Taltuttaisiko tämä iho-ongelmani?

Ongelmana siis atopian ja A-vitamiinivoiteiden aikaansaama rutikuiva, kireä ja hilseilevä iho – mikä neuvoksi?

 • Antihistamiini (atopiaongelmiin) – OK
 • Sisäinen kosteutus (juomalla riittävästi vettä ja huolehtimalla, että ravinnosta saa hyviä rasvoja) – OK
 • A-vitamiinivoiteiden vähempi käyttö – OK
 • Ihon kosteutta ylläpitävien voiteiden käyttö – ei OK!

Eli olen jo vähän aikaa miettinyt, että olisi syytä päivittää kasvovoidearsenaalia. Kesällä atopia ei vaivaa, mutta talven tullen iho alkaa taas kiristää, punoittaa ja hilseillä. Antihistamiini sun muut konstit kyllä auttavat jonkun verran, mutta eivät kokonaan ratkaise asiaa, vaan lisäksi tarvitaan ihan vaan hyviä kasvovoiteita – siis jotain muuta kuin tuota viheliäistä A-vitamiinivoidetta, joka saa naamani vaan pahempaan kuntoon (no okei okei, olen varmaan käyttänyt sitä vähän väärin).

Nyt siis kun olen saikannut tosiaan tuon Tretinoinin kanssa, niin olen entistä tiukemmin tullut siihen tulokseen, että pitää taas panostaa kunnon voiteisiin. Onneksi olin kaukaa viisas! Reilu pari viikkoa sitten tein tilauksen Carolyn’s Facial Formulas -osastolta: kaksi putelia Hydrating Crème Masqueta, kaksi putelia Moisturizer Plussaa ja testiksi vielä Glowing Skin Therapy Mistiä yksi annos. Nämä Carolynin ihovoiteet ovat siis minulle ennestään tuttuja ja tiedän, miten ihoni niihin reagoi, ja ne ovat kosteuttaneet ihoani tosi mukavasti aiemmin. Tuota vimppana mainittua kasvovettä en ole aiemmin kokeillut, mutta ajattelin testata sitä nyt, kun muutenkin tilasin tuotteita. Jos haluatte lukea aiempia kokemuksiani tuotteista, niin hakekaapa blogista – olen muutaman postauksen kirjoittanut aiheesta.

Tuotteilla kesti tulla Suomeen tasan kaksi viikkoa  ja paketti tuli suoraan postilaatikkooni. Edellisellä kerralla tilatessani jouduin hakemaan paketin tullista – oliskohan ollut sen vuoksi, että tilasin silloin enemmän tuotteita? Tulliahan kosmetiikasta ei tarvitse kyllä maksaa, mutta arvonlisävero 23% maksetaan, jos se nousee yli 10 euron. Tällä kertaa tilaus postikuluineen maksoi 110 dollaria eli pyöreästi 80 euroa, ja se kyllä luki paketin päällä. Tulisihan tuosta jo arvonlisäveroa reilusti yli 10 euroa, joten minulla vaan kävi hyvä tuuri, kun paketti ei jäänyt tulliin tällä kertaa.

Olen nyt ehtinyt hemmotella ihoani Hydrating Crème Masquella, ja kyllä se vaan tuntuu hyvältä ❤ Parissa päivässä odottaisin että iho alkaisi rauhoittua, osittain sen vuoksi että voiteet ovat tosi kosteuttavia ja osittain ihan vaan sen vuoksi, että yleensä näin käy muutenkin 🙂 En siis odota näiltä voiteilta mitään ihmeitä – tiedän vain vanhasta kokemuksesta, että ne sopivat iholleni etenkin talvea vasten.

On muuten kasvojumppakin ollut sivussa nyt, kun iho on ollut ikävämmässä kunnossa. Ei oikein ole tehnyt mieli kiristävää ja aristavaa ihoa hieroa ja jumpata 😦 Tauko jumpassa toki tekee ihan hyvääkin, mutta välillä tuntuu, että ei minulla muuta olekaan kuin taukoja jumpassa…

5 ajatusta artikkelista “Taltuttaisiko tämä iho-ongelmani?

 1. Pirpana

  Mikä ero kesällä ja talvella on ilman kylmyyden ja kuivuuden lisäksi?
  Mun villi veikkaus on että ainakin auringosta saamasi d-vitamiinin määrä on talvella mitätön.

  Syöthän d-vitamiinilisää?

  Tunnustan: olen vitamiinien puolestapuhujien aivopesemä, mutta kokemuksen vakaalla rintaäänellä: olen saanut vitamiinivalmisteista suurta apua krooniseen sairauteeni.

  Nykyinen suositus 7,5 mikrogrammaa on mitätön määrä siihen nähden mitä minä syön – otan talvisaikaan 50-100 mikrogrammaa (2000-4000 iu).

  Kyllästyin siihen kun lääkärit ja terkkart taivastelivat määriäni ja pelottelivat ties millä d-vitamiinin yliannostuksen riskeillä.
  Mittautin oman lukemani, se on ihan yksinkertainen verikoe.
  Tulos 119 mmol (jossain määrässä verta), normaali väli 75-250 mmol. Ja tämä siis siinä kohtaa kun olin pistellyt pari vuotta (myös kesät) d-vitamiinia 1000-3000 iu, koe otettiin alkusyksystä. Kyllä se mun kokemuksen mukaan on tosi vaikea yliannostuksiin päästä.

  D3-vitamiini imeytyy kuulemani mukaan parhaiten ja täytyy pitää mielessä että kyseessä on rasvaliukoinen vitamiini… eli ruuan yhteydessä ja pidä huoli että ruoka sisältää rasvaa.

  Kokeile ehkä tätäkin?

  Vastaa
 2. Iiris

  Pitäis minunkin varmaan laittaa tilausta. Olen kokeillut Carolynin tuotteita, ja tuon naamion vertaista en ole muualta löytänyt. Sitä ja kosteusvoidetta on tullut tilailtua uudelleenkin, mutta ne purkit ovat jo tyhjentyneet. Talven tullen ainakin tuota naamiota minun herkkä, kuiva hipiäni rakastaa.

  Vastaa
 3. Minx

  Pirpana, tuo D-vitamiinikommenttisi on kyllä ihan aiheellinen! Olen tiennyt jo hyvän aikaa, että D-vitamiini olisi iholle hyväksi (no, ilmeisesti se on hyväksi monella muullakin tapaa – tällä hetkellä D-vitamiini tuntuu lähinnä ihmeaineelta, joka tehoaa ihan mihin vaan – saa nähdä mitä siitä sanotaan muutaman vuoden päästä :), mutta jostain syystä koskaan ei ole tullut mieleeni, että sen puute voisi vaikuttaa atopiaani. Olenpa tyhmä 😀

  Olen kyllä syönyt D-vitamiinilisää jo jonkun aikaa ihan kohtuullisia määriä, mutta enpä ole tainnut kiinnittää huomiota tuohon rasvaliukoisuuteen. Kiitos! Nyt kyllä seuraan jonkin aikaa silmä tarkkana, miltä iho tuntuu, ja olen tarkempi sen kanssa, että otan D-vitskut ruoan yhteydessä.

  Iiris, olipa hauska kuulla, että sinullakin on sama kokemus juuri noista Carolynin tuotteista. Olen itse aika konservatiivisesti kokeillut eri voidemerkkejä, joten minulla on tosi vähän vertailupohjaa. Olen vaan tykännyt noista tuotteista kovasti, mutta en ole uskaltanut niitä kauhean isoon ääneen kehua 😀

  Vastaa
 4. Minna

  Olen allerginen hajusteille ja voiteiden lisäaineille, joten sellaisia ei ole pahemmin tullut harrastettua.

  Mutta mulla toimiva keino kaikkiin ihottumiin ja ihoärsytyksiin on ollut jättihelokkiöljy – sitä saa pienissä pulloissa. Toimii tietty sisäisestikin, mutta ulkoisesti, varsinkin kun jättää muut ärsykkeet joksikin aikaa pois.
  Niin, ja pähkinöiden, mantelien, hampunsiementen, pellavansiementen ynnä kalaöljyn nautinta säännöllisesti tietty tekee ihmeitä. Hätätapauksissa siis tuo helokkiöljy ulkoisesti

  Vastaa
 5. Minx

  Joo, ihon rasvaus ja kostutus sisäisesti on kyllä ensiarvoisen tärkeää. Jo ihan vaan riittävä veden juominenkin on iholle hyvä homma. Siinä kyllä minulla olisi petraamisen varaa. Olen aina välillä yrittänyt oikein erityisesti paneutua hyvien rasvojen saamiseen, mutta olen kauhean laiska syömään mitään lisäravinteita – kaikki pitäisi tulla ”oikeasta ruoasta”.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.