Mistä lisävastusta kasvojumppaan?

Kasvojumppaan hurahtaneet ja etenkin sen myyntipuheen ostaneet, että vastuksen käyttö kasvojumpassa on tärkeä juttu, saattanevat pohtia miten kasvojumpassa on tarkoitus aikanaan lisätä vastusta. Kuntosalilla käydessähän pääriemunaihe on se, että huomaa jaksavansa nostaa kilon painavampaa punttia. Mutta mites sitten kasvojumpassa? Asia ei ole ihan yhtä suoraviivainen. Jos on aloittanut sellaisella kasvojumpalla, jossa ei vastusta juuri käytetä, niin vastaus on aika helppo: vaihtaa jumppaa vaativampaan. Mutta entäpä jos jo jumppaa vaikkapa FlexEffectin mukaan ja käyttää siis omia käsiään vastuksena? Pitääkö ottaa käyttöön minipunnukset ja mihin kummaan ne siinä naamalla asentaisi jumpatessa?

Vaan elkääpä huoliko! Olen taas viisastunut, kun olen lukenut FlexEffectin foorumeilta kouluttajien viestejä. Lisäpunnukset voi kasvojumpassa onneksi unohtaa, ne punnukset ovat ihan siinä omissa kätösissänne, näin kouluttajat vakuuttavat. Alkuun kun kasvolihasten kunto ei vielä ole kovin huima, pienempikin voima käsissä riittää väsyttämään kasvolihakset tyystin. Mutta samalla kun kasvolihaksissa alkaa olla enemmän jytyä, kasvojumppaaja itse lisää automaattisesti vastusta jumppaan – siis puristaa tai painaa lujempaa, käyttää yksinkertaisesti enemmän voimaa jumppaamiseen.

Täytyy sanoa, että vaikka en ole aktiivisesti asiaa aiemmin pohtinut, niin huomaan kyllä, että olen tämän parin vuoden jumppauran aikana selvästi lisännyt vastusta. En missään tapauksessa alussa olisi pystynyt jumppaamaan sellaisen vastuksen kanssa kuin nyt. Enkä kyllä toisaalta osannut jumppaliikkeitäkään niin hyvin, että olisin hoksannut mihin ja miten vastusta voi lisätä. Nyt kun liikkeet ovat tuttuja, olen jopa tehnyt pienoisia muunnelmia jumppaan (CFF) itse – siinä missä ohjeistetaan käyttämään omia sormia ”punnuksina”, käytänkin kämmenen kantaa jne. Ja osassa liikkeitä taidan vaan yksinkertaisesti tehdä liikkeen keskittyneemmin, tehokkaammin ja ”vaativammin” kuin mitä tein aloitellessani jumppaamista. FlexEffectissä yritetään taklata asiaa lisäksi sillä, että liikkeistä on muunnoksia, jolloin vaihteleva jumppa vaikuttaa vähän samalla tavoin kuin vastuksen lisääminenkin.

Yleensä kasvojumpasta sanotaan, että sillä on aika mahdotonta tehdä kasvolihaksille mitään kovin ikävää (vs. kuntosaliharjoittelu, jossa voi revitellä turhan isoilla painoilla ja loukatakin itsensä), koska omilla käsillään ei vaan PYSTY tekemään samalla tavoin vahinkoa itselleen – aivot eivät salli sitä 🙂 Toisaalta sama asia pätee toisinkin päin, vastus lisääntyy suhteellisen automaattisesti lihasten kunnon kasvaessa – aivot hoksaavat että vastus on hyödyksi.

Summa summarum: jos kasvojumppa alkaa tuntua kovin helpolta, niin ei kun vaan tekemään liikkeet intensiivisemmin!

2 ajatusta artikkelista “Mistä lisävastusta kasvojumppaan?

 1. Hannele

  Olenpa aivan samaa mieltä kanssasi kasvolihasten
  huoltamisesta jumppaamalla. Oli ihanaa löytää nämä sivut, Putkiston kasvoklinikka kirja minulla on ja sitten jokin sähköinen hieroja kaksoisleuan poistoon. Uskon ainoastaan tähän, kropan huoltokin sen todistaa . Laihduin 10 kg – 6 kk ja samalla jumppasin aktiivisesti, paino pysynyt poissa yli 1,5, v. ja mitään ei jäänyt roikkumaan. Seuraan sivujasi. Terv.
  Kolmen lapsen venyttämä äiti , 55 v. esteetikko,

  Vastaa
 2. Minx

  Oletko tehnyt kasvojumppaa ihan säännöllisesti? Onko tullut tuloksia? Minä uskon myös liikunnan ihmeitätekevään voimaan niin kasvojen kuin muunkin kropan osalta. Liikunta yleensäkin pitää yllä terveyttä ja hyvää oloa, ja kasvojumpalla on ainakin minulle iso merkitys juuri tuon yleisen hyvän olon kannalta – kun peilikuva ei rupsahda kovin pahasti, niin mielikin pysyy virkeänä ja tyytyväisenä 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.