Nesteet kiertämään

Olen nyt parin kuukauden ajan testaillut uutta Carolynilta saamaani kasvojen lymfahierontaa. Tai no, se on itse antamani nimi tälle tekniikalle, mutta nestekiertoon tuo tekniikka vaikuttaa yhtä kaikki. Kirjoittelin lokakuun alussa onnettomana sähköpostia Carolynille ja kyselin olisiko hänellä jotain apuja siihen, että poskipäideni yläpuolella (ei siis suoraan silmien alla vaan enemmän ohimoiden suuntaan siinä poskien päällä) on tylsät neste(?)pussit. Samalla valitin siitä, että hamsterinpussit eivät tahdo oikein hävitä. Kuulostin ilmeisesti Carolynin mielestä sopivalta koekandidaatilta, sillä hän tarjosi minulle testattavaksi uutta mini”jumppaansa” eli tosiaan tuollaista nestekiertoa parantavaa hierontaa. Ilmeisesti iso osa noista leuka-alueen pussituksista voi johtua nestekertymästä, ja ne poskien päällä olevat pussit hyvinkin. Lupasin testata tätä ohjelmaa kuukauden päivät ja kertoa sitten Carolynille tuloksia.

No, en voi tietysti tässä kertoilla itse ohjelmasta sen ihmeempiä, koska ko. ohjelma ei ole vielä julkinen. Ilmeisesti se tulee myyntiin/jakoon joskus tämän vuoden loppupuolella, jos olen ymmärtänyt oikein. Mutta omista tuloksistani ja fiiliksistäni voin tietysti kertoa 🙂

Olen kuullut lymfahieronnasta paljon hyvää ja aika dramaattisiakin kertomuksia sen vaikutuksista. Myös jotkut Carolynin koekaniinit ilmeisesti ovat saaneet nopeasti todella hienoja tuloksia. Harmittaa kyllä itseni sanoa, että minulle hieronta ei ole tuottanut mitään spesiaalituloksia. Kasvot näyttävät sen jälkeen ihanan virkeiltä ja hehkuvilta ja leukapussit vähän pienemmiltä, mutta poskipäiden pussit eivät minusta edes pienene, saati että häviäisivät kokonaan. Teen tuota hierontaa kyllä aika monta kertaa viikossa, koska se on nopea (ehkä 3 min) ja helppo ja tosiaan saa kasvot rusottamaan kauniisti, ja siinä on kuitenkin tiettyjä kasvojumpan elementtejä mukana. Carolyn ehdotti, että tekisin tuon hieronnan 5-6 kertaa viikossa normaalin kasvojumpan ja Face Firmerin (CFF:n yksi perusosa) lisäksi. Sinänsä olen kuullut ohjeistusta, että lymfahierontaa ei olisi hyvä tehdä joka päivä, vaan ehkä … oliskohan vaikkapa 3-4 kertaa viikossa. Lukema on itse keksimäni, koska en ole oikeasti nähnyt mitään tarkkoja ohjeita, ihan vaan keskustelua siitä, että vähän harvempi väli olisi parempi. Tein silti varsinkin alkuun hieronnan uskollisesti käytännössä joka päivä.

Vähän harmissani kerroin Carolynille siitä, että en ole saanut tuloksia tällä ohjelmalla aikaan, mutta hän lohdutti minua, että kyllä nuo nestepussit silmien alla ja poskipäiden päällä katoavat ihan peruskasvojumpalla. Mutta kärsivällisyyttä ja aikaa siihen vaaditaan, vuosia… Kasvojumpalla kuitenkin tavallaan rakennetaan uudestaan ihoa ja sen alla olevia kudoksia ja se nyt vaan ei ole nopea prosessi.  Mutta mikäs kiire tässä valmiissa  maailmassa! Teen siis lymfahierontaa ja jumppaan aina kun jaksan 🙂 Jospa se kiitos seisoisi lopussa.

4 ajatusta artikkelista “Nesteet kiertämään

 1. Tonja

  Sanot, ett jospa se kiitos seisoisi lopussa? Kuinka lopussa? Meinaan siis, että miten olet tämän asian ajatellut? Aikahan tekee kai kaikille meille kepposiaan koko ajan. Mielenkiintoista on seurata, missä kohti tämä kasvojumpan tehokkuus ja ajan välttämätön patinointi kohtaavat? Sulla on täällä niin paljon asioita, että en ole vielä kaikkeen ehtinyt perehtyä, saattaahan olla, että vastaus löytyy täältä, kun jaksaa etsiä…

  Vastaa
 2. Minx

  No hmm 🙂 Tämäpä ei ole ihan yksinkertainen kysymys ja olen asiaa sivunnut täällä eri yhteyksissä. Siitä voi kuitenkin lähteä liikkeelle, että kasvojumppa on jumppaa siinä missä muukin ja kasvolihakset ovat lihaksia, pienikokoisia vain.

  Jos vertailukohdaksi ottaa vaikkapa kehonrakennuksen, niin löytää hienoja esimerkkejä siitä, kuinka iän tuomia rajoitteita ja muutoksia voi aktiivisella liikunnalla estää ja vähentää, ja tätä analogiaa voi käyttää myös kasvojumppaan. Lihasten kasvuun ja ihon kuntoon vaikuttavat useammatkin eri tekijät, mutta ehkä tärkeimpiä kaikkia meitä koskevia ovat liikunta, ravinto ja hormoonitoiminta – ja geenit tietysti vielä lisänä. Tupakanpolton voi vielä erikseen mainita ns. miinusmerkkisenä tekijänä. Nämä kaikki tekijät tietysti vievät kohti sitä kohtauspistettä, jossa voi ajatella, että jumppaaminen ei enää riitä korjaamaan ajan patinoinnin jälkiä.

  Omakohtaista kokemusta tästä ei vielä ole, mutta kun katsoo aktiivisia kasvojumppaajia, niin aika turvallisin mielin voi ajatella, että jossakin kenties kahdeksankympin toisella puolella se kohtauspiste on 🙂 Ehkä kauempanakin. Eva Fraser on aika hyvä esimerkki tästä. Olen jonkun verran tästä ikäasiasta blogaillut (asiat palaavat pätkittäin mieleen…:), esim. tästä linkistä löytyy aika kivoja ja rohkaisevia kuvia: http://kasvojenkohotus.blogit.fi/lisauskoa-jumpan-tehoon-eli-ennen-ja-jalkeen-kuvia/ Täältä löytyy mm. Eva Fraserin 80-vuotiskuva.

  Aika pitkälle siis jumppaamisella ilmeisesti pääsee. 80-vuotias ei ehkä näytä nelikymppiseltä, mutta tarvitseekokaan?

  Vastaa
 3. Tonja

  Loistava vastaus! Mutta et jätä tilaa skeptikko-ystävällesi kommentoida 😦 En keksi nyt mitään sanottavaa…. Voitko kuvitella, ton Eva-videon katselu sai minut hiplamaan kasvojani, apua!!!

  Mutta ihan oikeesti, yritän palata ruotuun… Mietin, että miltä entiset kehonrakentajat usein näyttävät, ugh… toisaalta, tässä ei kai ole tarkoitustaan kasvattaa olemassa olevia lihaksi mitenkään luonnottoman kokoisiksi, vaan saada ne normaaliksi?? mitä ihmettä se sitten tarkoittaa… minä nimittäin aina kuvittelin, että omat lihakseni ovat ihan normaalit, kunnes aloitin juoksuharrastukseni…

  Vastaa
 4. Minx

  Heh, kasvolihaksia ei taida saada kovin luonnottoman kokoisiksi kasvamaan, vaikka kuinka yrittäisi, ne ovat kuitenkin niin pikkuisia lihaksia 🙂 Mutta kyllä kasvojumpalla saa aikaan ikävyyksiäkin – jos tekee ns. spot trainingia, niin joku kasvolihas saattaa viereiseen verrattuna kasvaa enemmän, ja tuloksena voi olla vähän oudon näköiset kasvot (ei ole tämäkään ilmiö outo kuntosalilla kävijöille). Kasvoissa kun muutama millikin kuitenkin heti näkyy. Tasapainoisella kasvojumpalla tämä ongelma on kuitenkin helppo välttää.

  Yleistä kasvolihasten hallintaa voi myös lisätä jumpalla tai ihan muuten vaan harjoittelemalla. Olen linkkaillut blogiinkin joskus parin kumikasvon videoita (ei löydy nyt tähän hätään linkkiä) ja esim. Carole Maggiolla näyttää olevan aika mahtava lihaskontrolli, hän saa aikaan aika hupaisia ilmeitä 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.