”Ryppysodassa siliää vain lompakko”

… todetaan Tiede-lehden artikkelissa. Se on aika kiva juttu, joskin jo vähän vanha (vuodelta 2007), mutta koska suomeksi on tosi vähän tarjolla ryppyvoiteista muuta kuin mainostekstiä, suosittelen tutustumaan. Lisää samasta aiheesta löytyy Terveyskirjaston ryppyvoideartikkelista, joka sekin tosin on vuodelta 2009.

Jos näitä kahta artikkelia lyhyesti tiivistää, niin pääsanoma on se, että turha haaskata rahaa ryppyvoiteisiin. Tretinoiini (A-vitamiinihappo) on ainoa ryppyvoiteissa käytetty ainesosa, jonka toiminnasta on näyttöä näiden artikkeleiden mukaan. A-vitamiinin lempeämpien muotojen ei sanota tehoavan ryppyihin. C-vitamiinille vähän näytetään vihreää valoa, mutta samaan hengenvetoon sanotaan, että sen ongelmana on huono säilyvyys, sama ongelma siis kuin muidenkin antioksidanttien kohdalla.

Noh, mitä tästä siis jäi käteen: varmaan aika lailla sama, kuin mitä olen täällä blogissa muutenkin kirjoitellut: A- ja C-vitamiineja kannattaa käyttää, jos jotain ryppyvoiteita naamaansa tällää 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.