Kerta viikossa riittää hädän tullen!!!

Luin sadatta kertaa FlexEffectin opaskirjaa ja aina sieltä vaan löytyy uusia ihania tiedon jyväsiä, joita en ole aiemmin huomannut (tai sisäistänyt). Uusin juttu, jonka bongasin, liittyi jumppatiheyteen. Tätä asiaahan olen sivunnut ties kuinka monta kertaa blogissani, mutta tässä siis taas yksi uusi juttu:

Jos (kun) käy niin, että aika on kortilla, eikä millään ehdi tai jaksa jumpata, niin pinnistä kuitenkin sen verran, että saat yhden ainukaisen jumppakerran viikossa kasaan! Deb nimittäin FlexEffectin kirjassa tosiaan sanoo, että kannattaa vaikka jakaa jumppa kahtia – tekee yläkasvot yhtenä päivänä ja alakasvot toisena, jolloin jumppaan siis menee vajaa vartti kerralla, yhteensä puolisen tuntia viikossa (FlexEffectiin siis). Ja sitten taas viikon päästä sama homma uudestaan. Tällä mennään eteenpäin niin kauan, kunnes taas riittää aikaa jumpata useamman kerran viikossa.

Eihän tämä tietenkään lihaskuntoa kasvata, mutta ylläpitää kuitenkin, eli lihakset eivät surkastu, vaan pysyvät siinä kunnossa, mihin ne on siihen mennessä jumpattu. Hurraa! Tämä pitää muistaa! Vähän paremmalla omallatunnolla siis voi pitää pientä jumppataukoa, kun huolehtii siitä yhdestä viikottaisesta jumppakerrasta. Tämänhän pitäisi minullekin olla tuttua kuntosalipuolelta: kerta viikossa ylläpitää lihaskuntoa ja 2-4 kertaa sitten jo auttaa parantamaan sitä. Voi kun aina muistaisi siirtää niitä oppeja tänne kasvojumppapuolellekin 😀 Mutta onneksi on noita guruja, joilta voi oppia asioita, joita itse ei hoksaa eikä ymmärrä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.