no, mene tiedä. Syöpäjärjestöjen sivuilla ainakin sanotaan, että ei aiheuta.

Toinen hauskan näköinen vimpaintyyppi on silikoninen (?) lätkä, joka laitetaan yöksi dekolteen alueelle. Ainakin BeautifulChest myy tällaisia:

Mutta mutta, tyrmäävä lausunto EDS:ssä: ”…sorry to say they’re ”new improved” version is seriously flawed, worse than the original: too sticky, leaves marks on the edges, so on.” Eli ei toimi, on liian tahmea, jättää dekolteehen jäljet lätkän reunojen kohdalle, kun lätkän aamulla ottaa pois.

Vähän erilainen, mutta vastaavasti toimiva lätkä löytyy ChestWrinkleltä. Se on ilmeisesti paksuhko (silikoninen?) tyyny, joka liimataan rintaan kiinni:

Tästä en pikahaulla löytänyt mitään käyttäjien kommentteja.

Summa summarum ainakin itselleni tästä pienimuotoisesta tutkimuksesta oli, että parasta vaan opetella nukkumaan selällään. Joihinkin erikoistapauksiin (kuten leikkauksen jälkeen tms.) rintojen väliin asenneltava tyyny voi olla oiva apuväline, mutta jos haluaa hidastaa jokisuiston muodostumista, kaikkein paras keino on yksinkertaisesti löytää mukava asento, jossa nukkua selällään. Tai! Aina voi elää tyytyväisenä jokisuistonsa kanssa, onnellisesti kyljellään siinä maailman parhaassa nukkuma-asennossa yönsä tuhisten.

2 ajatusta artikkelista “Lupa nauraa osa 2: Pysytään dekolteessa

 1. TyhjäSointu

  Hei!

  Ihan utelijaisuudestani näitä vanhempia tekstejäsi selailin ja tätä lukiessani tuli mieleeni kysyä, että tiedätkö miten tuo rintaliivien käyttö öisin vaikuttaa? Olen ainakin itse lueskellut esim. suomalaisten laihdutusfoorumien keskusteluista, että kun kiloja lähtee niin tuo rintaliivien käyttö öisin vähentäisi riippurintojen syntymistä, sillä iho kiinteytyisi nopeammin? Mahtaneekohan pitää paikkaansa vai liekkö pelkkää legendaa?

  Ajattelin vain kysyä, kun itselläni ei tuo ihon reagointi venytyksiin ja löysyyteen ole vielä pieneen pääkoppaani iskostunut 🙂

  Vastaa
 2. Minx

  Minulla ei oikein ole tästä mitään luotettavaa tietoa. Tiedän että ennen vanhaan synnytyksen jälkeen on ollut tapana sitoa vatsa (siis kietoa joku kangas suht tiukalle vatsan ympärille) ja sanovat, että se ei ole ollut ollenkaan huono tapa, vaan on edesauttanut vatsan venyneen ihon palautumista ennalleen. Tätä vasten tuo laihdutuksen aikainen rintaliivien käyttö ei välttämättä ole ollenkaan huono idea.

  Toisaalta sitten olen lukenut myös keskustelua siitä, että jos käyttää rintaliiveja jatkuvasti (tyyliin yötä päivää), niin siitä voisi seurata rinnan sidekudoksen heikkenemistä, koska sidekudos ei saa luonnollista liikettä ja sitä kautta tavallaan stimulaatiota pysyä tukevana. Ja sitten tästä voisi seurata rintojen riipahtamista. Tämän tiedon totuudenmukaisuuteen en osaa ottaa kantaa.

  Anekdoottina voin kertoa, että itselläni on B/C-kupin rinnat, jotka ovat edelleen (kahdesta piiiitkästä imetyksestä huolimatta) samassa kunnossa kuin nuorena aikuisena, ja itse olen aina vihannut rintaliivien käyttöä ja käyttänyt niitä ainoastaan julkisesti esiintyessäni, koska hartiani kipeytyvät liivien olkaimista. Eli minun sidekudokseni ovat ainakin saaneet paljon luonnollista liikettä vuosien mittaan 😀 Ja tämä sitten voisi tietenkin tukea sitä, että liivien käyttämättömyys ei ainakaan ihan hirveän huono asia ole.

  Mutta kuvittelisin, että aika tärkeä seikka vaikuttamassa rintojen riipahtamiseen on se, miten paino vaihtelee vuosien mittaan. Minä olen pysynyt aika tasaisesti muutaman vaihtelukilon sisällä koko aikuisikäni eli nopeita painonvaihteluita ei ole ollut kumpaankaan suuntaan ja sitä kautta ihon venymistä, joka varmaankin on aika iso vaikuttava tekijä.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.