Venyttelyllä eroon hamsterinpusseista?

Olen tässä tuota otsikon mukaista asiaa tutkaillut viime aikoina, kun olen saanut päähäni, että kireät kaulan alueen lihakset voisivat olla yhtenä syynä leuan alueen pussituksiini. Yritin hakea hyviä venytysliikkeitä kotoani löytyvästä kasvojumppakirjallisuudesta – tässä tuloksia:

FlexEffect

FlexEffectissä ei oikein kaulan venyttelyyn suoranaisesti liikkeitä ole. Yleisesti ottaen FlexEffect ei vaan ole oikeastaan minkään sortin venyttelyä sisältävä ohjelma, joskin jotkut silmän alueen liikkeet varmaan venyttävätkin lihaksia muun harjoituksen lisäksi. Sinänsä tässä jumpassa on kyllä hyviä liikkeitä kohentamaan leuan ja kaulan seutua, mutta juuri venyttelyyn ei siis oikein FlexEffectistä löydy apuja.

Carole Maggio: The new Facercise (julkaisuvuosi 2002)

Tästä jumpasta on useampi versio, siksi pitää julkaisuvuosi erikseen mainita. Facercisesta on yksi lukijani kommentoinut, että tämän jumpan ”perusilme” voisi olla kaulan ja leuan alueelle edullinen, kun vaikkapa kaulaa venyttelee. Perusilme näkyy esim. Jaw Toner -liikkeessä, eli huulet käännetään ”hampaiden päälle”. Sitten siitä voi vaikkapa kääntää päätä sivulle tai taaksepäin ja hakea mukavaa venytyksen tunnetta. Tässä minulla löytyvässä kirjassa on liike nimeltä The Neck and Chin Toner, joka on yhdenlainen versio siitä, että päätä käännetään taaksepäin ja kaulaa venytetään siinä samalla. Tässä liikkeessä on aika kiva fiilis siitä, että jos ei muuta tapahtuisikaan, niin ainakin kaulan seudun yleiset kireydet vähenevät.

Barbara Cartland & Elinor Glyn: Keep Young & Beautiful

Tätä kirjaa en olekaan pitkään aikaan silmäillyt! Olipa hauskaa taas lueskella sitä. Elinor Glyn jakaa kasvojen alueen neljään osaan, kaulaan, leuan seutuun, keskikasvoihin (alue suusta kulmakarvoihin) ja otsa-pääläkialueeseen (kulmakarvoista niskaan), ja sitten kuvailee kuhunkin alueeseen liittyvät liikkeet. Tästä kirjasta kyllä löytyy oikein näppäriä leuan  ja kaulan alueen jumppaliikkeitä, mutta ei tietoakaan venytyksestä 😦

Eva Fraser’s Facial Workout (1991)

Tässä ohjelmassa on mukana lämmittelyliikkeinä ihan perusliikkeitä kaulan alueen venytykseen, siis tyyliin ”taivuta päätä eteen, taakse, molemmille sivuille”. Mutta ei mitään sen kummempaa.

Juliette Kando: Natural facelift

Kandolta löytyy jännä yhdistelmä kaulan venytyksestä ja samanaikaisesta hieronnasta/silittämisestä (exercise no. 24). Tätä liikettä tehdessäni huomasin, että jo ihan pelkästään se, että kääntää päätä sopivasti taaksepäin niin, että kaulan alue kiristyy, ja sitten siinä samalla hieroo kaulaa ylhäältä alaspäin, tuntuu aika kivasti kaulan alueen lihaksissa. Ei se kyllä ehkä venytä, mutta ei yhtään siis hassumman tuntuinen juttu kuitenkaan. Huomasin siinä hieroessani kaulaani myös sen, että kaulan renkaat tuntuvat kaulan sivuilla aika selvästi. Hmm! Keskellä edessä niitä ei juurikaan tunne. Täytynee siis jatkossa satsata enemmän kaulan sivujen silittelyyn ja hierontaan. Mutta ei siis oikein venytysapua löytynyt tästäkään jumpasta.

Carolyn’s Facial Fitness

Carolynilla on muutama aika mukava liike, joita en ole viime aikoina tehnyt lainkaan, kun olen vaan flexannut (siis jumpannut FlexEffectin mukaan) ahkerasti. Carolynin perusjumppaan kuuluvat Jowl Lifter (liike nro. 27) ja Neck Firmer (nro. 28) molemmat tuntuvat aika makeasti kaulan seudulla ja sekä jumppaavat että venyttävät lihaksia samaan aikaan. Jumpan bonusliikkeenä oleva Jowl Eliminator on vielä vähän puhtaammin venytysliike, ja se on tarkoitettu nimensä mukaisesti juurikin hamsterinpussien poistoon. Se on aika näppärä ja tehokkaan tuntuinen liike, ja venyttää kyllä mukavasti kaulan aluetta. Jostain syystä vaan en itse tykkää kovin paljoa liikkeestä 😀 Mutta tätä täytyy kyllä miettiä, että josko ottaisi taas omaan jumppaohjelmaan mukaan.

Method Putkiston 3D Luonnollinen kasvoklinikka

Tähän kirjaan panin toivoni, kun venytysliikkeitä etsin 🙂 Putkiston jumpat kun kaiken kaikkiaan perustuvat pitkälle lihasten venyttelyyn. Mielestäni se on tosi tärkeä asia ja ihan liian vähän yleensäkin ottaen jumpissa otetaan venyttelyä mukaan, saati sitten kasvojumpissa. Vähän kuitenkin petyin nyt juuri tämän leuka-kaulalinjan suhteen Putkistoon. Jumpasta sinänsä löytyy aika monenlaisia liikkeitä kaulan ja niskan seudulle ja kaikki nämä kyllä yhdessä voisivat vaikuttaa juuri leuan seutuun hyvinkin tehokkaasti. Minulla oli kuitenkin hakusessa joku yksittäinen ”kuningasliike”, joka ratkaisisi kaikki ongelmani, varsinkin yhdistettynä FlexEffectiin, jonka mukaan siis tällä hetkellä jumppaan, ja eipä siis tällaista löytynyt Putkistosta.

Höh. Vähän laihaksi jäi saaliini. Pitäisi kai saada aikaiseksi käydä siellä fysioterapeutilla vihdoinkin ja yrittää siellä lypsää mahdollisimman paljon tietoa irti samalla, kun purentaongelmaani selvitellään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.