Jumppa tehoaa, mutta haluanko tosiaan tätä…

Jooh, peili näyttää taas vaihteeksi, että kasvojumppa on tehonnut. Peilistä katsoo ainakin yhdeltä osin se sama tyttö, jonka olin jo ehtinyt unohtaa olevan olemassa. Se, jonka nenä on tylsän muotoinen, sellainen vähän leveähkö varreltansa ja oikeastaan aika … perunamainen. Ei yhtään semmoinen suora ja siro. En ollut tosiaan lainkaan muistanut, että nenäni oli joskus nuorempana tuon näköinen. Tässä vuosien mittaan nenänvarteni on hoikistunut, mikä on ihan normaali ilmiö – liittyy vanhenemiseen. Pitemmälle mennessään se ei ole välttämättä kovin pukevaa. Itse olen kuitenkin toistaiseksi tykännyt siitä – tai siis … tykkäsin niin kauan kuin se oli totta. Nyt nimittäin nenänvarsi on siis levinnyt.

Mistäkö se johtuu? No yhdestä tehokkaasta jumppaliikkeestä tietysti, jossa ilmeisesti nasalis-lihas saa hyvästi jumppaa. Ainakin FlexEffectissä tuo nenän leveneminen on oikein toivottava ilmiö, ja kyllä CFF:ssäkin on siihen vastaava liike. Olen lukenut Deboran Crowleyn (FlexEffectin kehittäjän) itsensä selittävän, kuinka pienillä lapsilla on pelkkä nappinenä; nenä siis erottuu kasvoista suhteessa vähemmän kuin aikuisella, ja tämä sitten vaikuttaa siihen minkä ikäiseltä näyttää. Yksi tärkeä syy tuohon on se, että poskien ja nenänvarren välissä oleva nasalis-lihas on hyvässä kunnossa ja korkealla. Lienee aivan totta. Muutakin mukavaa saadaan aikaan tuon seudun jumppaamisella – se vaikuttaa mm. silmien sisäkulmien ”lommoihin”, jotka syntyvät vanhemmiten ja saattavat tummeta ikävän näköisiksi.

No, mitä sitten tehdä? Jatkaa jumppaamista vaan ja ajatella, että ehkä se nuorempi Minx oli kummiskin paremman näköinen nenineen päivineen? Juu, tämä on ihan käypäinen vaihtoehto – ja aika todennäköisesti asia onkin juuri näin. Kaksi muutakin toimintavaihtoehtoa kyllä on: Voisi vaikka just tuon jumppaliikkeen jättää kokonaan pois ohjelmasta ja odottaa, että kyseinen lihas pienenee (= surkastuu!) sen näköiseksi, että peilikuva taas miellyttää enemmän silmää. Ja sitten voisi taas ottaa tuon jumppaliikkeen ohjelmistoon takaisin, hyvin varovaisesti. Jumppaisi vaan silloin tällöin, että lihas kuitenkin pysyy kunnossa, ja ei mitään kovin tehojumppaa. Tarkoituksena siis ylläpitää juuuurikin oikean näköistä ulkomuotoa.

On myös mahdollista tehdä vastahyökkäys: jatkaa ko. lihaksen jumppaa kuten ennenkin, mutta lisäksi jumpata ankarasti jotain muuta paikkaa, joka kehittymisellään kompensoi tuota nenänvarren levenemistä – sieraimia siis! Eli tavoitteena olisi siis lapsenomainen nappinenä (se leveä nenänvarsi), jonka päässä jalosukuisesti höröttävät sieraimet pottunokan sijaan. Vähän niinku näin:

Tuo viimeinen vaihtoehto on se, johon olen nyt itse päätynyt aika pitkälle sen vuoksi, että uskoisin, että nasalis-lihasta kummiskin kannattaisi jumpata – jospa nenustani tosiaan tulisi lapsenomainen nappinenä (okei, ei kyllä ole toiveita sillä nenän mitalla mikä mulla on :D) ja jospa ko. lihaksen jumppaaminen olisi kasvojen kokonaisuuden kannalta hyvä juttu. Olen myös lukenut pottunenäisten henkilöiden todistuksia siitä, kuinka nenä on muuttunut vähemmän pottumaiseksi ankaran sierainjumpan ansiosta.

Katsotaan nyt kuinka käy. Lupaan raportoida tuloksista.

5 ajatusta artikkelista “Jumppa tehoaa, mutta haluanko tosiaan tätä…

 1. Minna

  Mullakin on tullut joitakin outoja efektejä. Tein hieman sen tyyppisiä liikkeitä, joiden pitäisi kohottaa silmiä. Ja jösses, niimpä kohottivatkin, ja alta viikossa. Missään vanhassakaan valokuvassa mulla ei ole tällaisia silmäluomia kuin nyt. En ole mitenkään varma pidänkö tästä. Myös huulet tuntuvat runsastuneen äkillisesti liikkeestä, jonka olen olettanut vaikuttavan nenän ja suupielien väliseen poimuun, tämä ehkä positiivisempaa

  Vastaa
 2. Minx

  Heh, kerrohan mistä jumpasta löytyivät nuo silmiin vaikuttavat liikkeet! Minua kiusaa se, että toinen silmäluomeni on raskaampi kuin toinen, ja kovasti olen yrittänyt tehdä töitä sen korjaamiseksi. Vaikea sanoa onko sillä ollut juuri mitään vaikutusta. Pitäisi kai tehdä pitkästä aikaa kunnollinen vertailu kuvien avulla.

  Vastaa
 3. Minna

  No just nimenomaan oli tarkoitus saada silmistä hiukan enemmän samanlaiset, kun oikeanpuoleisessa on luomi roikkunut matalammalla ja silmä on näyttänyt ikäänkuin lievästi aasialaiselta ja pienemmältä kuin vasen. Tein sitten vasemmanpuoleiseen silmään vissiin puolet vähemmän liikkeitä, ja tää toispuoleisuus tosiaan väheni sekin. Luulisin että tein sen jonkun mieshenkilön liikettä muunneltuna, niin että painaa sormilla vähän kuin venyttäen silmän ylä- ja alapuolelta ja yksi silmä kerrallaan kiinni näin niin että lihaksen jännitys tuntui. Oisko ollut noin sata kertaa aamulla tai vähintään illalla sängyssä (tuo määrä on ollut muinoin lapsena oppimissa liikkeissä myös). Ja jonkin verran liikettä jossa kulmakarvoja painetaan alaspäin käsillä ja nostetaan lihaksilla.

  Tosta viimemainitusta tuli myös hetkeksi aikaa pari aallonharjannetta otsaan, vaikka otsa nyt muuten on ollut aina sileä.

  Mulla tosin lihakset ilmeisesti yleensä reagoi aika herkästi, esim jaloissa on erottuvat ja runsaat lihakset tavallisesta arkikävelystä ja pyöräilystä.

  Mut nää silmät ihmetyttää edelleen – efekti on säilynyt, vaikka on tullut oltua hyvin varovainen sen tehoviikon jälkeen.

  Vastaa
 4. Minna

  nenä-suupieli-juonteisiin vain ei tunnu tulevan muutoksia vastaavalla teholla. Posket ovat kyllä kiinteytyneet ja kohonneet sen jälkeen kun viimeksi oli asiasta puhetta

  Vastaa
 5. Minx

  Hmm. Olen aika lailla vastaavia liikkeitä tehnyt silmäjumpassa, mutta ei mulla vaan ole tullut noin dramaattisia tuloksia. En kyllä toisaalta toistojakaan tee noin paljon – tyypillinen toistomäärä minulla on 5-10 per liike. Kiva että posket on nousseet myös!

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.