Koska ajan patina saa vallan?

Eli kuinka pitkään kasvojumppa riittää pitämään rypyt loitolla? Tämä minulle esitetty kysymys jäi mietityttämään kovasti sekä käytännölliseltä että filosofiselta kannalta.

Kasvojumpalla selvästi saadaan viivytettyä ajan tekemiä tuhoja ja jopa korjattua jo ilmestyneitä merkkejä ihossa ja lihaksissa. Auringon ja tupakanpolton aikaansaamia vaurioita voi myös korjata (olettaen että nämä ”itsetuhoiset harrastukset” lopetetaan :), mutta geeneilleen ei kukaan voi mitään – joku vaan vanhenee aiemmin kuin joku toinen. Mutta sitä suvun kuuluisaa periytyvää riippuluomisuutta voi jumppaamalla silti estää. Paljon riippuu myös siitä, missä vaiheessa jumppaaminen on aloitettu. FlexEffectin perustaja Deborah Crowley on hieno esimerkki siitä, kuinka nuorena aloitettu kasvojumppa pitää todella pitkään nuorekkaan näköisenä. Hänen kuvistaan näkee kuinka hän vielä lähempänä kuuttakymppiä on malliesimerkki jumpan positiivisesta vaikutuksesta. Uusimmissa FlexEffectin videoissa

hänessä ikä näkyy jo enemmän (olisikohan ikää tässä noin 62?), mutta tähän on ilmeisesti vaikuttanut muukin kuin pelkkä ikääntyminen – jossain sivulausessa olin joskus huomaavinani maininnan sairastamisesta.

Toisaalta, CFF:n Carolyn Cleaves on päinvastainen esimerkki: hän on aloittanut kasvojumpan vasta n. 53-vuotiaana ja on siitä huolimatta saanut loistavia tuloksia. Minusta hän on muuttunut iän myötä vain koko ajan viehättävämmän näköiseksi ja nyt, 63-vuotiaana (hmm, aika tarkkaan saman ikäisenä kuin Deborah Crowley!) on aina vain nuorekkaampi. Hänestä tosin ei ole yhtä tarkkoja kuvia tarjolla kuin Deborah Crowleysta.

Eva Fraser on toinen kasvojumppaaja, joka on aloittanut ilmeisesti jumppaamisen vasta n. 50-vuotiaana, ja nyt 80-vuotiaana hän on kyllä aika upean näköinen, kuten alla olevasta videosta näkee 🙂

Toisaalta, kaikkeen iän tuomaan muutokseen pelkkä lihasten jumppaaminen ei riitä. Ihon kuntoon se vaikuttaa positiivisesti, mutta ei ehkä täysin riitä. Carolyn Cleaves suosittelee jumpan lisäksi ryppyrasvoja (omiaan tietysti 🙂 ja rasvojen myynnin yhteydessä antaa ihonkäsittelyohjeen, jolla itse kertoo saaneensa ihon hienot pintarypyt vähenemään. Ja on varsinaisessa CFF-jumppassakin itseasiassa mukana ihon käsittelyä, ihan perusosana jumppaa, vaikkei Carolyn siitä erikseen mitään puhukaan. FlexEffectin uusimmassa versiossa on mukana ihon manipulointiin tarkoitettu Cross Stretching kasvohieronnan lisäksi, ja  Ageless if You Daressa on siinäkin mukana oma ihon manipulointitekniikkansa.

Deborah Crowley on pistänyt vieläkin paremmaksi – FlexEffectiin sisältyy myös Bone Remodeling, jonka pitäisi jotenkin vaikuttaa niihin muutoksiin, joita luustossamme tapahtuu iän myötä. Saa nähdä koska muut jumppaohjelmien tekijät tuovat tämän omiin jumppiinsa! On vaikea sanoa, miten tämä vaikuttaa ikuiseen taistoon vanhenemista vastaan. FlexEffectin kouluttajat ja uskolliset käyttäjät puhuvat siitä hyvää, mutta vielä en ole kuullut riittävän puolueettomia lausuntoja, että itse osaisin uskoa asiaan. Tämä Bone Remodeling ei kyllä ole mikään Deborah Crowleyn itse keksimä juttu – se tuntuu olleen juurikin se ”juttu” jo maailman sivu Aasian suunnalla, ja on vasta hiljan rantautunut länteen.

Mitä siis tästä voisi jäädä käteen saldoksi kasvojumppaamisen vaikutuksista? Ilmeisesti ihan pelkällä kasvojumpalla päästään pitkälle. Alkuun tuntuvat riittävän kevyemmät tekniikat ja iän karttiessa on syytä siirtyä enemmän vastusta vaativiin jumppiin (á la CFF/FlexEffect/Ageless if You Dare). Mutta nekään eivät riitä loputtomiin, vaan jossain vaiheessa tarvitaan ehkä lisäksi ihon lisäkäsittelyä ja hienovaraista luiden muotoilua (jos sitä nyt oikeasti tapahtuu tuossa Bone Remodelingissa – jotain ilmeisesti se kuitenkin vaikuttaa).

Mutta vaikka mitä tekisi, niin kun laittaa rinnakkain 20-vuotiaan tai 40-vuotiaan tahi 50-vuotiaan ja 80-vuotiaan, niin jotenkin heidät vain erottaa eri ikäisiksi, on naamaa muokattu sitten jumppaamalla tai veitsellä. Tästä päästäänkin sitten ikuiseen filosofiseen kysymykseen: onko sillä väliä? Haluaako sitä oikeasti 60-vuotiaana, että vaikka 20-vuotiaat miehet tulevat esittämään ehdotuksia? Olisihan se imartelevaa, joo, mutta …

Luin sci-fi-kirjan (Elizabeth Moonin Serrano Legacy), jossa ihmiset kävivät nuorennuskäsittelyissä. Joillakin lähes satavuotiailla oli vakavia minäkuvaongelmia uuden, 20-vuotiaan kehonsa kanssa. Toiset kokivat tilanteen vapauttavana, toiset pelottavana. Yhdistelmä pitkästä elämänkokemuksesta ja nuoresta kehosta on jo ajatuksena aika outo. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että ei se olisi minua varten. Mutta jos todellinen tilaisuus tuollaiseen tarjoutuisi, voisiko siitä kieltäytyä… Mene tiedä. Ei varmaan tule ihan hetkeen vastaan tuollaista tilaisuutta. Sitä odotellessa ja ihmetellessä minä ainakin kasvojumppaan. Nuorekkuus sinänsä tuntuu ihan mukavalta ajatukselta, se on kuitenkin ihan toinen juttu kuin ”aito” nuorelta näyttäminen.

4 ajatusta artikkelista “Koska ajan patina saa vallan?

 1. Miuliu

  Hei pitkästä aikaa!

  Ajan patinasta tuli mieleen: oletko kokeillut jumpan lisäksi Purelogicol-kapseleita? Itse hurahdin niihin viime kesänä. Ahkera Flexaus, BM Optiretinol -voide + nuo kapselit ovat saaneet ihmeitä aikaan. 🙂

  Vastaa
 2. Minx

  Hupaisaa kuinka asiat putkahtelevat eri tahoilta esiin juuri, kun itselläkin on ne mielessä 🙂 Talvi on niin ankara iholleni, että olen jo hyvän aikaa miettinyt, olisiko jotain jolla voisin ihon kuntoa parantaa. Olenkin siis tutkiskellut A-vitamiinivoiteita ja miettinyt että mitä ostaisin. Nyt kun otit esiin BM Optiretinin, niin lueskelin sitten siitä enemmän ja tulin siihen tulokseen, että kokeillaan sitten sitä, kun kerran jotain olin joka tapauksessa ajatellut kokeilla 😀 Eli kiitos vinkistä! Voisin blogatakin lyhyesti jotain aiheesta – olisi kiva jos vaikka sen jutun yhteydessä ehtisit kertoilla omista kokemuksistasi tuon Optiretinin suhteen – millä tavoin se sinusta on vaikuttanut jne. Tai vaikka vastauksena tähän, ihan miten vaan 🙂

  Olen oikeastaan ihan hirveän skeptinen aika lailla kaikkien voiteiden ja kapseleiden suhteen, mutta toisaalta en ole niihin kyllä juurikaan tutustunut, joten kovin suureen tietoon skeptisyyteni ei perustu 🙂 Purelogicolista en ole kuullutkaan aikaisemmin, mutta olihan ko. kapseleihin pakko tutustua, kun otit ne esiin 😀 Niistä näkyy olevan netissä paljon juttua ja kiittäviä kommentteja ja kerrotaan, että ne perustuvat pitkään tutkimukseen jne. Itselläni on kuitenkin vähän sellainen fiilis, että minun täytyy tutustua ensin lääketieteellisiin julkaisuihin aiheesta ”suun kautta nautitun kollegeenin vaikutus ihoon” ennen kuin itse ostan niitä tai jotain vastaavaa. Paula Begoun (http://www.cosmeticscop.com/BULLETIN/021209-full.htm?utm_source=Bonus_Beauty_Bulletin&utm_medium=Email&utm_content=ARTICLE1read&utm_campaign=021209_BonusBeautyBulletin&emc=el&m=309284&l=9&v=6ac08c8620#1) valitettavasti antaa aika negatiivisen lausunnon tästä – hän sanoo että kollageeni ei suun kautta nautittuna juurikaan päätyisi tasoittamaan ryppyjä. Tosin kollageenin syöminen näyttäisi kuitenkin jotenkin piristävän kehon omaa kollageenin tuotantoa, ja sehän kyllä on erinomainen juttu. Yhdistettynä kasvojumppaan, joka ilmeisesti stimuloi kollageenin tuotantoa, kollageenin syöminen voi olla ihan hyvä homma. Eli Purelogicolin, BM Optiretinin ja kasvojumpan yhdistelmä saattaa olla kyllä ihan erinomainen :), jos Purelogicolin sisältämä kollageeni sattuu olemaan juuri oikean tyyppistä (ei, en tiedä mitä sen pitäisi olla, tiedän vaan että kollageenin tyypillä on vaikutusta).

  Olisi muutenkin kiva kuulla, mitä muutoksia olet onnistunut saamaan aikaan, kauanko aikaa on kulunut, kuinka tiuhaan olet jumpannut ja rasvaillut, mikä on mielestäsi vaikuttanut mihinkäkin jne.! Oletko ainoastaan flexaillut vai tehnyt jotain muutakin jumppaa? FlexEffect kyllä itsessään riittää vallan mainiosti, uteliaisuudesta vaan kysyn, kun monet kasvojumppaajat tutustuvat usein muihinkin jumppiin 🙂

  Vastaa
 3. Miuliu

  Vähän kokemuksia, siis 🙂

  Tein Agelessiä monta kuukautta viime talvena ja keväällä, ja oli siitä kyllä apua. Kesän tullen kyllästyin, enkä jaksanut jumpata kuin ihan satunnaisesti. FlexEffectin vanhan dvd:n tilasin viime keväänä, mutten oikein silloin innostunut siitä.

  Kesän laiskottelukauden aikana kuulin Purelogicoleista ja päätin kokeilla. Ensin en huomannut mitään eroa, mutta parin viikon kuluttua peilistä katsoi jotenkin hehkuva ihminen, iho hohti ja näytti kuulaalta. Samoin huomasin ihon tuntuvan jotenkin ”paksummalta”, varsinkin silmänympärysten paperimainen iho parani. Nyt talvella ero on vielä selvempi: yleensä kädet ja sääret kuivuvat talvella läikikkäiksi korpuiksi, mutta tänä vuonna ei ole juuri tarvinnut rasvailla. :O

  BM Optiretiniä testasin vuosi sitten ennen mitään jumppia tai kapseleita. Käytin sitä vain kasvoilla ja kaulalla, kun se ei kuitenkaan ole mitään ihan halpisvoidetta. Ihon väri tasoittui ja jotenkin iho myös sileni. Sitten pidin taukoa, kun tuntui, että iho rasvottui liikaa. Nyt, noin kuukausi sitten, aloin taas käyttää sitä, ja luulen, että ainakin minulle jumpan, kapseleiden ja voiteen yhdistelmä sopii: ne tuntuvat tukevan toisiaan.

  FlexEffectin kaivoin naftaliinista pari viikkoa sitten, ja uskomatonta kyllä, ikävät silmä/poski-turvotukset, joista olen kärsinyt varmaan kymmenen vuotta, ovat poissa. Otsa ja ”kulmien kurtistajat” ovat myös sileämmät ja silmät enemmän mantelinmuotoiset, niistä oli tulossa paljon pyöreämmät kuin mitä minulla oli nuorempana. Flexin lisäksi olen satunnaisesti tehnyt Youtubesta löytyviä facial yoga -harjoituksia, lähinnä huulia.

  Ja kyllä, ihan tavallinen nelikymppinen ihminen olen, en myy mitään enkä mainosta, ajattelin vaan kertoa kokemuksistani. 🙂

  Vastaa
 4. Minx

  Hih, minä en kyllä sinua salamainostajaksi epäillytkään 😀 Aina joskus vaan tulee foorumeilla vastaan niin ilmiselviä tyytyväisiksi kokemuksiksi puettuja mainoksia, että oikein itseäkin hävettää lukea niitä. Ja itseäni aina hiukan arveluttaa mainita tuotteita nimeltä blogissani, jotenkin vaan tuntuu vähän epäeettiseltä ja mainostamiselta, vaikka ei ole semmoiseksi mitenkään tarkoitettu. Mutta erittäin paljon tykkään kuulla toisten hyvistä kokemuksista sekä jumppien että muidenkin kauneudenhoitoon liittyvien asioiden/tuotteiden suhteen.

  Aika kiinnostava juttu tuo Purelogicol! Täytyy jatkaa aiheeseen tutustumista.

  Hmm, pitääköhän minunkin kokeilla vaihteeksi CFF:n tilalla jonkun aikaa FlexEffectiä, edes muutaman viikon ajan. Kuulostaa niin ihanilta nuo tuloksesi, kun itsekin tuskailen turvotusten kanssa ja haikailen mantelinmuotoisia silmiä. Kato nyt kuinka word-of-mouth vaikuttaa! Onneksi mulla on kuitenkin FlexEffect jo valmiiksi ostettuna, niin ei tartte heti verkkokauppaan rynnätä 😀

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.