Etsintäkuulutus

Kasvojumppa + uusin (no joo… aika vanhaahan se jo oikeasti on) teknologia = kasvojumppaohjelma iPhonessa 😀 Löytyiskö ketään, joka olisi kokeillut AppStoressa tarjolla olevia kasvojumppaohjelmia? En ole jaksanut kovin aktiivisesti niitä sieltä vielä kaivella, mutta joitakin olen löytänyt:

Five in 5

Yksi, jota mainostetaan ympäri nettiä, on Five in 5. Hintaa ohjelmalla on $4,99, joten ihan hirveän iso investointi ei ole kyseessä, jos joku sitä innostuu kokeilemaan. Jumpassa on ideana se, että tehdään viisi jumppaliikettä ja itse jumppa kestää vain viisi minuuttia päivässä. Parempia tuloksia jos haluaa, niin kannattaa tehdä jumppa kahdesti päivässä. Jumpalle löytyy oma blogisivu, jossa on tietysti kovasti mainostusta siitä, kuinka ko. jumppa on hyvä, mutta on siellä jotain pientä muutakin luettavaa. Jumpasta ei saa kyllä yhtään mitään käsitystä mainoksia ihmettelemällä, eikä jumpan kotisivulla kerrota mitään jumpan kehittäjästä tms. lisätietoa.

iFaceYoga ja iFaceLifting

Toinen löytämäni on ilmeisesti kaksi eri ohjelmaa samalta yritykseltä (italialainen yritys iFaceTime, tekijäksi mainitaan Rosa Chiara Scaglione, ”a young Italian manager”): iFaceYoga ja iFaceLifting. Ohjelmistot jotenkin linkkautuvat keskenään, mutta ne siis voi ostaa erikseenkin. Hintaa on molemmilla erikseen $2,99.

The application offers both a pre defined Full Facial Program and a Personalized Program, allowing you to create an ad hoc video sequence to model specific areas of interest.

iFaceLiftingissä voi siis personoida itselleen sopivan video-ohjelman, jonka mukaan voi jumpata, jos haluaa muokata perusohjelmaa paremmin itselleen sopivaksi.

I Face Lifting can be used as support for muscle rehabilitation, to reduce minor facial asymmetries and can be adopted as an alternative or as a supplement to plastic surgery and cosmetic medical treatments.

If you like Yoga or want to learn a new technique with different exercises, or simply want to try the Yoga Facial Program download our I Face Yoga application, created to be combined and integrated with I Face Lifting.

En nyt oikein ole varma mitä eroa täsmälleen näillä kahdella ohjelmalla on. Toinen on ilmeisesti jotenkin ”joogamaisempi” ja toinen sitten vaan … erilainen 🙂 Mutta jollain tavalla nämä täydentävät nähtävästi toisiaan.

IFaceYogan silmäliike Youtubessa:

Ja iFaceLiftingin huulijumppa Youtubessa:

Tässä Rosa Chiara Scaglione mainostaa Toyotaa 😀 Ei mitään tekemistä kasvojumpan kanssa, mutta pakko oli laittaa näytille tämänkin video:

aFacialYoga

aFacialYoga ei ainakaan ole hinnan kiroissa – hinta on ns. tyypillinen AppStore-hinta eli $0,99. Tällä hinnalla jo melkein kannattaa tutustua ohjelmistoon ihan vaan uteliaisuudesta. joskin minulla on epäilys siitä, että laatu ei päätä huimaa. Mainostekstissä sanotaan, että mukana olisi yli 85 liikettä?! Huh, tuossa on kyllä jo runsaudenpulaa. Liikkeet kattavat kaikki kasvojen ja kaulan alueen 57 lihasta. Youtubesta löytyy mainosvideo, joka on kyllä säälittävän huonolaatuinen.

Exercises are illustrated with animated video, pictures, description and mediating music of your choice. Learn each of these exercises with its traditional name, description and a note of possible benefits.

Mukana on siis animoitu video liikkeestä, kuvia, tekstimuotoinen kuvaus ja lisäksi taustalle saa soimaan itseä miellyttävän mietiskelymusiikin.

Liikkeet on ryhmitelty perussettiin ja sen lisäksi kasvojen osien mukaan: silmät, huulet, posket, otsa, nenä suu ja kieli, kaksoisleuka ja leukapussit, rypyt yleensä, lihavat kasvot (poltetaan rasvaa paikallisesti kasvoista! … haloo,  ei se vaan onnistu), joku jooga-osio ja lopuksi kasvohieronta.

Tarkoitus on ensin jumpata peilin edessä, kunnes oppii tekemään liikkeet oikein. Vähän ristiriitaisesti sanotaan, että 5-10 minuuttia päivässä on sopiva jumppa-aika, mutta toisaalla mainitaan 10-15 minuuttia. Joka tapauksessa:

”[…] more may stretch the skin.”

Eli enempi jumppaaminen voi venyttää kasvojen ihoa! Hummmm… luottamukseni tähän jumppaan ei kyllä ole ihan ihan hirveän suuri… Jumppa on täysin persoonaton, yrityksen sivuilla ei ole mitään lisätietoja jumpan kehittämiseen liittyen.

Summa summarum

Minusta olisi kyllä hirveän kiva vähän enemmän tietää jumpan taustoja – saisi olla kotisivulla jotain pientä tarinaa siitä, miten jumppaa on kehitetty, kuka on kehittäjä jne. Ehkä Carolyn Cleaves ja Deborah Crowley ovat hemmotelleet minut pilalle, mutta on vaan niiiiiin kiva tietää, miltä taustalta jumpat ovat lähteneet liikkeelle. Ja on heti vähän luottavaisempi olokin niiden suhteen.

Jos jossain vaiheessa uteliaisuudesta ostan jonkun näistä jumpista, niin raportoin kyllä niistä tarkemmin. Mutta kertoilkaapa te, lukijani, kokemuksia, jos joku on sattunut testaamaan näitä tai muita vastaavia jumppia! Ja täydentäkää jumppalistaa, jos olette löytäneet joitain muita iPhone-jumppia (tai iPad, tai ilman tuota i:tä, ihan mitä vaan tämmösiä vastaavia ”mobiilijumppia”).

4 ajatusta artikkelista “Etsintäkuulutus

 1. Elina

  Löysin kun löysinkin sivuiltasi ( tosiaan hyvät ja perusteelliset sivut sinulla) Leena Kiviluoman kasvojumpan josta on tullut ehdoton suosikkini. Tosin ne Yhteishyvä- lehden liikkeet ei edusta aivan huippua: paras on mielestäni se kirjan liikesarja jossa vahvistetaan sekä keskikasvoja että venytetään ylähuulta (kyllä, ihan kunnolla!). Jumppaliikkeitä toistetaan 20 kertaa, siis enemmän kuin käsittääkseni ohjeissa keskimäärin. Juuri tuo intensiivisyys( laskin juuri että koko sarjaan meni mulla 40 minuuttia, mutta riittää kun tekee pari kertaa viikossa) saattaa olla syy että vaikutus todella näkyy: iho kirkastuu, posket pehmenee ja sitä yllättyy yhä uudestaan siitä miten pienellä ja vaivattomalla liikkeellä voi hymyillä ja puhua jos puremalihakset on aivan rennot. Ei ole ollut tuon ohjelman jälkeen mulla tarvetta toistaa sitä virhettä että otin Restylanea ylähuuleen. Ja jumppaamalla täyteläistyneet huulet on elastiset eikä mitkään ”tuksut”.

  Vastaa
 2. Minx

  Olipa mukava kuulla Kiviluoman kasvojumpan käyttäjältä kokemuksia! Itse en ole sitä kunnolla testannut, joten kaikki kommenttini ko. jumpasta perustuvat yleiseen ymmärrykseeni kasvojumppaamisesta. Ja ihana kuulla, että olet saanut jumpasta hyviä tuloksia! Saanko kysyä minkä ikäinen olet? Se aina kiinnostaa tässä jumppatulosten yhteydessä.

  Tuo liikkeiden määrä on aika vaihteleva eri jumpissa ja siitä keskustellaan aina välillä milloin milläkin foorumilla. Tämänhetkinen oma käsitykseni on (perustuu paljon FlexEffectin kouluttajilta oppimiini asioihin), että jos on hyvin tehokas jumppa siinä mielessä, että käytetään paljon vastusta (kuten esim. FlexEffectissä), pienempi liikkeiden määrä on ehkä parempi. FlexEffectissä taitaa olla suositus n. 6 toistoa yhtä liikettä, eli tosi vähän, ja suosittelevat siitäkin joskus vähentämään toistojen määrää.

  Vertailuna CFF: toistoja on useissa liikkeissä 5, monissa myös 10 ja ihan harvoissa (nopeasti laskien kolmessa) liikkeissä 40.

  Silloin kun vastusta käytetään vähän tai ei ollenkaan, liikkeitä on käsittääkseni pakkokin tehdä enemmän, jotta vaikutusta tulisi. Tosin minulle lihasten reagointi rasitusmäärään on kyllä vielä aika hämärä asia. Siitä puhutaan paljon esim. kuntosaliharjoittelun yhteydessä, ja periaatteessa minulla on sellainen käsitys tähänkin liittyen, että vastuksen määrää kannattaa lisätä ennemmin kuin toistojen määrää. Mutta sitten jos tosiaan tuota vastusta ei ole lainkaan (vaikkapa juoksussa), niin ehkä silloin toistojen (juoksuanalogian mukaan matkan) lisääminen on hyvä asia?

  Olisko lukijoissa ketään tätä aihepiiriä paremmin ymmärtävää henkilöä?

  Vastaa
 3. Elina

  Kiitos, oli mielenkiintoista tuo kun vertailit eri metodeja. Itse aloitin Eva Fraser -jumpalla n. 40-vuotiaana, ja hyvin tuntui tehoavan aikaisemmin omiin suomalaisittain varsin passiivisiin ilmelihaksiin. Mutta ajan kuluessa ( olen nyt 50) huomasin että Fraserin liikkeet – no, en ole tietysti 100% varma tuleeko aina oikein tehtyä ja tehokkaasti – saivat kasvot jopa rumentumaan tai jännittymään liikaa. ( Eli poskipääliikkeessä myös alakasvot ja suunseutu ja koko naama alkoi kiristyä: upea lähtökohta esim. romanttisille treffeille ;D) Nyt vanhempana olen enemmän huolissani siitä ovatko kasvot rennot ja toimivat vaikka samalla tosiaan tarvitsee sitä jumppatoistojen antamaa lihasvoimaa ja siksi tämä Kiviluoma -intoilu.

  Vastaa
 4. Minx

  Tuo rentous on kyllä varmaan tosi tärkeä juttu. Oikeastaan samasta asiastahan Marja Putkistokin puhuu. Itse en ole oikeastaan panostanut lihasten venyttelyyn ja rentouttamiseen varsinaisesti, mutta minusta tuntuu, että CFF:n jälkeen kasvoni ovat aika levollisen tuntuiset, eivät siis tiukat, vaikka ovatkin vähän ”pumpissa” – tiedättehän, samalla lailla kuin kuntosalilla lihakset saattavat treenin jälkeen olla hienosti pumpissa ja tosi hyvän näköiset 😀 Minulla siis on oikeasti kasvojumpan jälkeen esim. nenänvarsi selkeästi paksumpi, huulet törröllään jne. Lihaksissa on ilmeisesti verta ja nestettä normaalia enemmän.

  Aika moni muukin on sanonut, että kun ikää karttuu, niin on tuntunut siltä, että kasvojumppa pitää vaihtaa toisenlaiseen. Tuntuu vähän vaihtelevan se, että mitä itse kukin jumpalta sitten hakee, mutta selvästikin tarpeet iän myötä muuttuvat.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.