Älä tee niin kuin minä teen…

…vaan mene ajoissa lääkäriin, jos on ongelmia 🙂 Tyttäreni väittää, että olen lääkärikammoinen, mutta se ei kyllä pidä lainkaan paikkaansa. Menen lääkäriin ihan mielelläni, jos minulla on joku vaiva, jonka uskon lääkärin voivan ratkaista. Mutta… en ollenkaan tykkää ajan ja resurssien haaskauksesta – en omani enkä lääkärin. Siispä olen koko talven potenut atopiaani ajatellen, että kyllä se kohta hellittää, kunhan vaan hoidan paremmin ja löydän sen juuri oikean rasvan ja … Ei lääkäri tälle kumminkaan mitään voi, joten on ihan turhaa mennä lääkäriin.

Vaan toissapäivänä, kun kävin ihotautilääkärillä, niin hän oli kyllä eri mieltä kuin minä 😀 Kuulemma tuhansia on auttanut hänen määräämänsä hoito-ohjelma, joten pitäisi sen siis auttaa minuakin. Hienot Avènen ja Environin kasvovoiteet saan laittaa nyt vähäksi aikaa sivuun ja käyttää vaan kortisonia ja apteekin perusvoiteita, antihistamiinia pitää popsia ja takrolimuusia naamaan sitten jatkossa. Pestä pitää ongelmapaikat kaksi kertaa päivässä Ceridalin pesunesteellä. Okei, okei, uskotaan! 😀 Lähdin apteekista kotiin puoli kiloa painavan muovikassin kanssa. Katsotaan nyt mitä kahdessa viikossa tapahtuu silmieni ympäryställe ja otsalle – tällä hetkellä iho on niissä paksua ja sarveistunutta ja RYPPYISTÄ, niinku norsun nahka, samoin käsissäni. Mutta kuulemma kesään mennessä iho voisi taas olla normaali. Olispa ihanaa jos näin kävis! Näytän nimittäin kymmenen vuotta vanhemmalta, kun rypyt ja pussitukset ovat pahimmillaan.

No, tämän rasvakuurin kuurin loppumista odottaa siis, paitsi yks onneton Minx, myös mikroneulaus, voittamani kultanaamio ja Environin AVST 2 -kasvovoide, jonka ostin viime viikolla. Purkin sisältönä A-vitamiinia ihoa vähän ärsyttävässä muodossa (retinyylipalmitaatti) plus stabiilia C-vitamiinia (askorbyylitetraisopalmitaatti), joka ei hätkähdä rasvasta. L-askorbiinihappo (se tavallinen C-vitamiinin muoto) nimittäin ei tykkää rasvasta lainkaan, minkä vuoksi siitä tehdyn C-vitamiiniseerumin täytyy antaa imeytyä rauhassa ennen kuin laittaa kasvovoidetta.

Näistä Environin tuotteista mulle antoi vinkin lukijani, joka on itse niitä käyttänyt pitkään. Tuotesarja on tohtori Des Fernandesin kehittämä – siis sama mies, joka on ollut uranuurtaja mikroneulaustutkimuksessa. Tuotteissa A-vitamiini on siinä muodossa, että voiteita voi käyttää ympäri vuoden. Monia A-vitamiinipitoisia voiteitahan voi käyttää ainoastaan talvikaudella, koska niissä oleva A-vitamiinin muoto (retiini) herkistää ihoa auringolle.

Yks kasvojumppatulos muuten tässä odottaa julkaisemista! Tai … odottaa sitä, että uskon silmiäni 🙂 Ehkä joskus kuukauden päästä uskaltaisin jo tosissaan väittää, etten vaan kuvittele asiaa. Toivotaan parasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.