Kun hamsterinpussit eivät katoa, vaikka tekis mitä…

… niin onkohan se ”vaikka mitä” sitten ollutkin väärin?! Kas kun… minulla on murheena tuo leukalinja, kun hamsterinpussit ei vaan katoa, vaikka olen jumpannut jo kohta kolme vuotta. Olen siis yrittänyt siihen keksiä kaikenlaisia konsteja ja katsella eri jumpista liikkeitä, joilla erityisesti kohennetaan leuanseutua. Pääasiassahan kuitenkin edelleen jumppaan CFF:n mukaan.

No, jossain Carolynin uutiskirjeessä (vuodelta 2009? en muista varmaksi) oli liike, jota Carolyn kehui tehokkaaksi – semmoinen etusormet ja peukalot pinseteiksi tuohon leukalinjaan ja sitten irvistetään. Tein tätä liikettä viime vuonna toivorikkaana tosi ahkerasti, mutta tulos ei ollut hyvä. Sain aikaiseksi poskiini hassut ylimääräiset patit suupieli-korva -linjalle (ihan tuohon suupielien lähistölle). Mitä ilmeisimmin tein liikettä liikaa, tai sitten se vaan ei ollut mulle sopiva. No, jätin liikkeen kokonaan pois ja nyt patit ovat ”sulaneet” pois jo kauan sitten. Epäonnistunut kokeilu siis.

No, sitten ajattelin käyttää omaa järkeäni (ei hyvä idea, en suosittele :D) ja mietin että mihin tuo poisjättämäni liike oikein voisi perustua ja miksi ne patit syntyivät ja voisinko kenties saada sen leukalinjaan positiivisesti vaikuttavan efektin ilman patteja. Tähän yhdistettynä Sanford Bennettin opit kasvojen hieronnasta ja vielä CFF:n Face Firmer ja tuloksena oli se, että päätin alkaa hieroa kasvoja tuosta leukalinjasta. Ensin suupieli-leuka -väliltä ja sitten lisäksi vielä suoraan leukalinjaa, juuri siitä kohdasta missä ne hamsterinpussit olla möllöttävät. Ja ajattelin olevani fiksu. No, nyt tämä fiksuus kyllä epäilyttää ankarasti – minusta nimittäin hamsterinpussit ovat vaan pahentuneet.

Aloin sitten tänään taas epätoivoisena etsiskellä uusia liikkeitä, joilla leukalinjaa voisi kohennella ja lueskelin aiheesta sieltä ja täältä. Ja kuinkas kävikään, FlexEffectin kirjasta bongasin inhan lauseen: jos Triangularis-lihas on ylikehittynyt, niin siitä voi seurata hamsterinpussiefekti! Iiks!!!! Arvaatte kai aloinko pohtia mihin lihakseen tuo leukalinjan hierominen kohdistuu… Juu-u, aika lailla tarkkaan triangulariksen kohdalle, ja vielä molemmat hieromani kohdat! Oujee… se siitä oman järjen käytöstä.

Eli tänään siis loppui virallisesti mun oman järjen käyttö. Ainakin kasvojumpan suhteen. Seuraan kuuliaisesti Carolynin ohjeita, noudatan toistomääriä ja teen vain hänen ohjeistamiaan liikkeitä (no oli se eka kokeilunikin Carolynin liike, mutta tein liikaa toistoja). Taidan vaan katsastaa Carolynin ”ekstra-liikkeet” – niissä on jotain tuohon leukalinjaankin, mutta olen jostain syystä niitä ylenkatsonut. Tyhmä minä.

Eräs lukijani kysyi, että olenko harkinnut oman jumpan kehittämistä, kun tiedän näin paljon kasvojumppa-asioista. Se oli kyllä ihana kysymys ja tuli hyvä mieli, mutta vastasin kuitenkin, että enpä ole, kun toistaisin vaan itseäni viisaampia ja yrittäisin keksiä pyörää uudestaan. Olen kyllä entistäkin vakuuttuneempi  nyt siitä, että suutarin kannattaa pysyä lestissään 😀 Minä kirjoitan harrastuksena blogia kasvojumpasta ja toiset sitten voi työkseen suunnitella niitä jumppia.

8 ajatusta artikkelista “Kun hamsterinpussit eivät katoa, vaikka tekis mitä…

 1. Tonja

  Hei, täähän on positiivinen postaus! Kun tätä tarkemmin analysoi, niin sun kokemuksethan tuntuvat osoittavan sen, että jumpalla ON vaikutusta, vaikka ei aina toivottuakaan, mutta muuttamalla liikkeitä, näyttävät muuttuvan vaikutuksetkin…

  Vastaa
 2. Iiris

  Itse olin ilmeisesti tuon triangulariksen kehittänyt kans ihan yli. Ehkä käytin sitä lihasta monissa liikkeissä ihan turhaankin. Jätin tiettyjä CFF-liikkeitä pois (sad face esim.), ja tilanne on kuukausien myötä parantunut. Sinänsä en usko, että jumpalla hamsterinpusseja pois saisinkaan, kyllä ne on tulleet jäädäkseen! Silti kasvojumpalla on niin positiivisia vaikutuksia muualla lärvissä, että hommaa kannattaa jatkaa, vaikkei se ihan kaikkia lupauksiaan lunastaisikaan.

  Vastaa
 3. Minx

  Tonja: Kappas, enpä ole tullut asiaa ajatelleeksi tuolta kantilta 😀 Juu, onhan tuo todiste tosiaan siitä, että jumppa tehoaa, joskaan ei aina toivotulla tavalla.

  Iiris: Voi olla että olet tosiaan jossain sellaisissakin liikkeissä käyttänyt triangularista, missä ei olisi tarvinnut ja se on sitten vähän ylikehittynyt siinä sivussa. Minä kyllä haluan uskoa, että hamsterinpussit katoavat vielä 😀 Katotaan vaan kun riittävän monta vuotta jumppaan! Carolynillakin ovat kadonneet, ainakin hän itse väittää niin, mutta aikaa siihen meni varmaan 5 vuotta. No, nähtäväksi jää kuinka mulle käy.

  Vastaa
 4. Iiris

  Itse asiassa puhuin – tai siis kirjoitin- vain omasta puolestani, joten en lainkaan kyseenalaista, ettetkö vielä pusseista voisi päästä eroon! Ehkä jotain minullakin vielä voi tapahtua, ken tietää.

  Vastaa
 5. Elmeri

  Olen tuntenut tarvetta venytellä platysmaani (juu, kuntosalilla pumppaaminen vetää niskat jumiin) ja flexannut ahkerasti negatiivisilla toistoilla koko poskilihaksistoni. Olisiko kuitenkin tuo Carole Maggion ”naamanvenytys” ollut se ”avainsana” että hamsterinpussini ovat pienentyneet, ja muuten huomattavasti. Voihan tietenkin olla, että kasvolihakseni ovat pumpissa ja Maggion hauska tapa jännittää ylähuuli ja vetää leuka alas on ”tarttunut” minuunkin. Ainakin on toiminut niin, etten kuulemma narskuta enää öisin ja leukalinjani on sen vässähtäneen ja pussittavan sijaan sileä ja flexaamisen vuoksi posket muuttuneet paksummiksi? Niin tai näin, ainakin näyttäisi toimivan. Kokeilkaapas, rakkaat kanssajumpparit.

  Vastaa
 6. Minx

  Oi miten kiva! Minullakin kasvojumppa saa leuan paikalleen hetkeksi (edelleen se lonksuttaa pois sijoiltaan, vrt. narskutuksesi loppuminen). Eniten on siihen auttanut kaulan lihasten venytys, ja nytkin taas tutkailin eri jumppia josko niistä löytyisi joku tehokas venytysliike, mutta en oikein löytänyt mitään uutta insipraatiota. Niin, en ole vieläkään ehtinyt sinne fysioterapeutille, josta joku aika sitten kirjoittelin että olis syytä mennä tämän leukavärkkini kanssa.

  Onko joku tietty Carole Maggion liike, joka etenkin on sinusta tuntunut hyvältä vai tarkoitatko vaan yleensä sitä samaa ilmettä, joka on aika monessa hänen jumppaliikkeessään? Aika lailla sama siis kuin mitä CFF:ssäkin on, suu auki ja huulet hampaiden päälle käännettynä. Carole Maggio taitaa vaan vielä samalla vetää leukaa alaspäin?

  Vastaa
 7. Elmeri

  Juu, Minx, eli siis ”yleisilme”, eli suu auki ja huulet hampaiden päälle käännettynä. Teen sitä alitajuisesti (toivottavasti kovikaan moni firmassamme vieraillut ei ole huomannut), eli vedän ylähuulen hampaiden päälle ja avaan hitaasti leukani ja käännän päätäni hieman taaksepäin. Usein myös silittelen kaulaani. Samaten tuo flexaus on ollut ”juttujani.” Siskoni tässä ihmetteli, miksi naamani on (hänen sanoillaan) pienempi. Harmi, etten ole ottanut kuvia noista hamsterinpusseista, jotka nyt ovat aika olemattomat…

  Vastaa
 8. Minx

  Joo, ennen ja jälkeen -kuvat on kyllä kivoja! Niitä on kiva ihmetellä itse jälkeenpäin ja onhan niillä hyvä todistaa toisille, että kasvojumppa tehoaa 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.