Ledivalo ihon nuorentamisessa

Minun on pitänyt kirjoitella jo pitemmän aikaa artikkeli ledivalon käytöstä ihon nuorentamiseen, mutta kun asia on aika monimutkainen ja jutun kirjoittaminen vaatii melkoista taustatyötä, niin enpä ole päässyt asiassa vielä kovin pitkälle. Tässä kuitenkin teille jotain maistiaisia:

Haavojen paranemisen nopeuttamiseen on jo yli 40 vuoden ajan käytetty tietyn aallonpituuden ledivaloja, lähinnä punaisen eri ”sävyjä”. NASA ainakin on tätä tutkinut ja toki muutkin. 2008 sitten saksalaiset tutkijat innostuivat ihmettelemään, josko sama temppu auttaisi myös vanhenevaa ihoa uudistumaan, ja kyllä, auttaahan se. He saivat aikaan jo yhdeksässä viikossa positiivisia muutoksia ihossa käyttämällä 600-720 nm ledivaloa päivittäin (ks. kuvat artikkelissa) ja aika ällistyttäviä tuloksia vajaassa vuodessa:

Miksi ledivalo sitten nuorentaa ihoa:

”By changing the molecular structure of a glue-like layer of water on elastin, the protein that provides elasticity in skin, blood vessels, heart and other body structures. Figuratively speaking, the light strips away those water molecules that are involved in the immobilization of elastin, gradually restoring its elastic function and thus reducing facial wrinkles.” (ScienceDaily)

Ledivalo siis muuttaa ihon elastiiniin liittyvän, liiman kaltaisen, vesikerroksen molekyylirakennetta ja täten palauttaa elastiinin joustavuutta, minkä johdosta sitten ihon rypyt vähenevät. Lyhyt artikkeli tästä löytyy myös YLE:n tiedesivuilta.

Samaiset tutkijat ovat jatkaneet tutkimustaan ja huomanneet, että kun ledivaloon yhdistää vihreän teen(!), niin vaikutus eikun paranee vaan – kymmenkertaistuu itse asiassa! Huh. Jo kuukaudessa tuli hyviä tuloksia ja alla olevassa kuvassa näkyvät kymmenen kuukauden itsehoidon tulokset:

Aika ällistyttäviä tuloksia, eikös? Jos mietitte näitä kuvia katsoessa samaa asiaa kuin minä, niin kyllä, minustakin näyttää siltä, että molemmissa kokeissa olisi sama henkilö ja on hassua, että molemmat kuvat näyttävät olevan samalta puolelta kasvoja, mutta silti vähän erilaisia. Selitys voisi olla se, että he ovat tehneet kokeen oikeasti toiselle puolelle kasvoja, mutta sitten kääntäneet kuvat peilikuviksi, jotta eri kokeiden tuloskuvia on helpompi verrata keskenään.

Aiheena tämä on minusta ihan älyttömän kiinnostava – onhan tässä taas yksi todellakin ei-invasiivinen tapa hoitaa ihoa, verrattuna kaikenmaailman happokuorintoihin sun muihin, saati sitten leikkauksiin. Ja verrattuna myös mikroneulaukseen, joka sekin jo on aika ystävällinen tapa hoitaa ihoa.

Miten tätä mullistavaa hoitoa sitten voisi saada? No, ihon ledihoitoja löytyy kauneushoitoloista jonkun verran jo Suomessakin ja erilaisia kotihoitovempaimiakin löytyy, mutta niitä ei taida olla Suomessa tarjolla, ainakaan en ole törmännyt. Netistä tilaamalla niitä kyllä saa. Kertoilen aiheesta lisää, kunhan pääsen tutkimuksissani pidemmälle 🙂

Lähteinä käytetty linkkien lisäksi:

Sommer et al. (2008) From Microtornadoes to Facial Rejuvenation: Implication of Interfacial Water Layers. Crystal Growth & Design.

Sommer et al. (2009) Facial Rejuvenation in the Triangle of ROS. Crystal Growth & Design.

12 ajatusta artikkelista “Ledivalo ihon nuorentamisessa

 1. Katri

  Filorgalla on Led-valolaite, ihonetistä saa. Eikä tää oo mikään mainos, vaan oon ite joskus ihmetellyt laitetta heidän sivuillaan. Satu Silvo käyttää ko. Laitetta. Iltalehdessä oli joskus juttu.

  Vastaa
 2. Minx

  Kappas, Suomessakin on siis myynnissä näitä laitteita. En ole tutustunut tähän aiemmin. Itsekin kuulisin mielelläni käyttökokemuksia.

  Vastaa
 3. Juli

  Hei! Blogisi on todella mielenkiintoinen ja olen itse harkinnnut kasvojumpan aloittamista.
  Ongelmaksi vain tulee etten tiedä mikä jumppa sopisi minulle parhaiten. Mietin osaisitko suositella jotain tiettyä jumppaa?

  Kasvojeni suurin ongelma-alue on roikkuvat posket vaikka olen vielä melko nuori. Haluaisin siis saada korkeammat poskipäät tai edes vähän fitimmät noista taikinaposkista.. Mutta onko silti suositeltavaa että tekee jumpista KAIKKI liikkeet vaikka on vain yksi ongelma-alue?

  Toinen ongelma on se että aknesta parannuttuani en tykkää koskea kasvoihini sormillani. Aika monessa jumpassa on osana ilmeisesti ihon venyttäminen ja muu sellainen mitä en ollenkaan halua tehdä. Tämä voi kuulostaa oudolta mutten haluaisi jumppaa jossa puututaan ihoon sen suuremmin. Onko olemassa jumppaa jossa korkeintaan pitää vähän käyttää vastusta vaikka kämmenillä muttei venytellä ihoa sen suuremmin?

  Kiitos kovasti jos sinulla on joskus aikaa vastata tähän! Blogisi on yksi suosikeistani 🙂

  Vastaa
 4. Elmeri

  Löysin blogin, jossa kirjoittaja on tyytyväinen Filorgan Lumitherapistiin. Pienellä googlailulla laitetta näyttää olevan myytävänä englantilaisilla ja ranskalaisilla myyjillä vajaan parinsadan euron hintaan ja extravoiteetkin (ledin kanssa käytettävät) ovat paljon halvempia kuin meitillä Suomessa.
  http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&ved=0CGUQFjAF&url=http%3A%2F%2Fbusinessdress.blogspot.com%2F2012_10_01_archive.html&ei=AH-KUcwzxabgBNyRgIgN&usg=AFQjCNElD67thZ1iG9a_kzoYwA9knjlt7Q&bvm=bv.46226182,d.bGE

  Vastaa
 5. Minx

  Hei Juli! Kyllä kannattaa aina jumpata koko kasvoja. Toki paikallisestikin voi jumpata, mutta joskus sillä voi saada aikaan vähän omituisia lopputuloksia, jos lihakset reagoivat hyvin jumppaan ja sitten ympäröivät lihakset eivät olekaan niin hyvässä kunnossa. Kyse on vähän samanlaisesta asiasta kuin jos vaikka jaloissa jumppaisi lähinnä pohkeita – tuloksena voi olla erikoisen malliset sääret 🙂 Toisaalta, tällainen ”vahinko” on kuitenkin ohimenevää: jos jumpan lopettaa, niin lihakset hiljalleen palaavat ennalleen. Kasvot kun kuitenkin ovat koko ajan näkösällä, niin voi tietysti kenkuttaa enemmän, jos jonkun aikaa on vähän eksoottisen näköinen 😛 Aika moni tosin varmaan tekee jumppaa paikallisesti ja ehkä saa sillä ihan hyviä tuloksia ilman mitään erikoisia ”efektejä”. Mutta itse siis suosittelen kyllä sitä, että jumppaa ihan koko nassua.

  On tosi vaikea suositella poskiin mitään erityistä jumppaa 🙂 Ainakin vakiosuosikkini Carolyn’s Facial Fitness (CFF) ja FlexEffect ovat molemmat oikein hyviä tähän. Et sinä ole ainoa, joka ei tykkää ihoaan hirveästi hiplailla, tosi monesta se on epämiellyttävä ajatus. Näistä kahdesta jumpasta FlexEffectissä on ehkä enemmän sellaista variaatiota, jossa ei ole pakko venytellä tai silitellä ihoa, vaan voi käyttää enemmänkin käsillä painamista jumpan apuna.

  Kiva kuulla että tykkäät blogistani 🙂

  Vastaa
 6. Minx

  Elmeri, muistankin nyt, että BusinessWoman on kirjoitellut käymistään hoidoista ja tosiaan tuosta ledihoitolaitteesta. Äkkiä katsoen laite näyttää samalta kuin Katrin linkkaama ja kun katsoin Filorgan omia suomenkielisiä sivuja, niin ei siellä ainakaan mainittu kuin yksi malli.

  Noissa laitteissahan on tosi iso merkitys sillä, minkä tehoisia ne ovat ja mitä aallonpituuksia käytetään. Olisi tosi kiva tästä kirjoitella juttu, mutta asia on ilmeisesti paljon monimutkaisempi kuin mitä luulisi, ja laitteita on todella vaikea vertailla keskenään, mm. koska valmistajat eivät useinkaan ilmoita samoja tietoja. Valitettavasti en osaa sanoa tuohon Filorgan laitteeseen yhtään mitään 😦 Essential Day Spassa on keskusteltu eri laitteista ja niiden ominaisuuksista, mutta en muista Filorgan nimeä siellä nähneeni, tai ehkä ei vaan ole sattunut silmään.

  Vastaa
 7. Tiuku

  Menin ostamaan tuon Filorgan laitteen ja tilasin sen hintavertailun jälkeen Ranskalaisesta nettikaupasta (osaamatta ranskaa), hinta oli muistaakseni 199€. Jos joku on aikeissa tilata laitteen, kandee huomata, et mukana tuleva ”rasvatuubi” on vain kokeilupakkaus eikä riitä kovin moneksi viikoksi.
  Olen nyt käyttänyt laitetta pari viikkoa (n. joka toinen päivä) ja aivan kuin ihon pinta olisi hiukan tasoittunut ja olisi ”kuulaampi”. Juonteissa/ silmäen ole vielä havainnut muutoksia. Voihan olla, että haluan nähdä positiivisia muutoksia..
  Migreenin taipuvaisen on hyvä huomata että värivalo on kirkas, eikä silmien kiinni pitäminen paljoa auta (jos liikuttaa laitetta silmien lähellä). Osan aikaa värivalo myös vilkkuu ja ainakaan minun silmät ei tykkää sinisestä vilkkuvalosta. Pientä tuntemusta kuten lämmintä kihelmöintiä on tuntunut joskus käytön jälkeen poskissa.

  Vastaa
 8. Hemmo Utti

  Mielestäni oikealla ravinnolla saa kaikkein parhaimman tehon. Olen 56 vuotias mies ja kasvoissani ei ole ryppyjä muualla kuin otsalla silmien välissä ja molempien poskien naururypyt. Eli todella vähän. Olen alkanut myös yrittää päästä näistäkin rypyistä eroon. Eli aloitin syömään Preloxia, sekä nestemäisiä Damiana, Gingseng, Kaurauute ja Gingo aineita. Sekä lisäksi Goji marjajauhetta. Erästä muuta jauhetta en kerro koska sen saatavuus on välillä vaikeaa. Näitä käyttäessäni olen huomannut jopa näiden ryppyjen pienentyneen huomattavasti. Lisäksi en tupakoi en käytä alkoholia ja elin tavat ovat hyvät. Syön riittävästi marjoja, hedelmiä ja vihanneksia. Nukun riittävästi, liikun ja ulkoilen. Myös stressi vaikutta ihmisen kokonaishyvinvointiin. Lisäksi on myös hyvä saada proteiinia. Kaikille oikein hyvää ja elämäniloista hyvinvointia!

  Vastaa
 9. kasvojenkohotus Kirjoittaja

  Ravinnolla on kyllä suuri merkitys! Juuri luin kuinka esimerkiksi raakaravinnosta imeytyvät vitamiinit sun muut paljon paremmin kuin kypsennetystä. Toisaalta pelkkä ravinto ei riitä ylläpitämään lihaskuntoa sen kummemmin kasvoissa kuin muuallakaan kropassa. Eli kokonaisvaltaisesti olisi hyvä omaa kroppaansa (ja päätänsä!) ajatella ja hoitaa ja helliä – hyvällä ravinnolla, sopivalla määrällä liikuntaa, nukkumalla ja nauttimalla elämästä, juuri siis niin kuin Hemmo sanot 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.