Sähköshokkeja nassuun!

Koska olen viime aikoina ollut ihan säälittävän hidas kirjoittamaan blogitekstejä, turvaudun nyt uusiokäyttämään kommenttiboksiin kirjoittamiani vastauksia. Ovatpahan ehkä vähän paremmin näkösällä kuin siellä kommenttiboksissa ja päätyvät ehkä useamman luettavaksi.

Lukijani siis kysäisi, mitä olen mieltä Tvinsin tarjoamasta Ageless Wonder -laitteesta ja muista vastaavista sähköimpulssin avulla kasvojen lihaksia jumppaavista laitteista. Omat ajatukseni näistä ovat vähän ristiriitaisia. Yhdellä tuttavallani ilmeisesti on tämä laite (en ole nähnyt sitä, mutta hän on kuvaillut millainen se on ja miten sitä käytetään, joten luulen että on kyse samasta laitteesta). Tuttavani on tykännyt siitä kovasti ja on itse sitä mieltä, että on saanut hyviä (joskaan ei dramaattisia) tuloksia. Minä olisin kovasti kaipaillut häneltä ennen-jälkeen -kuvia todistuskappaleeksi, mutta eipä hän sellaisia ole ottanut 😦 Hän itse kertoo käyttävänsä laitetta esim. silloin tällöin työpäivän aikana. Hän työskentelee hyvin pienessä toimistossa, eikä työ ei kauhean intensiivistä, joten tällainen on aina joskus mahdollista 🙂 Tunteroinen menee, kun koko kasvot käy läpi ja peili olisi hyvä kaveri, että näkee, että lihakset liikkuvat kunnolla. Eli ei tätä todellakaan ihan minkä vaan työn sivussa käytetä eikä jatkuvasti voi sitä tehdä.

Penkaisinpa sitten nopsaan sekalaisilta foorumeilta tässä että mitä muita käyttäjäkokemuksia laitteesta löytyy. Joku raportoi kulmien välin kiukkurypyn pienentyneen muutamalla käyttökerralla (noh, aika lailla vastaavaan pääsis kyllä pienellä hieronnalla ja teippaamalla rypyn sileäksi yön ajaksi). Tismalleen sama kommentti löytyi kyllä toisestakin ketjusta – hitsit kun aina epäilyttää, että onko kyseessä piilomainonta, kun tällaista näkee. Eihän se välttämättä sitä tietysti ole, ehkä vaan halua jakaa omia kokemuksia toisille. No, enpä sitten onnistunutkaan löytämään enempää kotimaisilta foorumeilta ja luottofoorumeiltani Essentian Day Spassa en löytänyt juuri tähän laitteeseen liittyvää mitään keskustelua. Siellä kyllä jotkut ihmiset vannovat vastaavien laitteiden nimeen. Yleisesti mainitaan Tua Viso; saman firman Tua Tre’nd on hyvin samankaltainen kuin Ageless Wonder. Olikos muuten Riollakin tarjolla taannoin joku tällainen laite? Hämärästi muistelen jotain sellaista. Rion laitteitahan myyvät ainakin Stocka ja Anttila.

Vallan mainiosti voin itse uskoa, että näistä laitteista on jotain hyötyä. Vastaavia sähköhoitoja tarjoavat kosmetologitkin. Kuinka paljon hyötyä sitten todellisuudessa niistä saa, se on toinen asia. Oikeastaan ainoa argumenttini tähän liittyen on se, mitä kehonrakentajatkin sanovat: lihaksia sähköimpulssien avulla liikuttavia laitteita on ollut markkinoilla jo pitkään, mutta edelleen vakavastiotettavat kehonrakentajat rehkivät salilla. Jos “sähköhoitolaitteista” olisi todellista etua lihasten kasvuun, kehonrakentajat (siis ne jotka kilpailevat), ihan varmasti käyttäisivät niitä, vaan eivätpä käytä. Minun logiikkani mukaan kasvojen lihakset eivät olet sen kummempia kuin muutkaan lihakset, ergo: vanhanaikainen jumppa on tehokkaampaa kuin sähköshokit. Ihon kuntoon tosi sähkövirta auttaa (mutta niin auttaa jumppakin :).

Lisäksi voi olla, että eri laitteilla on eroja. Tua Viso mainostaa, että se on 2008 voittanut jonkun palkinnon ja että se on saanut riippumattomassa testissä 10/10 pistettä. Mutta … ei nää omalla webbisivulla olevat mainokset nyt oikein minua vielä vakuuta 🙂 Kalliimpi laite se kuitenkin on: Tua Vison kallein versio maksaa 251 puntaa (mitäs siitä tulee euroissa, kolmisensataa vai ylikin). Ageless Wonder maksaa n. 120 eur. Tällä kalleimmalla Tua Visolla hoitoaika kestää 15 min ja tuloksia luvataan 2-6 kuukaudessa, kun laitetta käyttää 5-7 kertaa viikossa (riippuu myös siitä, missä lähtökunnossa kasvojen lihakset ja iho ovat). Ageless Wonderista en oikein saanut selvää kuinka kauan perushoito-ohjelma kestää. On tosi vaikea tietää, onko esimerkiksi näillä kahdella laitteella mitään käytännön eroa – aika monestihan käy niin, että hienosta kalliista vehkeestä tehdään halpisversio. Ja joskus nuo halpisversiot ovat ihan yhtä hyviä. Ja aina eivät ole 🙂 Mene tiedä.

Vakiovalituksenaiheeni on myös se, että ns. ihmevempaimia (joiksi nämäkin vehkeet kaikessa ystävyydessä lasken 🙂 mainostavat saitit aina laittavat näytille ennen-jälkeen -kuvia, mutta näiden kuvien luotettavuus on aika kyseenalaista. Kuvat ovat niin pieniä, että niistä ei saa mitään selvää, ja lisäksi näyttävät aika pahasti photoshopatuilta. Voi olla että tämän laitteen kyseessä ollessa ne ovat kuitenkin ihan aitoja! Mutta jos ovat, niin miksei tarjolla ole ihan kunnollisia kuvia, joissa muutoksen voi oikeasti todeta omin silmin? Niin kuin vaikkapa dermarollauksesta on tarjolla (osa kyllä on tosi epäluotettavia, mutta hyviäkin kuvia löytyy). Ageless Wonderin kohdalla varsinkin kuvat ovat tosi aneemisia. Tua Vison sivuilla sentään on reippaat määrät tekstiä ja kuvatkin tuntuvat luotettavammilta (mutta edelleen ovat tosi pieniä).

Minä henkilökohtaisesti siis jumppaan mieluummin, koska olen itse nähnyt, että se todella tuottaa tuloksia. Mutta kaikki eivät tykkää jumpata (vaikkapa tuo tuttavani) joten ehkä heille tällaiset laitteet ovat ihan passeleita, vaikkeivät olisikaan yhtä tehokkaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.