Tanaka Face Massage eli kasvohierontaa

… ja samalla myös lymfahierontaa. Tämä japanilainen Yukuko Tanakan esittelemä noin 3 minuuttia kestävä hieronta muistuttaa kovasti japanilaista hierontaa, josta olen aikaisemmin blogaillut, enkä nyt suoraan osaa sanoa, onko tämä Tanaka-hieronta yhtään sen kummempi. Mutta paremmat ohjeet siihen ainakin löytyy – tuo aikaisemmin esittelemäni hieronta perustuu pelkkiin videoihin, joissa on japaninkielinen selostus. Ei siis ihan selkeintä joka tytölle tai pojalle, joskin videot ovat kyllä aika hyvin ymmärrettävissä.  Mutta Youtubesta siis löytyy nämä Tanakan hieronnan videot ja niissä on erinomainen englanninnos päälle puhuttuna. Suosittelen tutustumaan!

Yukuko Tanaka itse sanoo, että tässä nimenomaan hierotaan ihon alla olevaa lihasta. Samalla kyllä vaikutetaan myös nestekiertoon. Ensimmäisessä videossa Yukuko Tanaka itse hieroo mallin kasvoja selittäen samalla hieronnan perusidean, ja jatkaa vielä pari minuuttia toisen videon alusta.

Toisessa videossa parin minuutin kohdalla malli alkaa hieroa omia kasvojaan, ja tässä näkeekin sitten paremmin sen, miten omat kädet kannattaa sijoittaa hieroessa.

Kolmannessa videossa malli tekee hieronnan loppuun, ja tämän jälkeen Yukuko Tanaka kertoo tavallisimmista virheistä, joita tulee hieroessa tehtyä. Videon lopussa ja neljännen videon alussa näytetään miten mallin kasvot muuttuvat hieronnan seurauksena. Itseäni eivät nämä aika huonolaatuiset kuvat juurikaan vakuuttaneet tosin 🙂

Hieroessa on tarkoitus käyttää sopivaa määrää rasvaa kasvoilla, että kädet liukuvat iholla. Voimaa käytetään niin paljon kuin mikä tuntuu mukavalta – tarkoitus ei ole, että hieronta sattuu, mutta toisaalta hyvin hellävarainen hieronta ei ole kovinkaan tehokasta. Mikäli käsissä ei tahdo voima riittää, voi vaikka nojata päätänsä seinään ja siten edesauttaa hieronnan tehoa. Yukuko Tanaka sanoo, että hieronta kannattaa tehdä joka päivä, ainakin kerran päivässä. Hän suosittelee, että se tehtäisiin aamulla tai illalla kasvojen puhdistuksen jälkeen.

Erilaisia kasvohierontavideoita löytyy Youtubesta pilvin pimein, mutta tämä Tanaka-hieronta on sellainen, josta olen kuullut erittäin paljon hyvää tyytyväisiltä käyttäjiltä, ja se on lisäksi niitä harvoja, joissa on oikeasti selkeät ohjeet. Jotkut ovat kertoneet päässeensä eroon leukapusseistaankin tämän hieronnan avulla, ja olenpa kuullut että otsakin olisi silinnyt huomattavasti. Voin kyllä itse suositella tätä hierontaa, joskaan mitään erityisiä tuloksia minulla itselläni ei ole esittää juuri tämän hieronnan suhteen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.