Ihanaa, ylimääräiset kilot lähtivät pois

… mutta samalla ikää tuli lisää monta vuotta, voi ei 😦

Stressi, murheet ja sairaudet – ja laihtuminenkin usein – vanhentavat 😦 Stressin ja murheiden tuomaan vanhenemiseen usein auttaa jo se, että ne jollain lailla hellittävät. Olo kun kevenee, niin ilmekin kevenee huomattavasti ja on taas nuoremman näköinenkin. Sairauden aiheuttama vanheneminen usein johtuu esim. siitä, että ihon kunto huononee kovasti, iho kuivuu ja rypistyy ja ehkä veltostuu ja silmien alle saattaa tulla tummat jäljet. Näihinkin ongelmiin usein auttaa jälleen kerran se, että tauti paranee. Laihtuessa taas käy niin, että kun kasvoista lähtee pois se rasva, joka on aiemmin pyöristänyt kasvoja ja pitänyt rypyt kireämmällä, niin alta sitten paljastuukin ajan patinointi…

Vaan entä jos olo ei kevene, sairaudet eivät parane, eivätkä kilot tule takaisin ja peilistä itsepäisesti tuijottaa vanha akka nuoren ja hehkeän neidon sijaan? Tähän löytyy kahden sorttista apua:

 1. Todetaan että asia nyt vaan on näin ja aika ja luonto tekevät tehtävänsä. Asian kanssa on elettävä – hymyä siis huuleen aina, kun vaan siihen kykenee, hymy nuorentaa ja kaunistaa meitä kaikkia. Tämä on ihan hyvä vaihtoehto, varsinkin jos hymy on edes kohtuullisen herkässä.
 2. Mutta ohjat voi halutessaan ottaa myös omiin käsiin ja alkaa aktiivisesti tekemään asian eteen jotain. Mitäkö? Tässä omat toimenpiteeni ajan tekemien tuhojen jos ei korjaamiseksi, niin ainakin hidastamiseksi:

Kasvojumppa. Ei liene yllätys lukijoilleni 🙂 Kasvojumppa on siinä mielessä hieno juttu, että se tuottaa monipuolisia tuloksia. Lihasten kunto paranee ja sen myötä kasvojen muoto muuttuu nuorekkaammaksi, mutta myös ihon kunto paranee, kun jumppaaminen parantaa ihon verenkiertoa ja samalla kuona-aineita lähtee liikkeelle. Jumppa vaikuttanee (en ole tästä ihan satavarma) myös ihon kollageenin muodostukseen positiivisesti.

Omalle iholle sopivat rasvat yms. tehoaineet. Tämä onkin sitten vähän kinkkisempi homma, että mikä rasva sopii kenenkin iholle. Itse olen todella laiska ihonhoitaja, joten olen yrittänyt nyt taas minimoida käyttämäni tuotteet. Tällä hetkellä laitan iltaisin kasvoihini itse tekemääni C-vitamiiniseerumia kun jaksan (= C-vitamiinijauhetta + vettä, tähän ei kelpaa ihan mikä vaan C-vitamiini), sen päälle BM Regenerative Gel 28 -tehoseerumi ja lopuksi BM Optiretin A-vitamiinivoidetta. Lisänä rutikuiviin paikkoihin (huulet, kasvojen kuivat atopialäikät) Locobase Repairia. Yhdistelmä tuntuu toistaiseksi toimivan aika kivasti.

Mikroneulaus (”rollaus”, ”dermarollaus”, ”dermarolling”). Tämä on uusin tulokas arsenaalissani. Kosmetologilla tästä saa maksaa itsensä kipeäksi, mutta itse tehtynä se on tosi edullista. Mikroneulaus vaikuttaa ihon kollageenin tuotantoon. Jotta siitä saa mahdollisimman suuren hyödyn, on syytä käyttää C-vitamiinia ja A-vitamiinia iholle.

Auringolta suojautuminen. Tämä on ihan uusi juttu minulle, joka olen ollut melkoinen auringonpalvoja. Olen alkanut suosia varjoa ja jopa käyttää aurinkovoiteita.

Yritän nukkua riittävästi. Tämä on minulle varmaan se hankalin asia. Olen yökukkuja ja aamulla kuitenkin on aikainen herätys eli yöneni jäävät luvattoman usein aivan liian lyhyiksi. Sen olen huomannut, että unen puute näkyy suoraan kasvoissa.

Kampaus ja pukeutuminen kuntoon. Nämä vaikuttavat aika radikaalisti koko yleisilmeeseen joko nuorentavasti tai vanhentavasti.

Lisäksi tietysti kannattaisi kiinnittää huomiota ravintoon – paljon C-vitamiinia, foolihappoa, yleensä antioksidantteja ja tietysti monipuolista ja terveellistä ravintoa kaiken kaikkiaan.  Monen sortin lisäravinteitakin saa purkista ja varmaan niistä hyötyäkin on. Tupakanpoltto kannattaisi jättää pois (itse en onneksi polta) ja alkoholia kannattaisi käyttää hillitysti (onneksi tämäkään ei ole itselleni iso ongelma) ja juoda riittävästi nestettä. Ihan samoja asioita tässä siis listaan kuin edellisessä postauksessanikin Rosinan esittämät asiat.

Mutta ehkä paras nuorentaja ja kaunistaja silti on se hymy 😀 Muistan vieläkin elävästi yhden elämäni onnellisimmista päivistä – olin saavuttanut elämässäni jotain isoa ja oikeastaan aika uskomatonta, ihan omin avuin, enkä voinut hillitä onnen tunnetta, joka vaan pursui yli leveänä kontrolloimattomana hymynä. Tämän tuloksena kaupassa tuikituntemattomat vastaantulijat hymyilivät minulle iloisesti takaisin 😀

10 ajatusta artikkelista “Ihanaa, ylimääräiset kilot lähtivät pois

 1. Pirpana

  Hihii… vuosi on todellakin vaihtunut kun aikalailla samoilla linjoilla mennään täälläkin!

  Tupsahdin sivuillesi ensi kerran joulukuussa ja olen tässä pikkuhiljaa aloitellut säännöllisempää kasvojumppaa. Kokosin ilmaislinkeistäsi jonkinlaisen perusliikesarjan, jota olen tehnyt iltaisin 2-4 kertaa viikossa. Mutta kun näitä tulee koko ajan lisää…! Joidenkin liikkeiden suoritus on jäänyt vähintäänkin epäselväksi tai eivät tunnu tehokkailta, joten liikesarjani elää edelleen- ja olen koittanut keksiä myös työmatka-autoiluun sopivaa täytetekemistä. Joitakin aivan helmiä liikkeitä on jo löytynyt, esim. se otsan kurtistus ja hierominen, tuntuu tosi hyvältä! Korvat ei heilu vieläkään ja alaluomenkin hallinnan kanssa on vähän niin ja näin eli haastetta on.

  Sitä vähän mietin että kun noissa aika usein toistetaan että kasvot pitää olla kosteutettu hyvin ennen jumppaa niin mitenkäs tällaiset pikajumpat autossa. Alkuun olin tarkkana siitä että jumppasin vain illalla kun kasvot oli puhdistettu ja rasvattu mutta käytännössä 2 lapsen töissäkäyvällä äidillä jumppamahdollisuuksia pitää olla useammin kuin illalla rättiväsyneenä tai ei tule tehtyä.

  Samaan aikaan olen terästänyt myös ihonhoitoa eli olen vaihtanut tavallisista päivä- ja yövoiteista retinolia sisältäviin. Tammikuu oli lupauksia täynnä myös siinä mielessä että päätin alkaa nukkua riittävästi (kuulostaako tutulta, eh?) ja ulkoilla edes joskus.

  Mutta siis periaatteessa tästä lähtee! Ennen-kuvat on napattu vessan kelmeässä valossa joulukuussa joten tästä ei voi olla suunta kuin ylöspäin! Tavoitteena on katsoa esim. alkukesästä onko ilmaisohjeilla tullut mitään parannusta – ja ehkä jos jään koukkuun tähän jumppaamiseen niin aika varmasti hommaan jonkun maksullisen jumpan myöhemmin.

  Isot kiitokset sinulle mahtavasta, kattavasta, innostavasta ja ajatuksia herättävästä sivustosta. Täältä haen tsemppiä jatkossakin…

  Vastaa
 2. Minx

  Pirpana, minä en ole oikein itsekään tajunnut tuota ihon kosteutusjuttua. Olen tullut siihen tulokseen, että kosteutuksella on merkitystä lähinnä silloin, kun tekee jotain kasvojen hierontaa, kuten vaikka nuo japanilaissävytteiset lymfahieronnat. Mutta jos jumppaa siten, että ei koske kasvoihin lainkaan, niin mihin kummaan siinä kosteutusta tarvitaan?! Jos joku keksii hyvän syyn, niin kertokaa pois. Shape Your Facen Thomas Hagerty sanoo, että itse huiskauttaa kasvoilleen vettä ennen jumppaa – tämä on minusta vieläkin kummallisempaa 🙂

  CFF:ssä myös hierotaan kasvoja todella paljon, mutta en koskaan rasvaa/kosteuta kasvoja ennen CFF:n mukaan jumppaamista. No okei, paitsi huulet. Minusta ihon liukkaus vaan veisi tehoa jumpalta. Mutta ehkä jos on oikein ohut ja herkkä iho, sitten ainakin pieni liukkaus iholla voisi olla hyväksi…? Oma ihoni, vaikka onkin atooppinen, ei kuitenkaan ole hirveän herkkä, joten en saa jumpasta mitään hieraantumisjälkiä tms., ellen oikein kovakouraiseksi innostu. Olen kyllä joskus onnistunut esim. nenänvartta (tuosta silmien välistä) hieromaan niin pontevasti, että pintaiho on hieraantunut ihan irti. Ei hyvä, en missään nimessä suosittele 🙂 Mutta sitten olen vaan äkkiä laittanut Locobase Repairia – se korjaa todella loistavasti tuollaiset pienet ihon vauriot.

  Lähinnä olen itse yrittänyt pitää huolta siitä, että käteni ovat puhtaat ennen jumppaa, enkä tietysti meikattua naamaa myöskään jumppaa (siis jos kasvoja pitää kosketella). Minun osaltani tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisesti kotosalla jumpatessa pesen ensin käteni hyvin, rasvaan ehkä huulet, teen jumpan ja sitten vasta puhdistan ja rasvaan kasvot. Mutta en siis ensin puhdista kasvoja mitenkään. Minulle tämä on helppoa, kun en yleensä meikkaa lainkaan. Töissäkin usein teen jumppaliikkeitä vessassakäynnin yhteydessä – siinä kun pesee kädet, niin on mukava peilin edessä irvistellä 😀

  Kerrohan joskus esim. kesällä mihin tulokseen olet tullut jumppaamisen kanssa! Onko näistä ilmaisliikkeistä ollut apua jne. ja päädytkö tilaamaan jotain jumppaa.

  Ja Tonja, ettei totuus unohtuisi, niin tässä muutamia netistä löytämiäni hymyyn liittyviä aforismeja:

  – Hymy päivässä pitää happamuuden loitolla.
  – Hymyile! Se saa ihmiset miettimään mitä olet tehnyt.
  – Hymyile ja koko maailma pitää sinua idioottina.

  😀

  Vastaa
 3. Minx

  Olen vähän ajatellutkin, että jossain välissä blogaisin aiheesta. Hetki voi mennä, työt taas pitävät niin kiireisenä, ettei aikaa liikene oikein mihinkään muuhun.

  Vastaa
 4. Tonja

  En tiedä, näkyykö se vielä mun naamasta, mutta olen viimeaikoina hymyillyt enemmän!! Mukavalta se ainakin tuntuu, pitkästä aikaa. Tosin pääsiassa olen hymyillyt itsekseni, etteivät ihmiset tosiaan pitäisi ihan pöpinä. Jotenkin vain olen oivaltanut, kuinka elämässä onni on niin pienissä asioissa.

  Mutta oli mulla asiaakin, muistin tässä hauskan jutun. Mulla oli kauppaopistossa aikanaan luokkakaverina pyöreähkö neitonen. Kerran liikuntatunnilla tai terveystiedon tunnilla, en muista kumpi, mutta jotain tuollaista, hän keskustelun yhteydessä kommentoi, että hänellä TÄYTYY olla vähän ylimääräistä, jotta hän näyttäisi ”vanhemmalta”. Ja mietin, että totta se varmaan olikin. Eli toi vanheneminen ja ihon rypistyminen on tosiaan meidän jo meheviksi kypsyneiden aikuisten naisten ongelma 😉

  Vastaa
 5. Pirpana

  Kirjoitapa tosiaan joskus kokemuksiasi tuosta mikroneulauksesta! Minkä kokoista telaa käytät kotioloissa? Mitä voiteita/seerumeita käytät? Kuinka usein? En ollut ennen kuullutkaan mutta blogisi johdosta olen vähän googlettanut ja kyllähän tässä vähän sormet syyhyää ostaa tela ja aineet kotiin…

  Vastaa
 6. Minx

  Okei okei 😀 Yleisön pyynnöstä yritän mahdollisimman pian kirjoittaa aiheesta postauksen.

  Pikavastaus: 1.0 mm telalla kuuden viikon välein. Lisäksi ostin 0.25 mm telan, jota ajattelin käyttää ehkä kerran viikossa, jos jaksan. En rollaa ihoon sisään mitään tällä hetkellä, mutta molempien rollauksien jälkeen laitan kuparinaamion, C-vitamiiniseerumia, BM Regenerative Gel 28:aa ja BM Optiretiniä. Ihan samoja siis kuin käytän muutenkin ihonhoitoon. Voi olla että tulevaisuudessa valikoima laajenee, mutta tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen tuohon.

  Olen tilannut omani Sarah Vaughterilta (http://www.owndoc.com/category/dermarolling/), tuntuu luotettavalta liikkeeltä.

  Perusteluja valintoihini tiedossa sitten artikkelin muodossa 🙂 Ja jotain tarinaa siitä, millä systeemillä itse toimin.

  Vastaa
 7. Pirpana

  Oh-lala. Mä olin ajatellu että onkohan 0.5 mm tela liian järeä. Ihan kasvoista vetelet sillä 1.0 mm telalla? Terveysinfo-sivulta löysin tällaisen maininnan: ”Pidemmät neulat = 0,75 mm, 1,00 mm, 2,00 mm, 2,5 mm ja 3,0 mm ovat tarkoitettu käytettäviksi klinikoilla ja sairaaloissa. Toimenpide suoritetaan silloin pinta- tai paikallispuudutuksessa, aseptisissa tai steriileissä oloissa ja tekijänä on lääkäri. ” Mutta jos sulla on kotikäytössä hyviä kokemuksia tuosta millisestä niin ehkä uskallan sit ostaa sen puolimillisen. Mutta olis kyllä todella kiva kuulla sun kokemuksia ja käytäntöjä tästä. Kävitkö esim. ensimmäisen kerran kosmetologilla toimenpiteessä vai aloitko heti tehdä hoitoja kotona?

  Vastaa
 8. Minx

  No niin, nyt on tarjolla niin paljon tietoa rollauksesta kuin sain tuohon yhteen artikkeliin mahtumaan. Voin sitten vastailla kysymyksiin vielä erikseen, kun en varmaan tuohon osannut ihan kaikkea puristaa 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.