Kohtauksia kasvojumppaajan perhe-elämästä

Ahkera kasvojumppaaja istuu makuuhuoneessa sängyn päällä ja jumppaa ankarasti. Ovi on raollaan. Ovesta kävelee sisään tytär: ”Äiti, ehtisitkö… Jaa, sinä kasvojumppaat.” Tytär jää tuijottamaan äidin jumppaamista ja alkaa hetken päästä nauraa hillittömästi. ”Äiti, näytät tosi hassulta, kun teet noin!” Tytär yrittää vääntää naamaansa samaan asentoon. Kasvojumppaaja yrittää kyetä jatkamaan jumppaamista, vaikka itseä naurattaa, ja yrittää olla välittämättä tyttären irvistelyistä. Tytär huvittelee aikansa tuijottamalla äitiään ja häipyy sitten huoneesta. Laittaa kohteliaasti oven perässään kiinni.

Ahkera kasvojumppaaja istuu makuuhuoneessa sängyn päällä ja jumppaa ankarasti. Raollaan oleva ovi aukeaa ja sisään ryntää poika, joka heittäytyy äitinsä viereen sängylle ja tuijottaa intensiivisesti äidin jumppaamista. Hetken päästä poika alkaa kutittaa äitiään kyljestä. Äiti alkaa kikattaa ja yrittää samalla epätoivoisesti jatkaa jumppaamista. Poika jatkaa kutittamista kunnes katsoo äidin kiemurrelleen riittävästi, ja alkaa sitten selittää äidille jotain asiaa, mutta kyllästyy hetken päästä, kun ei saa vastaukseksi kuin ynähdyksiä. Poika poistuu huoneesta ja laittaa kohteliaasti oven perässään kiinni.

Ahkera kasvojumppaaja istuu makuuhuoneessa sängyn päällä ja jumppaa ankarasti. Kasvojumppaaja kuulee kuinka puoliso huutaa kasvojumppaajaa nimeltä muutamaan kertaan, kohta jo kärsimättömästi. Kasvojumppaaja jatkaa itsepäisesti jumppaamista, eikä vastaa mitään, koska jumppasarja on kesken. Hetken päästä mies pelmahtaa huoneeseen ja alkaa selittää asiaansa. Kasvojumppaaja yrittää keskittyä sekä jumppaamiseen että kuuntelemiseen yhtäaikaisesti ja ynähtelee epämääräisesti asiaankuuluvissa kohdissa. Kasvojumppaaja tekee sarjan loppuun ja pitää taukoa jumpassa. Puoliso selittää asiansa ja kasvojumppaaja ottaa asiaan kantaa. Puoliso poistuu ja laittaa kohteliaasti oven perässään kiinni.

Tytär/poika huutaa kotosalla: ”Äiti, äiti, äitiiiiii!” Äänen sävy muuttuu koko ajan kärsimättömämmäksi, kun äiti ei vastaa. Isä huutaa: ”Äiti tekee kasvojumppaa.” ”Jaaaa…”

Ahkera kasvojumppaaja istuu repsikan paikalla autossa. Matka on pitkä ja tylsä. Kasvojumppaaja alkaa tehdä jumppaliikkeitä. Takapenkiltä tytär sanoo: ”Äiti, äiti, äitiiiii!” Äänen sävy muuttuu koko ajan kärsimättömämmäksi, kun äiti ei vastaa. Isä sanoo: ”Äiti tekee kasvojumppaa.” ”Jaaaa…”

Ahkera kasvojumppaaja istuu vaihteeksi auton takapenkillä tyttären vieressä. Äiti ja tytär käyvät kiinnostavaa keskustelua, joka jostain syystä tyrehtyy. Äiti ottaa ensin kirjan esiin ja lukee hetken ja alkaa sitten tehdä kasvojumppaa. Tytär tuhahtaa vieressä: ”Äiti, oot tosi tylsä, kun ensin luet ja sitten vaan jumppaat, etkä seurustele kanssani.”

Ahkera kasvojumppaaja istuu auton ratissa. Matka on pitkä ja tylsä. Kasvojumppaaja alkaa tehdä jumppaliikkeitä ajaessaan, niitä joita on siinä helppo tehdä. Auton ratti heilahtaa ja puoliso komentaa hirmustuneena vieressä: ”Et kyllä jumppaa, kun ajat!” Kasvojumppaaja lopettaa nöyränä jumpan, mutta tekee taas muutaman jumppaliikkeen, kun puoliso ei huomaa, ja pitää samalla niin tiukasti kiinni ratista, että auto ei varmasti heilahda.

Ahkera kasvojumppaaja on tyttären kanssa autolla liikkeellä. Kasvojumppaajalle tulee mieleen, että autolla ajaessa on näppärä jumpata keskustelun lomassa. Kasvojumppaaja ehtii tehdä muutaman jumppaliikkeen kun tytär murahtaa kiukkuisesti: ”Äiti! Et kyllä ala jumpata!” Kasvojumppaaja lopettaa jumppansa nöyrästi.

On myöhä ilta. Kasvojumppaaja istuu makuuhuoneessa sängyllä jumppaamassa yölampun valossa. Puoliso yrittää nukkua. Hetken päästä kuuluu kärsimätön kommentti: ”Tosta jumppaamisesta lähtee kyllä inhottavia ääniä.”. Kasvojumppaaja alkaa itsekin kiinnittää huomiota ääniin ja yrittää epätoivoisesti jumpata äänettömämmin. Ei onnistu. Jumppaa silti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.