Ristiriitaisia fiiliksiä

Katsoin (ja jumppasin) ensimmäistä kertaa kunnolla läpi Putkiston Luonnollisen kasvoklinikan videon. Olen nyt kyllä hiukan hämmentyneissä fiiliksissä. Video on minusta melkein vieläkin hankalampi kuin kirja.

Ongelmanani saattaa olla se, että olen tottunut paljon vastusta käyttäviin kasvojumppiin, enkä sen vuoksi ymmärrä keveiden painalluksien esim. akupisteisiin arvoa. Mutta toisaalta, videolla Marja Putkisto näyttää lähinnä hivelevän kasvojaan. Kirjaa kun luin ja jumppasin samalla, niin käytin monissa liikkeissä automaattisesti voimaa – ehkä enemmän kuin jumpassa on tarkoituskaan? – mutta videon perusteella on vaikea päätellä, paljonko voimaa jumpassa olisi tarkoitus käyttää. Osan liikkeistä hoksasin paremmin videon perusteella, mutta osan suhteen menin vain enemmän ymmälleen. Hmm.

Iiris kommentoi aiemmin, että videolla ei ole kaikkia liikkeitä, eikä siinä tosiaan ole. Monta aika kivaa liikettä puuttuu. Video on rakenteeltaan aika vastaava kuin kirja, eli hivenen hämmentävä. En oikein ymmärtänyt onko tarkoitus, että videolta tehdään yksi setti liikkeitä – ilmeisesti. Koko video on nimittäin vajaan tunnin mittainen ja jos tekee kaikki sen liikkeet, niin toistaa samoja liikkeitä useaan kertaan. Eli ilmeisesti on tarkoitus valita minkä setin haluaa milläkin kerralla tehdä. En oikein osannut päättää, mitä itse haluaisin tehdä, jumppasin siis koko videon läpi. Kasvoissa se kyllä tuntui ihan mukavasti, joten kyllä jumpasta tehoja löytyy, ainakin jos sen tekee sellaisella intensiteetillä kuin itse tein (eli käytin aika paljon vastusta ja voimaa).

Mutta mitä sanoisin lopputuloksena Putkiston jumpasta? Minusta se on hyvä jumppa. Tykkään kovasti edelleen venyttelyistä ja uskon, että Marja Putkiston ajatus siitä, että myös kasvolihakset kaipaavat venytystä ja rentoutusta, on ihan hieno juttu ja hän on ehdottomasti oikeilla jäljillä. Mutta jumppa on puettu harmittavan epäselvään asuun. Kaipaan itse säntillistä ohjelmaa, opastusta tyyliin ”tee kaikki nämä 20 liikettä, toista jokaista x kertaa”. Nyt kirjassa ja videossa on paljon ”hengenkohotusta” ja tsemppausta, mutta käytännön puoli vähän ontuu. Siltikin, suosittelen ehdottomasti! Kyllä tässä jumpassa vaan on jotain. Edelleen suunnittelen, että teen Putkiston jumpan itselleni parhaiten sopivista liikkeistä jumppakortit, jotka lisään CFF-korttieni kaveriksi ja teen CFF:n jatkona aina välillä, tai vaikka joka kerta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.