Word-of-mouth’in eli suosittelun voima

Atooppinen ihoni ei oikein tykkää talvesta ja etenkin kovista pakkasista (ylläri ylläri…). Naama on täynnä punaisia karheita läiskiä ja iho sitten läiskien kohdalta pienen pienellä rypyllä, kun on niin rutikuiva. Tuttu juttu varmaan useimmille kuivaihoisille. Kasvojumpan ihmeitä tekevä voima ei tähän asti yllä, joten olen yrittänyt rasva-arsenaaliani pohtia että mitä sille tekisi. Ottaen huomioon että se tällä hetkellä koostuu Lumenen Vitamin C+ Ravitsevasta tehohoidosta ja apteekista ostettavasta Humektanista, niin varaa kyllä on tilannetta rempata 😀 Carolyniltä tilaamani rasvat ovat hiljalleen loppuneet, enkä ole vielä tilannut lisää – säikähdin niin sitä kesällä alkanutta perioraali dermatiittia, että minimoin ihan kaikki kasvovoiteet ja yritin vain kosteuttaa ihoa. Se toimikin ihan ok vielä syksyllä, mutta pakkasilla ei enää tahdo riittää.

Aloin sitten tässä viikko sitten pohtia, että kaipa asialle on tehtävä jotain ja lueskelin pitkät pätkät A-vitamiinivoiteista, mutta en oikein tullut hullua hurskaammaksi, enkä osannut päättää mitä ostaisin. Ai että miksi juuri A-vitamiinivoiteet … hyvä kysymys! Enpä oikein kyllä edes tiedä vastausta. Olen vuosien mittaan lueskellut kaikenmoisia ihonhoitoaiheisia juttuja ja jostain syystä tuo A-vitamiinin (tai oikeastaan retinolin, A-vitamiinin esiasteen) vaikutus ihoon on jäänyt mieleen. No, onhan sitä kaikenmoista muutakin tullut tietysti vastaan ja jäänyt mieleen, viime aikoina muun muassa ”etanavoide” 😀 Ihan vaan hassun nimensä takia, tehosta en sano yhtään mitään, kun en siitä oikeasti mitään tiedä. Mutta kas, satuinpa juuri tähän parhaaseen pohdintahetkeen saamaan tyytyväisen käyttäjäkommentin blogiini BM Optiretinistä eli yhdestä A-vitamiinikasvovoiteesta, ja niinpä siis aloin uteliaana googlailla mitä siitä sanotaan. Törmäsin pääasiassa mainoskehuihin, mutta myös tyytyväisten käyttäjien kommentteihin. Jotkut myös kertoivat, että heidän oma ihotautilääkärinsä oli suositellut voidetta.

Niin siinä sitten kävi, että hyvin hämäräperäisen ajatusprosessin tuloksena päädyin ostamaan itselleni tuota BM Optiretiniä. En itseasiassa ole edes mitenkään valtavan vakuuttunut kyseisen voiteen tehokkuudesta (olen skeptikko enkä oikein usko rasvojen ihmeitätekevään voimaan, enemmänkin ajattelen että ravinnolla on iso merkitys), mutta silti ostin sitä ja ehdotin vielä siskollenikin. Mahtava on suosittelun voima! Sen tietävät mainostajatkin, jotka pitävät viattoman näköisiä blogeja ja tarjoavat blogaajille tuotteita testattavaksi. Olin tässä kasvovoidepuuhassani kyllä aika ihanteellinen ”uhri” suosittelulle – olin valmiiksi päättänyt ostaa jotain, ja sitten vaan piti jollakin perusteella päättää, että mitä voidetta ostan. Sitten kun tuli sopivan kuuloinen tuote vastaan ja riittävän moni yksityishenkilö(ltä näyttävä) kertoi siitä positiivista, niin jäin koukkuun ja tein ostopäätöksen.

En nyt kyllä itse ole suosittelemassa teille kyseistä kasvovoidetta 😀 (ainakaan vielä). Mutta olisi kiva kuulla käyttökokemuksia, jos jollakulla sellaisia on. Raportoin sitten itsekin joskus omista kokemuksistani.

Pakollinen kasvojumppaosuus: Olen tehnyt säännöllisen epäsäännöllisesti Carolynin ”lymfahierontaa” (ei, uutiskirjettä jossa hieronta kuvattaisiin tarkemmin, ei ole vielä putkahtanut meiliboksiini, kerron kyllä kun se tulee) ja pohtinut, että olenkohan käyttänyt liikaa liukastusta ja liian vähän voimaa hieroessani. Olen viime aikoina tehnyt hieronnan ihan minimimäärällä luistoa ja käyttämällä niin paljon voima kuin suinkin jaksan, ja tuntuu että hieronta ehkä olisi vähän tehokkaampi(?). Poskipäiden yllä olevat nestepussit ovat ehkä vähän pienemmät. Hmm.

6 ajatusta artikkelista “Word-of-mouth’in eli suosittelun voima

 1. Iiris

  Olen käyttänyt erästä retinolirasvaa nyt 3-4kk enkä toistaiseksi osaa liittää siihen mitään mullistavaa edistystä. Herkällä iholla oli pikkasen siihen totuttelemista, mutta hyvin on lopulta sopeutunut. Mutta Skinactivesin ”Let’s make collagen”-seerumi ainakin on minun juttuni. Herttileijaa, kyllä silmärypyille oikeesti on tapahtunu jotain! Tuntuu, että niin jumppa kuin rasvatkin ovat eniten auttaneet just silmien seutuun. Poskissa ei edullisia vaikutuksia niinkään näy.

  Mutta ravitsemus tosiaan on tärkeää. Ikäviin asioihin voi liittyä hyviäkin puolia eli viime kevättalvena nivelrikkooni aloitettiin glukosamiinilääkitys (reseptillä, mutta ainetta löytyy myös luontaistuotteena). Parin kuukauden sisällä havaitsin myönteisen sivuvaikutuksen: ihoni ei kärsinyt kuivuudesta enää samalla lailla kuin ennen. Googlailun myötä päädyin syksyn korvalla lisäämään glukosamiinin tueksi MSM-nimistä ainetta. Ja ihon kunto sen kuin parani.

  Eli ota tässä nyt selvää, mikä loppujen lopuksi on myönteisten muutosten syy: kasvojumppa, tehoseerumi/rasva vai lisäravinteet. Luultavasti nuo kaikki.

  Vastaa
 2. Minx

  Jahas, taas tuli uusi tuotenimi googlattavaksi 😀 Kiva kuulla että edistymistä on tapahtunut!

  Tuota MSM:ää olen itsekin joskus miettinyt että voisi alkaa syödä, mutta en ole päässyt asian kanssa ajatusta pidemmälle.

  Uskon itsekin ehkä eniten juuri tuohon yhteisvaikutukseen. Kasvojumppa yksinäänkin on melkoinen boosti iholle, mutta ilman oikeita rakennusaineita se ei riitä, ja jos niitä ei saa ravinnosta, niin sitten pitää popsia purkista. Ja rasvat taas eivät yksinään riitä, mutta kyllä niillä on merkittävää vaikutusta vähintäänkin pintaihon kuntoon.

  Vastaa
 3. Pirpana

  Mulle on myös lääkärin toimesta suositeltu A-vitamiinivoidetta. Kävin lääkärissä siitä syystä että huuleni ovat olleet jo viime keväästä lähtien aivan mahdottomat, rohtuneet ja halkeilleet niin että jo kesällä joudun läträämään bepanthenia tuubiltolkulla kun mikään muu ei auttanut kirvelyyn ja kuivuuteen. Tuon lääkärin määräämät A-vitamiinivoiteet olivat silmävoiteita (!), mutta hän sanoi että niitä voi laittaa huuliinkin. En saanut ikinä aikaiseksi niitä ostaa varsinkin kun toinen lääkäri sitten paasasi, että ”A-vitamiinivoiteet ovat muutenkin pahasta” (enkä kuumeissani älynnyt kysyä että miksi). Alkoi löytyä yhtä sun toista allergisoivaa ruokaa, joka sai huulet about räjähtämään. Eli bepanthenilla ja ruokavalion rajoittamisella on tässä menty ja huulet toki reagoivat pahoin kylmään talveen ja kuivaan huoneilmaan.

  Muutama viikko sitten työkaverit (ystävällisesti) kommentoivat väsynyttä ulkonäköäni, joten kiertelin sitten kaupoissa kyselemässä ryppyrasvoja. Apteekissa suositeltiin Vichyn retinolisarjaa, jonka hankin siitä huolimatta että tuotteet tuoksuvat vähintäänkin äitelälle. En osaa sanoa tuotteiden vaikutuksesta ihoon muuten mutta ainakin jotenkin saattaisi tuntua siltä että silmienympärysvoide olisi kiinteyttänyt yläluomea ja siloittanut aavistuksen silmäkulman juonteita (käyttöä takana nyt 3 viikkoa vasta).
  MUTTA: huulet voivat erinomaisesti sillä olen laittanut päivä- ja yövoidetta myös hieman niihin. Suupielissä sitkeästi 8kk olleet haavat ovat menneet umpeen. Nyt ensi kertaa melkein vuoteen huulet oli viime viikolla niin hyvässä kunnossa että uskalsin jopa vetäistä vähän huulipunaa bepanthenin päälle…

  Vastaa
 4. Minx

  Ohhoh! Onpas kiinnostavaa. Minulla nimittäin on nuo suupielet aika tasaiseen tahtiin auki ja huulet rohtuneet. Oletko muuten kokeillut Locobase Repairia huulirasvana? Itse vaihdoin punaisesta Bepanthenista siihen pari vuotta sitten. Se on aika silmittömän rasvainen 🙂 mutta käytän sitä yöllä käsivoiteenakin.

  Käytättekö hyvät ihmiset yleisemminkin retinolirasvoja silmäluomiin ja tosiaan suupieliin/huuliin? Esim. tuota Optiretiniä tai jotain vastaavaa (Vichyn sarja lienee vastaava, oletan). Rasvan käyttöohjeissa vaan sanotaan, että älä laita silmien ympäristöön ja huuliakin olen vältellyt varmuuden vuoksi. Turhaanko?

  Vastaa
 5. Pirpana

  Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla tuota Locobase Repairia huuliin seuraavaksi. Tosin nyt ne ovat niin hyväkuntoiset, että ihan perus Labello riittää:D.

  Sellainen tarkennus, että olen käyttänyt silmänympäryksiin nimenomaan sitä Vichyn silmänympärysvoidetta (Vichy Liftactiv Retinol HA eyes). Huuliin en ihan varsinaisesti ole laittanut niitä muitakaan vaan olen laittanut kasvovoiteen ensin ihan kasvoihin ja lopuksi vähän huulten reunojen päälle tai vain rasvasta kosteilla sormilla sivellyt huulet (ja tässä käytössä siis Vichy Liftactiv Retinol HA Day care ja Night care).

  Vastaa
 6. Minx

  Minä olen nyt sitten alkanut levitellä huolettomana BM Optiretiniä silmäluomiinkin ja huuliin. Aloin arvella että kielto johtuisi vain siitä, että se on tosi rasvaista eli helposti turvottaa silmiä. Jos joku muukin syy voisi olla olemassa, niin olis kiva kuulla 😀

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.