Mahdankohan katua tätä jälkeenpäin…

Rollasin nimittäin tänään pitkästä aikaa kämmenselkäni. Ihoni on niissä kohtuullisen hyvässä kunnossa (= ei superryppyinen), joten olen lähinnä yrittänyt muistaa rasvailla käsiäni ja lakannut kynsiä ja siinäpä käsien hoitoni sitten on ollutkin. No, nyt siis rollasin kämmenselät 0,25 mm neuloilla.

Mikäkö siinä mietityttää? No se ikuinen ongelmani: atopia… Minulla on nimittäin aina talvisin oikeassa kämmenselässäni ärtynyt atopialäiskä, joka viime aikoina on kukoistanut oikein perusteellisesti. Ehkä se parin viikon kortisonikuurilla katoaisi vähemmäksi, mutta enpä ole saanut aikaiseksi sille tehdä muuta kuin sipaista silloin tällöin kortisonia ihoa rauhoittamaan. Rollatessani alunperin ajattelin, että en rollaa kyseisen läiskän kohdalta lainkaan, mutta toisin kävi. Läiskää kutitti armottomasti ja niin vaan rolleri pyörähti läiskänkin yli moneen kertaan, ja kutinakin hetkeksi lieveni. Joo, lievenee kutina silloinkin, kun raapii oikein kunnolla, mutta siitä saa sitten aina maksaa myöhemmin pahentuneen ihottuman muodossa. Saa nähdä mitä tuo rollaus tekee – käykö vastaavasti niin, että läiskä vaan pahenee entisestään.

Oikeastihan ihottumaista ihoa ei todellakaan pitäisi rollata! En missään tapauksessa suosittele sitä muille. Esim. bakteerien määrä ihottumassa on paljon suurempi kuin terveellä iholla. Ja muutenkin se on oikeasti vastoin kaikkia ohjeita. Sen verran kuitenkin puolustan tätä älyvapaata kokeiluani, että läiskäni ei ole ihan ruvella, vaan sellainen punainen, kuiva ja ärtynyt, atoopikoille tuttu. Olen jotenkin itse pohdiskellut, että voisikohan rollauksen käynnistämä ihon paranemisreaktio tehota myös atopialäikkään…? Voi olla että teoriani on aivan älyvapaa. Lupaan kuitenkin kertoa tuloksista 🙂

Kokeilin muuten nyt ekaa kertaa Emlaa (lidokaiinia, löytyy apteekista tai Sarah Vaughterilta) ihoa puuduttamaan. En kämmenselkiä kyllä, vaan kasvoja. Neulasin nimittäin yksittäisellä neulalla kulmien välin pystyrypyt ja oikean suupielen unikurtun (tulee kyljellään nukkumisesta, huoh). Minulle tuo Emla tehosi kyllä loistavasti! Ilman sitä en olisi pystynyt lainkaan neulaamaan tuota suupieltäni ja kulmien välin kurtutkin olisivat tehneet tiukkaa. Nyt homma sujui ihan nätisti, jopa niin helposti, että vaarana on se, että neulailee ehkä turhankin roheasti! Eli jos testaatte Emlaa, niin olkaahan sitten varovaisia rollatessa, vaikkei se sattuisikaan.

Annoin Emlan vaikuttaa puolisen tuntia. Kulmien väliin laitoin puudutusvoiteen päälle muovikalvon, suupieleen vaan levitin voidetta ilman mitään kalvoa. Voide pitää puhdistaa iholta pois ennen rollausta. Itse vain pyyhin sen pois vanutupolla ja desinfioin ihon sen jälkeen, mutta voi olla että olisi kannattanut pestä iho ja sitten vielä desinfioida. Tuota lidokaiinia kun ei ole tarkoitus rollata ihoon sisään, niin kuin esim. jonkun seerumin kanssa voisi tehdä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.